Athens Comedy Festival: Πιστοί του stand up comedy προσέλθετε!

Διαβάστε αναλυτικά για όλα όσα θα δούμε στο απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας, που διοργανώνει το "αθηνόραμα" για πέμπτη χρονιά. Το Athens Comedy Festival έχει γίνει πια θεσμός και επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ με 70 κωμικούς και guest stars και 22 διαφορετικές παραστάσεις σε τρεις διαφορετικούς χώρους.

Athens Comedy Festival 2022 Δημήτρης Μαόφης©

Διαβάστε αναλυτικά για όλα όσα θα δούμε στο Athens Comedy Festival 2023, που διοργανώνει το "αθηνόραμα" για πέμπτη χρονιά, από 12 έως 14 Μαΐου. Το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας που έχει γίνει πια θεσμός επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ με 70 κωμικούς και guest stars και 22 διαφορετικές παραστάσεις σε τρεις διαφορετικούς χώρους: Βοτανικός, Βοτανικός Plus και Θέατρο Άβατον. Κανένας πιστός του stand up comedy δεν πρόκειται να μείνει ανικανοποίητος στο φεστιβαλικό τριήμερο που ανεβάζει στη σκηνή παλιά και αγαπημένα, tailor made παραγωγές, ολοκαίνουργια σόλο, αξέχαστες μάχες κάθε είδους, σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Δημήτρη Μακαλιά και Λάμπρου Φισφή.

Κάψε το σενάριο
"Κάψε το σενάριο"

(Ξανα)κάψε το σενάριο!

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται από τότε που οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος μάς σύστησαν το "Κάψε το σενάριο" μέσα από την ομώνυμη εκπομπή του Mega. Το αυτοσχεδιαστικό σόου επιστρέφει όπως πάντα με καταιγιστικό ρυθμό, "καμένο" χιούμορ, καθόλου σενάριο ή προετοιμασία, βάζοντας για άλλη μία φορά τους θεατές στη λογική της tailor made κωμωδίας. Κάθε παράσταση του "Κάψε το σενάριο" είναι τελείως διαφορετική και δεν επαναλαμβάνεται, αφού διαμορφώνεται από το συγκεκριμένο κοινό που θα βρεθεί κάτω από τη σκηνή, αναλαμβάνοντας ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου. (Βοτανικός, 13/5, 8 μ.μ.)

Big Talk Live
"Big Talk Live"

Ώρα για μεγάλες κουβέντες!

Οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Αγγελόπουλος και Γιάννης Σαρακατσάνης ανεβαίνουν στη σκηνή του Athens Comedy Festival για να μιλήσουν για τα πιο "κουλά" θέματα που απασχολούν τις παρέες, ανοίγοντας μια μεγάλη κουβέντα με το κοινό, το οποίο σχολιάζει όσα λέγονται, παίρνει θέση και κατευθύνει την κουβέντα όπως θέλει. Οι πέντε ειδικοί του είδους μάς περιμένουν στο "Big Talk Live", μια late night κουβέντα με απρόβλεπτη και σίγουρα ξεκαρδιστική τροπή, όπου οι προϋποθέσεις είναι δύο: κανένα θέμα συζήτησης να μην είναι σοβαρό και κανείς να μην το έχει σκεφτεί μέχρι τώρα! (Βοτανικός Plus, 12/5, 9.45 μ.μ.)

Σύμφωνο συμβίωσης
"Σύμφωνο συμβίωσης"

Κωμωδία δύο σε ένα!

Δύο ολοκαίνουργιες double bill παραστάσεις έρχονται στο Athens Comedy Festival από αγαπημένους κωμικούς. Είτε μιλάμε για "Σύμφωνο συμβίωσης" είτε για σύμφωνο επιβίωσης, το γνωστό κωμικό δίδυμο Αντώνης Κρόμπας και Λευτέρης Ελευθερίου το υπογράφουν μία και έξω, ενώ ταυτόχρονα σχολιάζουν, σατιρίζουν, υποκρίνονται, εκνευρίζουν και ερεθίζουν το κοινό. "Απορίες, καταγγελίες, ποιήματα, κι όλης της γης τα κρίματα αμέσως συγχωρούνται κι ευθύς ξαναγεννιούνται" σε ένα καταιγιστικό, "σκληροπυρηνικό" δίωρο (Βοτανικός Plus, 13/5, 7.30 μ.μ.). "Keep it short" λένε η Ειρήνη Ξυγκάκη και ο Χάρης Νταρζάνος που, έπειτα από πολλά χιλιόμετρα στο stand up comedy, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε ένα double bill που ευελπιστούν "να εντυπωσιάσει, να συζητηθεί και κάποιο άλλο κλισέ!" (Άβατον, 14/5, 5 μ.μ.) 

