Εθνικό Θέατρο: Showcase με διεθνείς καλεσμένους

Τα πρώτα βήματα για άνοιγμα στο εξωτερικό κάνει ο Γιάννης Μόσχος προσκαλώντας ξένους καλλιτεχνικούς διευθυντές/-ντριες και επιμελητές/-τριες των πιο σημαντικών φεστιβάλ και θεάτρων να παρακολουθήσουν παραστάσεις και πρόβες του Εθνικού.

Μια νύχτα στην Επίδαυρο

Εδώ και μήνες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος δουλεύει σκληρά στοχεύοντας στο άνοιγμα της πρώτης σκηνής στο εξωτερικό, όπως μας έλεγε πριν μερικούς μήνες στη συνέντευξη που έδωσε στο "α”. Σε αυτό το πλαίσιο το Εθνικό Θέατρο οργανώνει, για πρώτη φορά, ένα showcase από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου με είκοσι καλεσμένους ξένους καλλιτεχνικούς διευθυντές/-ντριες και επιμελητές/-τριες των πιο σημαντικών φεστιβάλ και θεάτρων του εξωτερικού

Ρωμαίος και Ιουλιέτα Καραντζάς
"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Διαβάστε Επίσης

Στόχος του showcase είναι να παρακολουθήσουν οι διακεκριμένοι καλεσμένοι παραστάσεις και πρόβες του Εθνικού Θεάτρου, να γνωρίσουν καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτές, να αναδειχθεί η ορατότητα του ελληνικού θεάτρου στο εξωτερικό και, βεβαίως, να επιχειρηθεί να ταξιδέψουν παραστάσεις του οργανισμού σε πολύ σημαντικά ξένα φεστιβάλ, αλλά και να δρομολογηθούν συνεργασίες και συμπαραγωγές για το μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Το showcase είναι κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας του Εθνικού Θεάτρου για να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο διεθνών συνεργασιών. "Πιστεύουμε στη δύναμη των δικτύων, στις διεθνείς συνεργασίες, στα residencies, στον δημιουργικό διάλογο με συναδέλφους μας από το εξωτερικό. Αυτή είναι μια διαδικασία που διευρύνει την κατανόησή μας για την τέχνη μας αλλά και για την οπτική μας για τον σύγχρονο κόσμο" σημειώνει ο Γιάννης Μόσχος. 

Τα επόμενα δύο χρόνια θα πραγματοποιηθούν άλλα δύο showcases τα οποία πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι επόμενες πρεμιέρες του Εθνικού Θεάτρου


"Μια νύχτα στην Επίδαυρο" σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου 21/4 (φωτό εξωφύλλου)

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά 20/4

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.