"1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!": Παράταση για την φρενήρη μαύρη κωμωδία στο Rabbithole

Η ομάδα Νοσταλγία μιλά για τα 70s, τη σεξουαλική απελευθέρωση και τη ντίσκο σε μια υβριδική αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση που παντρεύει το θέατρο ντοκιμαντέρ με στοιχεία μυθοπλασίας.

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε! Μαρία Τούλτσα©

Αυστηρώς ακατάλληλη είναι η φρενήρης μαύρη κωμωδία με άρωμα 70s που ανεβάζει η ομάδα Νοσταλγία και ο σκηνοθέτης και δραματουργός Γιώργος Σίμωνας, "1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!", στο θέατρο Rabbithole, μέχρι τις 2 Απριλίου. Ο πειραματισμός τους πάνω στη σκηνική γλώσσα κατέληξε σε μια παράσταση που πλέκει στοιχεία μυθοπλασίας και θεάτρου ντοκιμαντέρ για να μεταφέρει επί σκηνής τους ρυθμούς της ντίσκο και του σέικ, την ίδια στιγμή που η σεξουαλική απελευθέρωση προσπαθεί να βρει τη θέση της στη συντηρητική Ελλάδα, ενώ η μάστιγα των ναρκωτικών μεγαλώνει επικίνδυνα, ληστείες και αυτοσχέδιες βόμβες κατακλύζουν την Αθήνα και οι πολίτες ζουν μέσα στη φτώχεια.

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!
Μαρία Τούλτσα©

Η υπόθεση

Μια συνηθισμένη νύχτα του Απριλίου σε μια συνοικιακή ντισκοτέκ, εν έτει 1975, μια παρέα επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή το αισιόδοξο σχέδιό της που δεν είναι άλλο από το να φτιάξει την ελληνική εκδοχή της "Εμμανουέλας" του Ζιστ Ζεκίν (1973), μετά τη λογοκρισία που δέχτηκε η ταινία στις αίθουσες της Γαλλίας. Όσο περνά η νύχτα, το ενδιαφέρον τους φουντώνει και η δημιουργία της πορνοταινίας είναι η αφορμή να αναδυθούν τα κρυφά όνειρα και οι αγωνίες τους, σε μια ξέφρενη πορεία προς την κάθαρση. Θα τα καταφέρουν; Μπορούν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους;

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!
Μαρία Τούλτσα©

Η παράσταση αποτελεί μια ιστορία μυθοπλασίας, σε κείμενο του Γιώργου Σίμωνα, βασισμένη σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν ειδικά για τη δημιουργία της, οπτικό, έντυπο και αρχειακό υλικό, ντοκιμαντέρ, μελέτη πάνω στα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα της εποχής, καθώς και έρευνα πάνω στα μουσικά ρεύματα και τα μουσικά στέκια της εποχής. Αυτή η υβριδική προσέγγιση στο θέατρο ντοκουμέντο μέσα από το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας κλείνει το μάτι στα 70s με συμπάθεια, ενδιαφέρον και βαθιά κατανόηση της αρχής της Μεταπολίτευσης.

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!
Μαρία Τούλτσα©

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μιχάλης Ζαχαρίας, Στάθης Κόκκορης, Χρύσα Κολοκούρη, Φώτης Λαζάρου, Στέφανος Λώλος, Σοφία Μανώλη, Βάσω Παύλου, Νικόλας Πιπεράς, Συμεών Τσακίρης, Χρήστος Χριστόπουλος.

Προπώληση μέσω viva.gr


 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

1975

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Όλα ξεκινούν μια συνηθισμένη νύχτα του Απριλίου σε μια συνοικιακή ντισκοτέκ, εν έτει 1975, όταν μια παρέα επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή το αισιόδοξο σχέδιό της που δεν είναι άλλο από το να φτιάξει την ελληνική εκδοχή της «Εμμανουέλας» του Ζιστ Ζεκίν, μετά τη λογοκρισία που δέχτηκε η ταινία στις αίθουσες της Γαλλίας. Ο ερχομός ενός διάσημου φιλοξενούμενου των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης της εποχής γίνεται ο βασικότερος παράγοντας στην έκρηξη των γεγονότων που θα ακολουθήσουν, βγάζοντας στην επιφάνεια τα κρυφά όνειρα και τις αγωνίες τους. Μια παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο, που πλέκεται με στοιχεία μυθοπλασίας, και, υπό το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας, εξερευνά την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης στη συντηρητική Ελλάδα, κλείνοντας το μάτι στην αρχή της Μεταπολίτευσης.

Rabbithole

Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.