Θωμάς Ζάμπρας, Ευγενία Σαμαρά, Διονύσης Ατζαράκης
Θωμάς Ζάμπρας, Ευγενία Σαμαρά, Διονύσης Ατζαράκης

Μετά τους "100" έρχονται οι "1000"!

Το αγαπημένο late night show του Star TV "Οι 100" γίνεται ζωντανό comedy show όπου το κοινό θα ψηφίζει ζωντανά, διαμορφώνοντας τις απαντήσεις σε διλήμματα, δημοσκοπήσεις, ερωτήματα των ίδιων των θεατών και πολλά άλλα για τα οποία δεν ξέραμε καν ότι θέλαμε να μάθουμε την απάντηση. Κάθε ανατρεπτικό γκάλοπ θέλει να φέρει στο προσκήνιο "άβολες" αλήθειες και όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας που δίνουν μια ρεαλιστική εικόνα του ποιοι είμαστε ως Έλληνες το 2023. Με παρουσιαστή τον Λάμπρο Φισφή, καπετάνιο τον Ζήση Ρούμπο και special καλεσμένους τους Διονύση Ατζαράκη, Ευγενία Σαμαρά, Θωμά Ζάμπρα και Μαντώ Γαστεράτου στήνονται για πρώτη φορά "Οι 1000" σε μια βραδιά χωρίς μοντάζ που τα έχει όλα. (Βοτανικός, 12/5, 8 μ.μ.)

Κατερίνα Βρανά | Δήμητρα Νικητέα | Βύρων Θεοδωρόπουλος
Κατερίνα Βρανά, Δήμητρα Νικητέα, Βύρων Θεοδωρόπουλος

Μη φας, έχουμε "Raw comedy"!

Αν προτιμάτε την κωμωδία στην πιο ωμή και αδυσώπητη μορφή της, δεν έχετε παρά να αφήσετε οκτώ κωμικούς που ξέρουν καλά από κωμικό roast να σας σιγοψήσουν και από τις δύο πλευρές στο "Raw Comedy Night". Με παρουσιαστή τον Απόλλωνα Roach, οι Κατερίνα Βρανά, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Δήμητρα Νικητέα, Άλεξ Kenshin Αποστολόπουλος, Πάρις Ρούπος, Θανάσης "Cain" Σαμαράς και Βύρωνας Θεοδωρόπουλος τεστάρουν τα όριά μας με υλικό που θα ήθελαν να μην είχαν γράψει, ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας με θεματικές κάθε είδους: θρησκεία, σεξ, ναρκωτικά, οικογένεια, μειονεξίες, ανωμαλίες και άλλες σκοτεινές σκέψεις. Όπως λένε οι ίδιοι, "κωμωδία που στοιχειώνει μα απελευθερώνει!". (Βοτανικός Plus, 12/5, 11.15 μ.μ.)

Blink Mike | Αλέξανδρος Τιτκώβ | Δημήτρης Δημόπουλος | Βαγγέλης Μουλαράς
Αλέξανδρος Τιτκώβ, Βαγγέλης Μουλαράς, Blink Mike, Δημήτρης Δημόπουλος

Φρέσκα σόλι που σπαρταράνε!

Ο Blink Mike είναι "Φτωχός Μπλινκ Τίμιος" στο νέο σόλο του που μιλά για την κατάρρευση του οικονομικού συστήματος, τις ερωτικές σχέσεις κ.ά. (12/5, 8 μ.μ., opening act: Νίκος Τραγάκης). Ο Δημήτρης Δημόπουλος μπαίνει στον τέταρτο μονόλογο του "TESSER4", που βρίσκεται ακόμη in progress, με "νέα κείμενα που ακόμα δεν ξέρει αν βγάζουν γέλιο" (13/5, 6.15 μ.μ.). Ο Αλέξανδρος Τιτκώβ τρολάρει και σολάρει για πρώτη φορά επίσημα με την πρώτη του παράσταση "Σόλο Τιτκώβ" (13/5, 8 μ.μ.) και ο Βαγγέλης Μουλαράς παρουσιάζει το… "Εν δυνάμει" πρώτο προσωπικό του stand up (13/5, 9.45 μ.μ.). Ραντεβού με όλους στο Άβατον.

