"Women of passion, women of Greece": Μήδεια, Κάλλας και Μελίνα στο Ρουφ

Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο "Το τρένο στο Ρουφ" παρουσιάζεται η αγγλόφωνη μουσικοθεατρική παράσταση της Ευγενίας Αρσένη, που φέρνει στη σκηνή στιγμές από τις ζωές των τριών γυναικών.

Women of Passion, Women of Greece

Μετά από σειρά παραστάσεων από το 2016 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο "Το τρένο στο Ρουφ" και μεγάλη περιοδεία σε Σίδνεϊ, Ντάργουιν, Βρυξέλλες, Νέο Δελχί και Μπανγκαλόρ το "Women of passion, women of Greece" επιστρέφει στο θεατρικό βαγόνι για 10 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη.

Στο έργο αυτό, σε κείμενο Ευγενίας Αρσένη, τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη, ταξιδεύουν με ένα τρένο του 1950. Αφετηρία του ταξιδιού τους (που ξεκινά από 27/5) είναι η αρχαία Ελλάδα και τερματικός σταθμός την Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα της αρχαίου δράματος Μήδεια συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας Μαρία και Μελίνα (όλες ενσαρκωμένες από την Εβελίνα Αραπίδη).

Women of Passion, Women of Greece

Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους: το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η τέχνη, η δύναμη της ελληνικής ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σε ένα ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παράσταση, στη μακρόχρονη πορεία της, παρουσιάστηκε σε έλληνες και αγγλόφωνους θεατές κάθε ηλικίας από όλα τα μήκη και πλάτη της γης αγγίζοντας βαθιά τις καρδιές όλων και εισπράττοντας ενθουσιώδεις κριτικές. Τη μουσική σύνθεσή της έχει επιμεληθεί ο Φώτης Μυλωνάς (ο οποίος συμμετέχει τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, μαντολίνο, κ.ά.), τα κοστούμια η Ντόρα Λελούδα, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης και το video design ο Σπύρος Ρασιδάκης.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τυφλή, τυφλή φοράδα, πού πας;": Η Δέσποινα Σαραφείδου επιστρέφει με τον καθηλωτικό μονόλογο

Το έργο σε μορφή μονολόγου και σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, συνθέτει πέντε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, αποκαλύπτοντας μοναχικά και τραυματισμένα πρόσωπα μέσα σε μια κοινωνία ρημαγμένη, με ρεαλισμό και ποιητική ευαισθησία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

"Ιβάνοφ!": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο "Ιβάνοφ!" του Άντον Τσέχοφ ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, αποδεικνύοντας ότι ένα κλασικό έργο μπορεί ακόμη να συνομιλεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Δυο ή τρεις λόγοι που θέλουμε να δούμε κι άλλο από το νέο έργο του Ανέστη Αζά

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το νέο έργο του Ανέστη Αζά, "Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν", στο θέατρο Προσκήνιο, και μιλήσαμε για το επίκαιρο θέμα της "κρίσης της ανδρικής ταυτότητας".

"Σε βλέπω" στο Μικρό Παλλάς, πλέον και τις Κυριακές

Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται: το σύγχρονο έργο της Meghan Kennedy προσθέτει εξτρα κυριακάτικη παράσταση, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη, με την ίδια και τους Θοδωρή Αθερίδη και Πέγκυ Τρικαλιώτη να πρωταγωνιστούν.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (24-25/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το σαββατοκύριακο (24-25/1) και αξίζουν την προσοχή σου.

Συζήτηση με τη Γλυκερία Μπασδέκη στο Εθνικό και στον Μικρό Κεραμεικό

Διπλό ραντεβού μας δίνει η Γλυκερία Μπασδέκη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου. Μάθετε περισσότερα για τις δύο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πρωτοποριακή γραφή της.

"Παραλλαγές πάπιας": Χιούμορ, μελαγχολία και οι μελωδίες της Δήμητρας Γαλάνη

Κοραής Δαμάτης και Περικλής Μοσχολιδάκης σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν στις "Παράλλαγες πάπιας" του Ντέιβιντ Μάμετ, μια γλυκόπικρη κωμωδία που ντύνει με μουσικές η Δήμητρα Γαλάνη.