Σμαράγδα Καρύδη, "Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη";

Είναι η δεύτερη φορά που η γνωστή ηθοποιός θα βρεθεί στο τιμόνι της σκηνοθεσίας μιας θεατρικής παράστασης αλλά και στο πλευρό ενός ξεχωριστού θιάσου που ζωντανεύει επί σκηνής την ανατρεπτική κωμωδία των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε.

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη Ελίνα Γιουνανλή©

Η κωμικοτραγική πραγματικότητά μας αποτυπώνεται στο προκλητικό και ξεκαρδιστικό διαχρονικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε "Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη", που διασκευάζει και σκηνοθετεί η Σμαράγδα Καρύδη για τη νέα σεζόν στο Θέατρο Ήβη, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί στο πλευρό ενός ξεχωριστού θιάσου που ενώνει διαφορετικές γενιές ηθοποιών. Η ίδια ερμηνεύει το ρόλο της μαμάς, μαζί με τον Τάκη Παπαματθαίου στο ρόλο του παππού, τον Γιώργο Νούση στο ρόλο του γιου, τον Χάρη Χιώτη στο ρόλο του ανιψιού και τους Τάσο Ροδοβίτη, Διαμαντή Αδαμαντίδη και Ιωάννα Λέκκα.

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη
Ελίνα Γιουνανλή©

Όπως και σε άλλα έργα του νομπελίστα Ντάριο Φο, υπάρχει κι εδώ ένα ανεπανάληπτο μείγμα σάτιρας, ευφυΐας και κοινωνικής κριτικής, με αποτέλεσμα μία περίτεχνη φάρσα με στοιχεία ρεαλισμού και ταυτόχρονα υπερβολής, μέσα από την οποία μπορούμε να επανεξετάσουμε την αντίληψή μας για τον κόσμο. Το έργο βυθίζει το κοινό σε έναν σουρεαλιστικό και ποιητικό κόσμο. Ο Λουίτζι, χρήστης χασίς, μαριχουάνας και LSD, μετά από μακρά απουσία από το σπίτι του λόγω ενός καυγά με τη μητέρα του, επιστρέφει μια μέρα και διαπιστώνει προς έκπληξή του, ότι η μητέρα του και ο παππούς του καπνίζουν χασίς και μαριχουάνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, μαθαίνει επίσης ότι, όχι μόνο καλλιεργούν παράνομα φυτά μαριχουάνας στην αυλή τους, αλλά γίνονται και λαθρέμποροι. Στο γαϊτανάκι των ανατροπών μπαίνουν: Η Καμέλια, που πάντα ψάχνει για γαμπρό, ο φίλος του Λουίτζι, το πρεζόνι, που πάντα ψάχνει για τη δόση του, και ο Αντόνιο, ο ανιψιός της μαμάς, που είναι μέλος της ομάδας δίωξης ναρκωτικών. Φυσικά, δεν μπορεί να λείπει ο παπάς, ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους, ηγείται ενός ταραχώδους παιχνιδιού καταστάσεων.

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη
Ελίνα Γιουνανλή©

Η Σμαράγδα Καρύδη, στη δεύτερη σκηνοθεσία της - λίγα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της παράστασης "Του Κουτρούλη ο γάμος" - συμπράττει με μια σπουδαία ομάδα καλλιτεχνικών συντελεστών. Ο Μίνως Μάτσας συνθέτει την πρωτότυπη μουσική του έργου, που ακούγεται ζωντανά επί σκηνής, μελοποιώντας τους στίχους της Σοφίας Καψούρου. Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Ευδόκιμος Τσολακίδης. Τα σκηνικά αναλαμβάνει η Μαρία Φιλίππου, τα κοστούμια η Μαρία Κοντοδήμα, το video art ο Παντελής Μάκκας και τον σχεδιασμό των φωτισμών ο Δημήτρης Κουτάς.

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη
Ελίνα Γιουνανλή©

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 18 Οκτωβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Ο Λουίτζι, χρήστης μαριχουάνας που απουσίαζε χρόνια από το σπίτι του λόγω ενός καυγά με τη μητέρα του, επιστρέφει μια μέρα και διαπιστώνει ότι η μητέρα του και ο παππούς του καπνίζουν μαριχουάνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, μαθαίνει επίσης ότι, όχι μόνο καλλιεργούν παράνομα φυτά μαριχουάνας στην αυλή τους, αλλά γίνονται και λαθρέμποροι. Στο γαϊτανάκι των ανατροπών μπαίνουν: Η Καμέλια, που πάντα ψάχνει για γαμπρό, ο φίλος του Λουίτζι, που πάντα ψάχνει για τη δόση του, ο Αντόνιο, ο ανιψιός της μαμάς, που είναι μέλος της ομάδας δίωξης ναρκωτικών και ένας παπάς, ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους, ηγείται ενός ταραχώδους παιχνιδιού καταστάσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.