Athens Comedy Festival

"Προσοχή δαγκώνει" στο Άβατον!

Ο Θοδωρής Αδαμάκος, ο Κώστας Κρύος και ο Χρήστος Πέτρου, νέο αίμα στο χώρο του stand up, αφού όργωσαν την Αθήνα και τα περίχωρα με παραστάσεις σε μαγαζιά, μπαρ και σκηνές κάθε είδους έρχονται στο Θέατρο Άβατον με την παράσταση-τριπλή απειλή "Προσοχή δαγκώνει". Κάνουν αστεία για σκυλιά, αεροπλάνα, αμάξια, καράβια και άλλα μεταφορικά μέσα, άβολες στιγμές στο σεξ και πολλά ακόμα, συγκεντρώνοντας τα πρώτα τους κείμενα (14/5, 9.45 μ.μ.). 

Σπήλιος Φλώρος | Nefeli Meg
Σπήλιος Φλώρος, Nefeli Meg

Πώς κάνει χιούμορ η Gen-Z;

Δώδεκα ταλαντούχοι κωμικοί της Gen-Z γενιάς ανανεώνουν την ελληνική σκηνή του stand up comedy και αποδεικνύουν ότι το χιούμορ δεν έχει ηλικία (boomer!) στην παράσταση "ΟK Zoomer". Συμμετέχουν οι Σπήλιος Φλώρος, Μιχάλης Σεβαστέρης, Κώστας Κρύος, Χρήστος Πέτρου, Θοδωρής Αδαμάκος, Αλέξανδρος Μαλιάτσης, Nefeli Meg, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Μελίνα Κόλλια, Διογένη Παπαδάκη, Σταμάτης Αθανασάκης. (Βοτανικός Plus, 12/5, 7.30 μ.μ.)

Δημήτρης Χριστοφορίδης | Γιώργος Χατζηπαύλου | Χρύσα Κατσαρίνη | Κώστας Μαλιάτσης
Δημήτρης Χριστοφορίδης, Γιώργος Χατζηπαύλου, Χρύσα Κατσαρίνη, Κώστας Μαλιάτσης

Σκυταλοδρομία "Comedy Club"

Κάθε ένα από τα τρία βράδια του Athens Comedy Festival 2023 δίνουμε ραντεβού στις 10 μ.μ. στον "Βοτανικό" για ένα πολυσυλλεκτικό "Comedy Club" που ενώνει τέσσερις κωμικούς κάθε φορά στην ίδια σκηνή. Την Παρασκευή οι Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Κατσαρίνη, Δημήτρης Χριστοφορίδης και Θανάσης Σαμαράς, το Σάββατο οι Γιώργος Χατζηπαύλου, Κατερίνα Βρανά, Στέλιος Ανατολίτης, Σπήλιος Φλώρος και την Κυριακή οι Λάμπρος Φισφής, Κώστας Μαλιάτσης, Θωμάς Ζάμπρας, Άγγελος Σπηλιόπουλος κάνουν μια σκυταλοδρομία γέλιου με το μικρόφωνο ανά χείρας και μοναδικό όπλο τα αστεία τους. 

Take Five Improv Show
"Take Five Improv Show"

Δείτε την improv!

Ο έμπειρος Παναγιώτης Κούδας συμπράττει με νεότερους συναδέλφους του σε δύο αυτοσχεδιαστικά comedy shows. Παρέα με τον Κωνσταντή Μπίτση παρουσιάζουν το "Χωρίς", όπου θα αντλήσουν υλικό από το κοινό και θα φτιάξουν μια νέα ιστορία χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια "με δεκάδες ρόλους, εφέ, αγωνία, συγκίνηση, δράση, ανατροπές και ό,τι άλλο προκύψει!" (Άβατον, 14/5, 8 μ.μ.). Οι δυο τους ενώνουν παράλληλα τις δυνάμεις τους με τους Στέλιο Ανατολίτη, Ειρήνη Ξυγκάκη, Παναγιώτη Καλομάνα, Άννα Πατρικίου στο "Take Five Improv Show" που ανεβάζει στη σκηνή τις ιδέες των θεατών στην πιο περίεργη εκδοχή τους (Άβατον, 12/5, 9.45 μ.μ.).

