"Ακροβατώντας στην Ελευσίνα": Σύγχρονος χορός, τσίρκο και μουσική συναντώνται

Στο Παλαιό Ελαιουργείο επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά μια ξεχωριστή συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών, του διεθνούς πολυμεσικού φεστιβάλ της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης “Συνοικισμοί”.

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα John Stathis©

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών σύγχρονου χορού και τσίρκου και μουσικών της ανατολικής και της δυτικής Μεσογείου μας περιμένει στο πλαίσιο του διεθνούς πολυμεσικού φεστιβάλ "Συνοικισμοί” της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σε συνεργασία με το Le Plus Petit Cirque du Monde, τη διάσημη σχολή "τεχνών κινδύνου" και διεθνών καλλιτεχνικών ανταλλαγών, παρουσιάζεται το Σάββατο 17 Ιουνίου το "Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα” στο Ανοιχτό θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου.

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα
© John Stathis

Το σημαντικό αυτό έργο έρευνας και καλλιτεχνικής δημιουργίας και δράση παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Κεχαγιόγλου, σε σκηνοθεσία του Gaëtan Levêque και χορογραφία Χριστίνας Σουγιουλτζή της ομάδας "κι όμΩς κινείται”, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον Οκτώβριο 2021 και τον Ιούνιο 2022, επιστρέφει στην τελική του μορφή πλαισιωμένο από μια σειρά δράσεων της τέχνης του τσίρκου, του σύγχρονου χορού και της μουσικής, ανοιχτές πρόβες και ευφάνταστα pop up event, θέτοντας ξανά την πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Συμμετέχουν οι χορεύτριες Δανάη Παζιργιαννίδη, Ναταλία-Αγλαΐα Μπαρού, Ιλεάνα Παππά, οι ακροβάτες/ισσες Bahoz Temaux, Lucille Chalopin, Julia Tesson, Erika Matagne, Johnson Saint-Félix και οι μουσικοί Stefanos Floras, Melina Vlachos, Madhi M’Kinini.

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα
John Stathis©

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσης Μυστήριο 57, η καλλιτεχνική και επιστημονική ομάδα του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain, θα βρίσκεται στην Ελευσίνα έως τις 17 Ιουνίου, συνοδευόμενη από τον Ελευθέριο Κεχαγιόγλου, διευθυντή του Le Plus Petit Cirque du Monde, τον Loïc Julienne, Construire Agency, τον Alexis Gouin και τον Guillaume Barnavon της κολεκτίβας Ya+k, τη Βάλια Καρδή του συλλόγου Mains d'Oeuvres, τη Δήμητρα Κανελλοπούλου, αρχιτέκτονα και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ENSA Paris-Malaquais, και τον Amine Slimani, αρχιτέκτονα με ειδίκευση στη σύγχρονη κληρονομιά, για έναν νέο κύκλο εργαστηρίων αστικού σχεδιασμού και τοπογραφίας "Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας”. Με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και κατοίκων της Ελευσίνας, η δράση στοχεύει στην ανάδειξη της ανθρώπινης, βιομηχανικής και αρχαίας κληρονομιάς της πόλης ως προέκτασης του έργου που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων διοργανώσεων, βασισμένου στις συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής και την επιθυμία τους να ενεργοποιήσουν τα εγκαταλελειμμένα τοπία της Ελευσίνας μέσα από δραστηριότητες τέχνης, άθλησης και αναψυχής. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των εκδηλώσεων εδώ.

Παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα μετ' επιστροφής. Πληροφορίες: 2023eleusis.eu

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Ακροβατώντας στην Ελευσίνα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η τελική μορφή του work in progress έργου, σε σκηνοθεσία Gaetan Leveque και χορογραφία Χριστίνας Σουγιουλτζή, που ενώνει το τσίρκο, τον σύγχρονο χορό και τη μουσική της ανατολικής και της δυτικής Μεσογείου, όπως προέκυψε από το πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών, σε συνδιοργάνωση του 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ένα σημαντικό έργο έρευνας και καλλιτεχνικής δημιουργίας που στοχεύει στη δημιουργία μιας διεθνούς βάσης σύγχρονων τεχνών τσίρκου στην πόλη. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον Οκτώβριο 2021 και τον Ιούνιο 2022, επιστρέφει πλαισιωμένο από μια σειρά δράσεων, ανοιχτές πρόβες και ευφάνταστα pop up event, θέτοντας ξανά την πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.