"Θείο τραγί": Ο Άρης Μπινιάρης αναμετράται με την τεχνητή νοημοσύνη

Η ροκ παράσταση-συναυλία του Μπινιάρη που έγραψε ιστορία στο θέατρο την τελευταία δεκαετία για την ορμή με την οποία αφηγήθηκε την ιστορία του Γιάννη Σκαρίμπα, επιστρέφει σε μια νέα απόπειρα συνδιαλλαγής με την τεχνολογία του Α.Ι.

Το «Θείο τραγί»… βελάζει ξανά!

O Άρης Μπινιάρης επιστρέφει στο Bios με την επιτυχημένη ροκ παράσταση-συναυλία "Το θείο τραγί”, βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα, αυτή τη φορά "Feat. Artificial Intelligence”, σε μια νέα απόπειρα συνδιαλλαγής δηλαδή με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.). Από 4 έως 14 Μαΐου και μόνο για οκτώ παραστάσεις θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία από τις καλύτερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας αλλά και το διαχρονικό διήγημα να επαναπροσδιορίζονται μέσω της εικονοκλαστικής δυναμικής της τεχνητής νοημοσύνης. Tα visuals της παράστασης δημιουργήθηκαν με Α.I. image generator, χρησιμοποιώντας φράσεις και υλικό από το κείμενο του Σκαρίμπα.

Το θείο τραγί Feat. Artificial Intelligence
Θωμάς Παλυβός©

Η υπόθεση

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού αποφασίζει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια με έναν πλούσιο αστό, ζει την ευτυχία μιας γεμάτης ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά "κανονικούς" και κάλπικα γεμάτους.

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια ειδικά γραμμένα για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργείται μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας. Μια παράσταση που μιλάει, μέσα σε άλλα, για την απόφαση να διεκδικείς τολμηρά. 

Ο Άρης Μπινιάρης ερμηνεύει και παράλληλα υπογράφει τη σκηνοθεσία και τους στίχους των τραγουδιών. Στη σύνθεση και την εκτέλεση της μουσικής οι  Βίκτωρας Κουλουμπής (μπάσο), Πάνος Σαρδέλης (τύμπανα) και Αλέκος Γεωργουλόπουλος (κιθάρα). Ο Χάρης Κρεμμύδας υπογράφει τον ηχητικό σχεδιασμό, ο Θωμάς Παλυβός τα visuals και από κοινού με τον Άρη Μπινιάρη το visual content. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Αλεξάνδρεια" ζωντανεύει: ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε

Όσοι αγαπάτε το θέατρο που συνδυάζει δράμα και πάθος, ιστορία και φαντασία, και θέλετε να βυθιστείτε σε μια πολιτισμική περιπέτεια σε μια πόλη-σταυροδρόμι πολιτισμών όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, κλείστε θέση για την "Αλεξάνδρεια". Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Παλλάς φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού και υπόσχεται ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/10/2025

Έλενα Πέγκα: Σκηνοθετώντας "Τους ερωτευμένους" μέσα στη σκόνη της ερήμου

Η Έλενα Πέγκα, ως guest editor, μοιράζεται σκέψεις σκηνοθετώντας τους "Ερωτευμένους" (Fool for Love) του Σαμ Σέπαρντ. Μιλά για την πάλη των φύλων, την αλήθεια, τη φωτιά του έρωτα και τη σκηνική ελευθερία που προσφέρει το Bios.

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

Από το Netflix στη σκηνή: Το 'Μικρό Ταρανδάκι' έρχεται στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Μία από τις μεγαλύτερες, πρόσφατες θεατρικές και τηλεοπτικές επιτυχίες, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Ευγενία Δημητροπούλου ρωτά: "Κοιμούνται τα ψάρια;"

Μετά τον συγκλονιστικό μονόλογο "Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος", η Ζωή Ξανθοπούλου επιστρέφει με ακόμη μία θεατρική εξομολόγηση ψυχής με πρωταγωνίστρια την Ευγενία Δημητροπούλου.

"Το τεστ": Ένα ψυχολογικό παιχνίδι χωρίς σωστές απαντήσεις

Ηλέκτρα Νικολούζου, Νίκος Πολυδερόπουλος, Ναταλία Σουίφτ και Χάρης Τζωρτζάκης πρωταγωνιστούν στο "Τεστ", ένα σύγχρονο έργο του Τζόρντι Βαγιέχο που ο Χρήστος Σουγάρης μετατρέπει σε αιχμηρό καθρέφτη σχέσεων, αξιών και προσωπικών ορίων.

Συνέντευξη | Το θέατρο δίνει στον Κώστα Μπίγαλη ένα άλλο είδος αδρεναλίνης

Μπορεί να τον γνωρίζουμε ως έναν καλλιτέχνη που "οργώνει" ακατάπαυστα το μουσικό stage, ο Κώστας Μπίγαλης παρόλα αυτά αγαπάει πολύ το θέατρο. Φέτος παίζει για δεύτερη φορά την "Προδοσία" του Χάρολντ Πίντερ.