Θοδωρής Αθερίδης | Άρης Μακρής | Μελέτης Ηλίας | Μαρία Κωνσταντάκη
Θοδωρής Αθερίδης, Άρης Μακρής, Μελέτης Ηλίας, Μαρία Κωνσταντάκη

"Comedy Battle" με δυνατούς καλεσμένους

Θοδωρής Αθερίδης, Μελέτης Ηλίας, Άννα Μενενάκου, Ελένη Βαΐτσου, Μίνως Θεοχάρης, Μαρία Κωνσταντάκη, Ίαν Στρατής, Άρης Μακρής και Γιώργος Ζερβός μοιράζονται τη σκηνή και, με αρχηγούς τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Ζήση Ρούμπο, διαγωνίζονται σε μια σειρά από απίστευτες δοκιμασίες που συντονίζει ο Λάμπρος Φισφής. Αυτοσχεδιαστικά σκετς, τραγουδιστικές προκλήσεις, χορευτικές περφόρμανς, διλήμματα και τεστ αντοχής στην κωμωδία συνθέτουν το "Comedy Battle", όπου το κοινό θα αποφασίσει ποιοι θα επιβιώσουν και ποιοι όχι, αλλά και ποιος θα καταφέρει να στεφθεί νικητής. (Βοτανικός, 14/5, 8 μ.μ.)

Logopaignia Fight Night
"Logopaignia Fight Night"

Ανεπανάληπτη μάχη λογοπαιγνίων

Η μονομαχία συνεχίζεται με λογοπαίγνια αυτήν τη φορά στο "Logopaignia Fight Night". Η παράσταση που παραδοσιακά κλείνει το φεστιβάλ το βράδυ της Κυριακής αλλάζει slot και μας δίνει ραντεβού το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μάχη λογοπαιγνίων που έγινε ποτέ, με 24 συνολικά διαγωνιζόμενους και pans που πιθανότατα… σκοτώνουν! Το κοινό θα αποφασίζει ζωντανά ποιοι περνάνε στον επόμενο γύρο και ποιος ή ποια θα κερδίσει εντέλει. Συμμετέχουν: Άγγελος Σπηλιόπουλος, Πάρις Ρούπος, Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος, Μελίνα Κόλλια, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Δήμητρα Νικητέα, Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ, Αριστοτέλης Ρήγας, Κωνσταντίνος Μπούρας Μπαϊμάκος, Μιχάλης Σεβαστέρης κ.ά. Συντονίζει ο Ηλίας Φουντούλης. (Βοτανικός Plus, 13/5, 9.45 μ.μ.)

Αριστοτέλης Ρήγας
Αριστοτέλης Ρήγας

Mash up μουσικής και κωμωδίας

Οι Στέλιος Ανατολίτης, Μάριος Δημητρόπουλος, Αριστοτέλης Ρήγας, Απόλλων Roach, Πάρις Ρούπος και Αλέξανδρος Χαριζάνης παίρνουν τα μουσικά όργανα ανά χείρας και στήνουν ένα "Musical Comedy". Ίσως ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του είδους, ο Αριστοτέλης Ρήγας, έχει πει σε συνέντευξή του ότι ο λόγος που ξεχωρίζει τη μουσική κωμωδία είναι αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στους στίχους και τη μουσική. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος κωμωδίας που έχει το δικό του κοινό αλλά μπορεί εξίσου εύκολα να κερδίσει και όποιον το βλέπει για πρώτη φορά, με ένα κωμικό mash up μεταξύ Κώστα Μπίγαλη και Nirvana, ας πούμε! Καθένας από τους έξι κωμικούς ακολουθεί ξεκαρδιστικά μελωδικά μονοπάτια σε αυτή την παράσταση που βλέπει το stand up comedy με εναλλακτική ματιά. (Βοτανικός Plus, 14/5, 9.45 μ.μ.)

