Παράταση για την "Αφροδίτη με τη γούνα" στο Άνεσις

Θανάσης Κουρλαμπάς και Αμαλία Νίνου μας παρασέρνουν στο πεδίο μάχης ενός εκρηκτικού έρωτα έτσι όπως τον έγραψε ο Λέοπολντ φον Μαζόχ στο μυθιστόρημα-σταθμός.

Αφροδίτη με τη γούνα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μέχρι 9 Απριλίου συνεχίζεται η "Αφροδίτη με τη γούνα" του Λέοπολντ φον Μαζόχ στο Θέατρο Άνεσις με τον Θανάση Κουρλαμπά σε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά και σκηνοθέτη και την Αμαλία Νίνου να εξερευνούν τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ψυχολογίας στη θεατρική μεταφορά του κλασικού έργου. Στην εκρηκτική ερωτική σχέση του γοητευτικού γαιοκτήμονα Σεβερίν με την εικοσιτετράχρονη χήρα Βάντα, οι οποίοι συναντιούνται σε ένα απομονωμένο θέρετρο των Καρπαθίων, επικεντρώνεται το μυθιστόρημα-σταθμός του λογοτέχνη που "δάνεισε" το όνομά του στη λέξη "μαζοχισμός” (προς έκπληξη και μάλλον προς δυσαρέσκειά του το 1893, όταν ο ψυχίατρος Ρίχαρντ φον Κραφτ-Έμπινγκ δημιούργησε τον όρο, έχοντας την "Αφροδίτη” στο επίκεντρο.

Αφροδίτη με τη γούνα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στο έργο ο Σεβερίν φαντασιώνεται την Βάντα ως μια αυταρχική Αφροδίτη, αφιερωμένη στο κυνήγι της ηδονής. Έτσι, την παρασύρει σε ένα παιχνίδι ψυχολογικής και σωματικής βίας, ξυπνώντας μέσα της την επιθυμία για επιβολή. Σταδιακά και με δική του παρότρυνση μετατρέπεται σε πιστό υπηρέτη της, με αντάλλαγμα να τον κακοποιεί ψυχολογικά και να τον βασανίζει σωματικά.

Αφροδίτη με τη γούνα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στην παράσταση χρησιμοποιείται η διασκευή των Νικολέτας Κοτσαηλίδου και Σπύρου Κυριαζόπουλου, σε μετάφραση της δεύτερης. Ο Γιάννης Μετζικώφ υπογράφει την εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια, ο Γιάννης Οικονόμου την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ο Αργύρης Θέου τους φωτισμούς.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αφροδίτη με τη γούνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Στο έργο του συγγραφέα που έδωσε το όνομά του στο μαζοχισμό, ο Σεβερίν φαντασιώνεται τη Βάντα ως μια αυταρχική, ιδεατή γυναίκα, αφιερωμένη στην ηδονή, και γίνεται πιστός υπηρέτης της.

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

Το "Toxic" του Γιώργου Αγγελίδη σε δυναμική πρεμιέρα στο Θέατρο Αργώ

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Λέπουρη με τον Κώστα Φραγκολιά και τη Νατάσα Παπαδάκη παρουσιάζεται για λίγες μόνο παραστάσεις

"Σεσουάρ για δολοφόνους" : Επιστρέφει δυναμικά στο Γκλόρια

Μακαλιάς, Ρούμπος, Λάμη, Λύκος, Χιώτης, Ψυχράμη και άλλοι ηθοποιοί έρχονται στο Γκλόρια για να μας ξεσηκώσουν με το ανεπανάληπτο "Σεσουάρ για δολοφόνους".

Up to the "Mountain"-οι RootlessRoot επιστρέφουν

Στο χώρο ΦΙΑΤ θα δούμε το "Mountain" των RootlessRoot που φέρνει ξανά στη σκηνή τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Fruček σε ένα σωματικό, τελετουργικό ντουέτο.

Θέατρο Μαβίλη: Μια νέα σκηνή στην πόλη

Το Θέατρο Μαβίλη θα κάνει σύντομα εγκαίνια. Είναι ένας νέος χώρος που δεν θέλει απλώς να φιλοξενεί παραστάσεις· θέλει να γίνει ζωντανός πυρήνας πολιτισμού.

"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας-Το μιούζικαλ" με θίασο 17 ηθοποιών και μουσικών

Ένας από τους πιο αγαπημένους ελληνικούς μύθους επιστρέφει αλλιώς: "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" γίνεται μιούζικαλ, μέσα από τη δημιουργική σύμπραξη Γιάννη Καλαβριανού και Θοδωρή Οικονόμου, με ζωντανή μουσική και εντυπωσιακό καστ.