Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ από την Όπερα των Παρισίων

Οι πρώτοι χορευτές της Όπερας των Παρισίων έρχονται στο Ηρώδειο, για να μας χαρίσουν μία μοναδική βραδιά αφιέρωμα στη μνήμη του θρυλικού χορευτή και χορογράφου του 20ού αιώνα, Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

Όπερα Παρισίων Νουρέγιεφ Trento Talenti Opéra @ Luca Vantusso

Μια ονειρική βραδιά υπόσχεται η παράσταση της Όπερας των Παρισίων που περιλαμβάνει ένα πανόραμα με τα αριστουργήματα του κλασσικού ρεπερτορίου, τις σημαντικότερες χορογραφίες του Νουρέγιεφ καθώς και ρόλους που τον έκαναν γνωστό παγκοσμίως. Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ έγραψε ιστορία στο μπαλέτο μέσα από μία ασυνήθιστη και επιβλητική καριέρα. Από πολύ μικρή ηλικία κέρδισε τις εντυπώσεις λόγω της μοναδικής τεχνικής του και της χαρισματικής παρουσίας του στη σκηνή και, αδιαμφισβήτητα, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του χορού. Οι χορογραφίες του και οι παραστάσεις του, έδωσαν νέα πνοή στο κλασσικό μπαλέτο και διεύρυναν τα όρια του ανδρικού χορού.

Όπερα Παρισίων Bleuenn Battistoni

Η Όπερα των Παρισίων ιδρύθηκε το 1669 και πρόκειται για έναν ιστορικό οργανισμό που έχει αναδείξει πολλές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες και χορογραφίες στην ιστορία του μπαλέτου. Συνδέεται, μάλιστα, ιδιαίτερα και με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, καθώς ο σπουδαίος χορευτής διετέλεσε διευθυντής της. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου οι σολίστ του μπαλέτου της θα τιμήσουν την εξαιρετική του κληρονομιά και την αέναη συνεισφορά του στο χορό, αποτυπώνοντας κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης τη μαγεία του Νουρέγιεφ σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό του.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νέες φωτογραφίες από τη "Γραμμή του ορίζοντος" του Εθνικού

Ρίχνουμε μια ματιά στο σκηνικό σύμπαν της νέας και τελευταίας παράστασης που ετοιμάζει η Πειραματική για φέτος, η οποία παρουσιάζει στη σκηνή το εμβληματικό βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος": Ένα νέο έργο με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ανακαλύψτε τους σταθμούς της νέας παράστασης που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο γέρος και η θάλασσα".

Eurovision 2024: Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μας λένε ποια τραγούδια ξεχωρίζουν από την αρχή της διοργάνωσης μέχρι σήμερα

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές του "Reunion The Musical" και αγαπημένοι ερμηνευτές απαντούν με αφορμή την 68η διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ποια είναι τα τραγούδια που δεν ξεχνούν (εκτός από τα δικά τους φυσικά!).

Το "Matilda The Musical" έρχεται στο Παλλάς τη νέα σεζόν 2024-25 και ετοιμάζει πρώτη ακρόαση για παιδιά

Η Θέμις Μαρσέλλου ετοιμάζει μια νέα υπερπαραγωγή του πολυβραβευμένου μιούζικαλ των Ντένις Κέλι και Τιμ Μίντσιν που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ και ανακοινώνει ακρόαση για κορίτσια και αγόρια 6-13 ετών.

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.