​ Αθηνά Κεφαλοπούλου ​
Αθηνά Κεφαλοπούλου

Multilingual κωμικές στιγμές

Το πρώτο και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα, το "Athens English Comedy Club", ιδρύθηκε το 2019 από την Αθηνά Κεφαλοπούλου και από τότε έχει παρουσιάσει αμέτρητες παραστάσεις stand up comedy, open mic nights, διαδικτυακούς διαγωνισμούς και σεμινάρια κωμωδίας, με ντόπιους και διεθνείς κωμικούς από είκοσι μία χώρες. Με σπουδές στο Εδιμβούργο πάνω στην υποκριτική και τη θεατρική παραγωγή, καθώς και εμπειρία στην οργάνωση ελληνικών stand up παραστάσεων, η Αθηνά Κεφαλοπούλου αποφάσισε να καλύψει το κενό μιας σταθερής πλατφόρμας προώθησης της αγγλόφωνης κωμωδίας και να ικανοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του κοινού της Αθήνας που δεν μιλάει ελληνικά, από πρεσβείες και ξένες εταιρείες μέχρι τουρίστες και ερασμίτες. Η ίδια, μαζί με τους Κατερίνα Βρανά, Κύνθια, Δημήτρη Δούκογλου, Οδυσσέα Ντενίζ Ουρέμ, Αλέξανδρο Τιτκώβ, Λάμπρο Φισφή και Δημήτρη Χριστοδούλου, θα μοιραστούν τη σκηνή του Athens Comedy Festival με αστεία και ιστορίες, αυτήν τη φορά στην αγγλική γλώσσα. (Άβατον, 13/5, 11.15 μ.μ.)

Στέλιος Ανατολίτης
Στέλιος Ανατολίτης

Συναντιούνται κωμωδία και επιστήμη;

Το "Science + Comedy" απαντά δημιουργώντας τον απόλυτο συνδυασμό. Έμπειροι κωμικοί και ταλαντούχοι επιστήμονες επιστρατεύουν το χιούμορ τους στην υπηρεσία της γνώσης, σε ένα σόου που χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μισό θα δούμε stand up comedy με επιστημονική θεματολογία, ενώ στο δεύτερο δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να κάνει ερωτήσεις. Αν κανείς από την ομάδα επί σκηνής δεν μπορεί να απαντήσει, "έχει χρέος να βγάλει από το μυαλό του επιστημονικοφανή ψέματα!". Συμμετέχουν οι Δημήτρης Δούκογλου, Στέλιος Ανατολίτης, Λάλα Κολωπή, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου και Τάκης Λάζος, που μετρούν πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν πολλαπλές συμμετοχές στο Athens Science Festival, στο Athens Comedy Festival, τη Βραδιά του Ερευνητή, αλλά και στο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "Science Reactors". (Βοτανικός Plus, 14/5, 7.30 μ.μ.)

Προπώληση εισιτηρίων από το www.viva.gr | Χορηγοί Athens Comedy Festival: The Famous Grouse, Ben & Jerry’s.


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Athens English Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό αποκλειστικά αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα. Μέσα στην περίοδο λειτουργίας το Athens English Comedy Club έχει διοργανώσει πολλά σόου κωμωδίας με αγαπημένους stand up περφόρμερ αλλά και ταλαντούχους πρωτοεμφανιζόμενους στα open mic, ενώ έχει πραγματοποιήσει διαδικτυακούς διαγωνισμούς και εργαστήρια κωμωδίας -και όλα αυτά με εγχώριους αλλά και ξένους καλλιτέχνες από είκοσι τέσσερις χώρες. MC για το επερχόμενο σόου ο Joel Bryant.

Friday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 1ης μέρας του Athens Comedy Festival 2023, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με ένα μικρόφωνο ανά χείρας για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Saturday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 2ης μέρας του Athens Comedy Festival 2023, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με ένα μικρόφωνο ανά χείρας για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Sunday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 3ης μέρας του Athens Comedy Festival 2023, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με ένα μικρόφωνο ανά χείρας για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Comedy Battle

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Με διαιτητή τον Λάμπρο Φισφή, αρχηγούς τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Ζήση Ρούμπο και κριτές το κοινό, εννιά special guests-φωτιά επιδίδονται σε παιχνίδια, προκλήσεις, τραγούδια και trash talk στο απόλυτο battle που στήνεται στο Athens Comedy Festival 2023. Επί σκηνής οι Θοδωρής Αθερίδης, Μελέτης Ηλίας, Άννα Μενενάκου, Ελένη Βαΐτσου, Μίνως Θεοχάρης, Μαρία Κωνσταντάκη, Ίαν Στρατής, Άρης Μακρής, Γιώργος Ζερβός.

