"Με σιχάθηκα... αλλά και πάλι όχι εντελώς!" στο Θερινό Λαμπέτη: Η παράσταση της Κρίστελ Καπερώνη με κείμενα της Κιτσοπούλου επιστρέφει

Η παράσταση που είδαμε το χειμώνα στο θέατρο Tempus Verum, σε κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου, ανεβαίνει ξανά ανανεωμένη σε open air σκηνικό για να κάνει το καλοκαίρι μας “κόλαση”.

Με σιχάθηκα... αλλά και πάλι όχι εντελώς Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το "Με σιχάθηκα... αλλά και πάλι όχι εντελώς!", η παράσταση σε σκηνοθεσία της Κρίστελ Καπερώνη που παίχτηκε το χειμώνα στο θέατρο Tempus Verum | Εν Αθήναις επιστρέφει ανανεωμένη στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη από 22/6, φέρνοντας την ατμόσφαιρα του μπουζουξίδικου των 90s σε καλοκαιρινό σκηνικό. Η παράσταση που διαμορφώθηκε μέσα από τις πρόβες, πατώντας σε τρεις διαφορετικούς καυστικούς μονολόγους της Λένας Κιτσοπούλου -τη "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α", το "Πράσινο φουστανάκι" και τον "Κατάθλα" σε δραματουργική επεξεργασία Αγνής Χιώτη και Σταμάτη Μπάκνη-, είναι μια μαύρη κωμωδία που αναδύεται μέσα από την κάπνα και το θόρυβο του σκυλάδικου με τον ανανεωμένο τίτλο "Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς" | Ένα καλοκαίρι κόλαση".

Με σιχάθηκα... αλλά και πάλι όχι εντελώς
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Με φόντο το ρετρό σκηνικό, βγαλμένο από μια άλλη εποχή, η παράσταση ξεκινάει από τη στιγμή που μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, μας υποδέχεται με χορό και τραγούδια και μας προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Οι τρεις φαινομενικά άγνωστες μεταξύ τους ηρωίδες συναντιούνται τυχαία στο νυχτερινό κέντρο και ανακαλύπτουν τα κοινά που τις ενώνουν. "Η παράσταση "Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς" γεννήθηκε από μια βαθιά ανάγκη να δημιουργήσω με ανθρώπους που αγαπώ ένα κόσμο. Ένα κόσμο ειλικρίνειας. Πραγμάτων που έπρεπε να ειπωθούν και δεν έγινε όταν έπρεπε. Οι τρεις ηρωίδες μας είναι άνθρωποι καθημερινοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που έχουμε συναντήσει ή είμαστε εμείς. Στο νυχτερινό κέντρο "Η Κόλαση" όλα επιτρέπονται. Μέσα στα σκυλάδικα των 90s, τους καπνούς και τα άδεια μπουκάλια θα ξεδιπλωθούν μέσα από το χιούμορ και την συγκίνηση πράγματα που όλοι έχουμε σκεφτεί ή έχουμε περάσει και θα θυμηθούμε ότι κανείς δεν είναι μόνος του", σημειώνει η σκηνοθέτιδα Κρίστελ Καπερώνη, η οποία αναλαμβάνει έναν από τους τρεις ρόλους, ανανεώνοντας το καστ, στο πλευρό της Νάστιας Βραχάτη και της Τζωρτζίνας Λιώση.

Με σιχάθηκα... αλλά και πάλι όχι εντελώς
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Tempus Verum | Εν Αθήναις, που γράφει για την παράσταση: "Στην παράσταση "Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς" | Ένα καλοκαίρι κόλαση", η εμπνευσμένη σκηνοθετική προσέγγιση της Κρίστελ Καπερώνη αξιοποιεί τα ευφυή και καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου, τρεις εξαίρετες ηθοποιούς και ένα live πρόγραμμα αποτελούμενο από τρεις μουσικούς και μια τραγουδίστρια. Σκοπός μας είναι ο θεατής να ζήσει μια εμπειρία που θα την κουβαλάει μαζί του. Το γέλιο αποτελεί τον τελειότερο μηχανισμό ώστε να πέσουν οι άμυνες που χτίζουμε καθημερινά και έτσι να μπορέσουμε να αφεθούμε στη ροή της ιστορίας που ακούμε και παρακολουθούμε. "Ανοιχτοί" πλέον, μπορούμε να απορροφηθούμε σε έναν κόσμο που δημιουργείται ζωντανά μπροστά μας και με το τέλος της παράστασης να φύγουμε ανάλαφροι, κουβαλώντας μαζί μας μια εμπειρία".

Με σιχάθηκα... αλλά και πάλι όχι εντελώς
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τα σκηνικά υπογράφει ο Στέφανος Λώλος, τα κοστούμια η Κρίστελ Καπερώνη και τους φωτισμούς ο Γιάννης Κατσιμίχας. Τραγουδάει ζωντανά η Πέννυ Παπαδοπούλου και την συνοδεύουν οι μουσικοί Παύλος Κάτρης (μπουζούκι), Στάθης Μαραγκός (drums) και Κώστας Μπούτσης (κιθάρα).

Με σιχάθηκα... αλλά και πάλι όχι εντελώς
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Matilda The Musical" έρχεται στο Παλλάς τη νέα σεζόν 2024-25 και ετοιμάζει πρώτη ακρόαση για παιδιά

Η Θέμις Μαρσέλλου ετοιμάζει μια νέα υπερπαραγωγή του πολυβραβευμένου μιούζικαλ των Ντένις Κέλι και Τιμ Μίντσιν που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ και ανακοινώνει ακρόαση για κορίτσια και αγόρια 6-13 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber