Ανεβαίνουμε "Στο πέμπτο σκαλοπάτι" και γινόμαστε μάρτυρες μιας εν ψυχρώ δολοφονίας

Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ, που ενέπνευσε την κινηματογραφική επιτυχία του Χίτσκοκ "Dial M For Murder", έρχεται στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά από τον Αλέξανδρο Κοέν κι έναν εξαιρετικό θίασο.

Στο πέμπτο σκαλοπάτι Ρούλα Ρέβη©

Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ "Στο πέμπτο σκαλοπάτι" μεταφράζει και σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Κοέν στο ανακαινισμένο Θέατρο Αθηνά. Ο Αλέκος Συσσοβίτης, η Φαίη Ξυλά, ο Αποστόλης Τότσικας, ο Αλέξανδρος Βάρθης και ο Γιάννης Στεφόπουλοςαπό 30 Ιανουαρίου καλούν το κοινό να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. 

Στο πέμπτο σκαλοπάτι
Ρούλα Ρέβη©

Ο Τόνι και η Μάργκοτ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν στη ζωή της Μάργκοτ εμφανίστηκε ο Μαξ, σύννεφα σκέπασαν το γάμο τους και το ενδεχόμενο μιας δολοφονίας έγινε πλέον ορατό. Ο Τόνι παντρεύτηκε τη Μάργκοτ για τα χρήματά της και –τώρα που εκείνη τον απατά σκοπεύει να τη δολοφονήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Με σκοπό να πραγματοποιήσει το τέλειο έγκλημα προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του, άνθρωπο του υποκόσμου. Όσα θα ακολουθήσουν, θα συμπαρασύρουν όλους τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μυστήριο, όπου τα φαινόμενα απατούν. Την υπόθεση θα αναλάβουν να εξιχνιάσουν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ο εραστής της Μάργκοτ.

Στο πέμπτο σκαλοπάτι
Ρούλα Ρέβη©

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στο πέμπτο σκαλοπάτι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 85 '

Γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Dial M For Murder», το αριστοτεχνικό αστυνομικό θρίλερ θέλει έναν άνδρα να καταστρώνει τον «τέλειο φόνο» της γυναίκας του.

Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.