Παράταση για την "Αφροδίτη με τη γούνα" στο Άνεσις

Θανάσης Κουρλαμπάς και Αμαλία Νίνου μας παρασέρνουν στο πεδίο μάχης ενός εκρηκτικού έρωτα έτσι όπως τον έγραψε ο Λέοπολντ φον Μαζόχ στο μυθιστόρημα-σταθμός.

Αφροδίτη με τη γούνα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μέχρι 9 Απριλίου συνεχίζεται η "Αφροδίτη με τη γούνα" του Λέοπολντ φον Μαζόχ στο Θέατρο Άνεσις με τον Θανάση Κουρλαμπά σε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά και σκηνοθέτη και την Αμαλία Νίνου να εξερευνούν τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ψυχολογίας στη θεατρική μεταφορά του κλασικού έργου. Στην εκρηκτική ερωτική σχέση του γοητευτικού γαιοκτήμονα Σεβερίν με την εικοσιτετράχρονη χήρα Βάντα, οι οποίοι συναντιούνται σε ένα απομονωμένο θέρετρο των Καρπαθίων, επικεντρώνεται το μυθιστόρημα-σταθμός του λογοτέχνη που "δάνεισε" το όνομά του στη λέξη "μαζοχισμός” (προς έκπληξη και μάλλον προς δυσαρέσκειά του το 1893, όταν ο ψυχίατρος Ρίχαρντ φον Κραφτ-Έμπινγκ δημιούργησε τον όρο, έχοντας την "Αφροδίτη” στο επίκεντρο.

Αφροδίτη με τη γούνα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στο έργο ο Σεβερίν φαντασιώνεται την Βάντα ως μια αυταρχική Αφροδίτη, αφιερωμένη στο κυνήγι της ηδονής. Έτσι, την παρασύρει σε ένα παιχνίδι ψυχολογικής και σωματικής βίας, ξυπνώντας μέσα της την επιθυμία για επιβολή. Σταδιακά και με δική του παρότρυνση μετατρέπεται σε πιστό υπηρέτη της, με αντάλλαγμα να τον κακοποιεί ψυχολογικά και να τον βασανίζει σωματικά.

Αφροδίτη με τη γούνα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στην παράσταση χρησιμοποιείται η διασκευή των Νικολέτας Κοτσαηλίδου και Σπύρου Κυριαζόπουλου, σε μετάφραση της δεύτερης. Ο Γιάννης Μετζικώφ υπογράφει την εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια, ο Γιάννης Οικονόμου την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ο Αργύρης Θέου τους φωτισμούς.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αφροδίτη με τη γούνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Στο έργο του συγγραφέα που έδωσε το όνομά του στο μαζοχισμό, ο Σεβερίν φαντασιώνεται τη Βάντα ως μια αυταρχική, ιδεατή γυναίκα, αφιερωμένη στην ηδονή, και γίνεται πιστός υπηρέτης της.

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μάρτυρας κατηγορίας"- Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

"Το μεγάλο μας τσίρκο": Το ιστορικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ξανά στα φώτα της σκηνής

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το έργο-σταθμός της θεατρικής και πολιτικής ιστορίας μας, σε μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή, με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο επικεφαλής του πολυμελούς θιάσου.

Τιμητική βράβευση στον σκηνοθέτη και συγγραφέα Μπάμπη Πλαϊτάκη από τον οργανισμό Heritage & Museums

Προβολή της θεατρικής του παράστασης "Δείπνο με τον Μεγαλέξανδρο".

Η "Φόνισσα" σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή

Η "Φόνισσα" εμπνέει τη νεοσύστατη Ομάδα "Φάος", που υπό τη σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή μετατρέπει τον παπαδιαμαντικό λόγο σε μουσικοθεατρική παράσταση, φωτίζοντας εκ νέου τη σκοτεινή δύναμη του εμβληματικού έργου.

Το θέατρο "Τζένη Καρέζη" υποστηρίζει την απεργία των ηθοποιών

'Το θέατρο χωρίς τους ανθρώπους του, δεν μπορεί να υπάρξει': Σε ακύρωση παραστάσεων προχωράει το θέατρο "Τζένη Καρέζη", δείχνοντας την υποστήριξή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Τι ισχύει με την απεργία που ανακοίνωσε το Σ.Ε.Η.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος που στηρίζει τα αιτήματα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Έξι παραστάσεις σηκώνουν ξανά αυλαία (4-10/12)

Επιστρέφουν στις σκηνές από 4 έως 10 Δεκεμβρίου κι αξίζουν οι έξι θεατρικές επαναλήψεις που ακολουθούν.