"Τρένο στο Ρουφ": Συνεχίζονται οι παραστάσεις και μετά το Πάσχα

Οι επιτυχίες "Λαχτάρα για κεράσια", "Το μαγικό πινέλο της Νουρ" και "Franky meets Ella on the Orient Express" θα παίζονται μέχρι και τα μέσα Μαΐου στον πρωτότυπο χώρο.

Λαχτάρα για κεράσια © Υπατία Κορνάρου

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο "Το τρένο στο Ρουφ” γιορτάζει τα 25 του χρόνια και αποφάσισε την παράταση του μιούζικαλ τσέπης "Λαχτάρα για κεράσια” μέχρι και τις 14/5. Το επιτυχημένο θεατρικό έργο της Πολωνής ποιήτριας και συγγραφέως Αγνιέσκα Οσιέτσκα επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα με δύο εκπληκτικούς ηθοποιούς της νεότερης γενιάς (Λεωνίδα Καλφαγιάννη και Έλενα Μεγγρέλη), σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Λύγαρη

Το έργο τοποθετείται στις δεκαετίες ‘60 και ‘70 μέσα στο κάδρο της τότε Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας. Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται τυχαία στην αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού και επιβιβάζονται στο τρένο, στο ίδιο βαγόνι. Αυτός κι εκείνη. Δύο εντελώς άγνωστοι. Ή μήπως όχι; 

Το μαγικό πινέλο της Νουρ
© Νικολάια Γενηγεωργίου

Μετά το Πάσχα (και έως 14/5), οι μικροί μας φίλοι από 5 έως 10 ετών θα μπορούν να επιβιβαστούν στο ταξίδι της παράστασης "Το μαγικό πινέλο της Νουρ”, που παρουσιάζει η ομάδα ΒίΔα! Στο θέατρο-βαγόνι, θα ζωντανέψει σαν παραμύθι η ιστορία της μικρής Νουρ, η οποία δραπετεύει από τη χώρα της, τη Γκουέρνικα, που έχει πόλεμο και τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος και τα όνειρά της ζωντανεύουν σε ένα σύμπαν χρωμάτων! Στη σκηνή εμφανίζονται οι ταλαντούχοι Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή και ο Δημήτρης Τσιγκριμάνης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λαχτάρα για κεράσια

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Στην επετειακή παράσταση για τα 26 χρόνια της Αμαξοστοιχίας-θέατρο, που στάθηκε αφορμή για την έμπνευση του χώρου, ένας άντρας και μια γυναίκα μοιράζονται το παρελθόν τους σε ένα βαγόνι. Το έργο διαδραματίζεται τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70 την περίοδο της τότε Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας. Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται τυχαία στην αποβάθρα ενός σιδηροδρομικού σταθμού και επιβιβάζονται στο τρένο. Δύο εντελώς άγνωστοι ή μήπως όχι; Αναγκασμένοι να ταξιδέψουν μαζί, αποκαλύπτουν και μοιράζονται το παρελθόν τους, υποδύονται ρόλους τρίτων προσώπων που συνάντησαν στη ζωή τους. Το έργο κάνει μια βαθιά τομή όχι μόνο στις σχέσεις μεταξύ ζευγαριών αλλά και στο χάσμα δύο αντικρουόμενων κόσμων. Αυτός είναι ένας ήρωας της καθημερινότητας που «οικοδομεί τον σοσιαλισμό». Εκείνη θέλει να αγοράσει «ένα… ροζ καπέλο»! Και οι δύο επιδίδονται σε μια οδυνηρή αλλά και χιουμοριστική διαμάχη με τρυφερότητα και ευαισθησία συνθέτοντας πρόζα, στίχους και ζωντανή μουσική μέσα από την πρωτότυπη μουσικοθεατρική φόρμα ενός μιούζικαλ για δύο.

Το μαγικό πινέλο της Νουρ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα μικρό κορίτσι δραπετεύει από την εμπόλεμη πόλη του, την Γκουέρνικα, και ξεκινάει ένα ταξίδι σε έναν χρωματιστό υπερρεαλιστικό κόσμο από σπουδαίους πίνακες που ζωντανεύουν. Τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού! Εκεί γνωρίζουν τον πολυλογά Μάγο, τον τετραπέρατο Γάτο και το μαγικό πινέλο μέσα σε έναν χρωματιστό κόσμο. Aλλά για να καταφέρουν να βγουν από κάθε πίνακα, πρέπει να προσπεράσουν ολοένα και πιο περίπλοκα εμπόδια… Μεταμορφώνονται στους μπλε Αρλεκίνους του Πικάσο, μπαίνουν στον εκτυφλωτικό κίτρινο κόσμο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, συνομιλούν με τη Μόνα Λίζα και τελικά καταφέρνουν να ανοίξουν τη μεγάλη κόκκινη πόρτα του Ρόθκο - και ποιος ξέρει τι θα αντικρίσουν!

Τρένο στο Ρουφ

Σιδ. σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Ζyklon ή το Πεπρωμένο" δεν είναι απλώς μια θεατρική παράσταση

Ένα παιχνίδι συνδεδεμένο με την Ιστορία και το τραύμα του Ολοκαυτώματος παίζεται στο Θέατρο Αργώ

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Αποκλειστικό: Ο Παντελής Φλατσούσης μετρά "24 ώρες σ’ έναν κόσμο που δεν μας ανήκει" στο Θέατρο Τέχνης

Στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ο ανήσυχος δημιουργός καταθέτει μια δυνατή σκηνική πρόταση που αντλεί έμπνευση από την εμβληματική ταινία του Ματιέ Κασοβίτς "Το Μίσος".

"Μάθε με να φεύγω": Last call στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο έρωτας μέσα από την ανορθόδοξη γλώσσα της bijoux de kant και το κείμενο του Άκη Δήμου ζωντανεύει μέσα από την πολυσυζητημένη παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

"Η Κρυφή Κασέτα": Μια ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο, τώρα επί σκηνής

Το βιβλίο (Α)Γνωστού Πατρός ζωντανεύει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για λίγες μόνο παραστάσεις

"Cleansed": Ένα από τα θεατρικά talks of the town της φετινής σεζόν

Άνοιξε η προπώληση για τον Μάρτιο – Sold out ο Ιανουάριος, ελάχιστες θέσεις για τον Φεβρουάριο, για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

O Θανάσης Σαμαράς κυκλοφορεί 'Ελεύθερος' στο Θέατρο Noūs

Ακολουθεί το δρομολόγιο για Κυψέλη και για 5 παραστάσεις.

"Ο Αρχιτέκτων" : Τι συμβαίνει όταν ο δημιουργός παγιδεύεται στο ίδιο του το δημιούργημα ;

Η σουρεαλιστική κωμωδία της Φώφης Τρέζου, ανεβαίνει στο Θέατρο 104 για 10 μόνο παραστάσεις.