Big Talk Live

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης και Γιώργος Αγγελόπουλος ετοιμάζουν μια late night κουβέντα που καθοδηγείται από το κοινό στην οποία μπορούν να συζητηθούν τα πάντα με μία μόνο προϋπόθεση: το θέμα να μην είναι σοβαρό, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Musical Comedy

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Οι Στέλιος Ανατολίτης, Μάριος Δημητρόπουλος, Αριστοτέλης Ρήγας, Απόλλων Roach, Πάρις Ρούπος και Αλέξανδρος Χαριζάνης παίρνουν τα μουσικά όργανα ανά χείρας και δημιουργούν ένα μοναδικό mash up μουσικής και κωμωδίας, ακολουθώντας ξεκαρδιστικά μελωδικά μονοπάτια, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Science + Comedy

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Ο απόλυτος συνδυασμός κωμωδίας και επιστήμης όπου έμπειροι κωμικοί και ταλαντούχοι επιστήμονες επιστρατεύουν το χιούμορ τους στην υπηρεσία της γνώσης σε ένα σόου από το Athens Comedy Festival 2023 που χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μισό θα δούμε stand up comedy με επιστημονική θεματολογία, ενώ στο δεύτερο δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να κάνει ερωτήσεις. Αν κανείς από την ομάδα επί σκηνής δεν μπορεί να απαντήσει «έχει χρέος να βγάλει από το μυαλό του επιστημονικοφανή ψέματα!». Συμμετέχουν οι Δημήτρης Δούκογλου, Στέλιος Ανατολίτης, Λάλα Κολωπή, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου και Τάκης Λάζος, που μετρούν πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν πολλαπλές συμμετοχές στο «Athens Science Festival», στο «Athens Comedy Festival», τη «Βραδιά του Ερευνητή» αλλά και στο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Science Reactors».

Οι 1000

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Η αγαπημένη late night εκπομπή του Star TV «οι 100» γίνεται για πρώτη φορά ζωντανό comedy show στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023, όπου το κοινό θα ψηφίζει ζωντανά διαμορφώνοντας τις απαντήσεις σε διλήμματα, δημοσκοπήσεις, ερωτήματα, με παρουσιαστή τον Λάμπρο Φισφή, καπετάνιο τον Ζήση Ρούμπο και special καλεσμένους τους Διονύση Ατζαράκη, Ευγενία Σαμαρά, Θωμά Ζάμπρα και Μαντώ Γαστεράτου. Κάθε ανατρεπτικό γκάλοπ αποκαλύπτει τις «άβολες» αλήθειες και όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας που δίνουν μια ρεαλιστική εικόνα του ποιοι είμαστε ως Έλληνες το 2023.

Κάψε το σενάριο

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Οι τρεις κωμικοί δημιουργούν μια παράσταση από το μηδέν, που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και στις ιδέες του κοινού, με καταιγιστικό ρυθμό, «καμένο» χιούμορ, χωρίς σενάριο και πρόβες.

Σύμφωνο συμβίωσης

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Το γνωστό κωμικό δίδυμο υπογράφει ένα καταιγιστικό, σκληροπυρηνικό δίωρο, όπου σχολιάζει, σατιρίζει, υποκρίνεται, εκνευρίζει και ερεθίζει το κοινό, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Keep it short

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Ύστερα από πολλά χιλιόμετρα στη σκηνή, οι δύο κωμικοί ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε ένα double bill που ευελπιστούν «να εντυπωσιάσει, να συζητηθεί και κάποιο άλλο κλισέ!».

Raw Comedy Night

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Η κωμωδία στην πιο ωμή και αδυσώπητη μορφή της μέσα από το κωμικό roast οκτώ κωμικών –Κατερίνα Βρανά, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Δήμητρα Νικητέα, Άλεξ «Kenshin» Αποστολόπουλος, Πάρις Ρούπος, Θανάσης «Cain» Σαμαράς, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος– που έχει στόχο να τεστάρει τα όριά μας, με θέματα που συχνά θεωρούνται ταμπού, όπως θρησκεία, σεξ, ναρκωτικά, οικογένεια, ανωμαλίες και άλλες σκοτεινές σκέψεις, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Φτωχός Μπλινκ Τίμιος

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Για την κατάρρευση του οικονομικού συστήματος, τη λύση για ευημερία μέσα από την πίστη και για το πώς οι ερωτικές σχέσεις βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερο του εαυτό μιλάει ο γνωστός «αιχμηρός» κωμικός στο φρέσκο του stand up σόλο.

TESSER4 (Work in Progress)

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Στον τέταρτο stand up μονόλογό του που βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση, ο κωμικός τεστάρει «νέα κείμενα που ακόμα δεν ξέρει αν βγάζουν γέλιο», στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Σόλο Τιτκώβ

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Ο δημοφιλής κωμικός με τις εφηβικές ανησυχίες και τα εφηβικά ξεσπάσματα, που ξέρει να τραβά την προσοχή του κοινού, τρολάρει και σολάρει πλέον και επίσημα με την πρώτη του παράσταση, ένα αιρετικό σόλο το οποίο προκαλεί άφθονο γέλιο.

Εν δυνάμει

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Στο πρώτο προσωπικό του stand up, που βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση work in progress, ο Β. Μουλαράς παρουσιάζει δοκιμασμένα αλλά και νέα κείμενα, στο πλαισιο του Athens Comedy Festival 2023.

Προσοχή δαγκώνει

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Τρεις νέοι εκπρόσωποι του stand up παρουσιάζουν την πρώτη τους «δοκιμασμένη» παράσταση, όπου κάνουν αστεία για σκυλιά, αεροπλάνα, αμάξια, καράβια και άλλα μεταφορικά μέσα, άβολες στιγμές στο σεξ, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

OK Zoomer

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Το χιλιομετρικό χάσμα μεταξύ του εύπεπτου visual χιούμορ των zoomers και του ποιοτικού, πολύπτυχου χιούμορ των boomers, δίνει την αφορμή σε δώδεκα ταλαντούχους κωμικούς της Gen-Z γενιάς, που ανανεώνουν την ελληνική σκηνή του stand up comedy, να αποδείξουν ότι το χιούμορ δεν έχει ηλικία στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023. Συμμετέχουν οι Σπήλιος Φλώρος, Μιχάλης Σεβαστέρης, Κώστας Κρύος, Χρήστος Πέτρου, Θοδωρής Αδαμάκος, Αλέξανδρος Μαλιάτσης, Nefeli Meg, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Μελίνα Κόλλια, Διογένη Παπαδάκη, Σταμάτης Αθανασάκης.

Take Five Improv Show

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Οι Στέλιος Ανατολίτης, Παναγιώτης Κούδας, Ειρήνη Ξυγκάκη, Κωνσταντής Μπίτσης, Παναγιώτης Καλομάνας και Άννα Πατρικίου ζωντανεύουν τις ιδέες των θεατών στην πιο περίεργη εκδοχή τους, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Χωρίς

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Οι δύο κωμικοί από δύο διαφορετικές γενιές αντλούν υλικό από το κοινό και φτιάχνουν μία νέα ιστορία χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια «με δεκάδες ρόλους, εφέ, αγωνία, συγκίνηση, δράση, ανατροπές και ότι άλλο προκύψει!», στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Logopaignia Fight Night

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Αν αγαπάς με πάθος τα λογοπαίγνια, τότε σίγουρα ξέρεις γιατί πρέπει να έρθεις σε αυτήν την παράσταση. Αν πάλι μισείς με εξίσου μεγάλο πάθος τα λογοπαίγνια, τότε, ναι, και πάλι ξέρεις γιατί πρέπει να έρθεις! Οι masters των λογοπαιγνίων συγκεντρώνονται σε μια και μοναδική βραδιά στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να ακουστούν τα περισσότερα “Πωωωω” από κάθε άλλη βραδιά έβερ.
Κείμενα γεμάτα λογοπαίγνια, άφθονα one-liners, καθώς και ένα δεύτερο διαγωνιστικό μέρος για τον απόλυτο νικητή περιμένουν τους θεατές.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".