Έκθεση με τα έργα από την παράσταση "Αίας"

Ο «Αίαντας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη συνεχίζει τις παραστάσεις στο Αλκυονίς. Παράλληλα εγκαινιάζεται έκθεση με έργα που δημιουργεί ζωντανά στην παράσταση ο Απόστολος Χαντζαράς.

Αίας : Τα έργα από την παράσταση

Ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό εγχείρημα εγκαινίασε πριν από δυο χρόνια την ενασχόληση του Γιώργου Νανούρη με το αρχαίο δράμα. Έβαλε τη σκηνοθετική υπογραφή του στον "Αίαντα" του Σοφοκλή, σε μια παράσταση κλειστού χώρου, έχοντας στη διάθεσή του έναν ηθοποιό κι έναν… ζωγράφο. Ο ταλαντούχος Μιχάλης Σαράντης αφηγείται με σθένος το έργο, ερμηνεύοντας όλους τους ρόλους, και μαζί του επί σκηνής βρίσκεται ο ζωγράφος Απόστολος Χαντζάρας, ο οποίος δημιουργεί το εικαστικό περιβάλλον από την αρχή. Κάποια από τα έργα που δημιουργεί ζωντανά επί σκηνής αποτελούν το υλικό της έκθεσης "Αίας : Τα έργα από την παράσταση", που θα φιλοξενηθεί στην Sianti Gallery (Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη), από το Σάββατο 14 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Διαβάστε Επίσης

"Πρόκειται, λοιπόν, για μία έκθεση, που καταπιάνεται - είτε ηθελημένα είτε και ασυνείδητα- με πάρα πολύ ουσιαστικά πράγματα. Ξεφεύγει σαφώς από το επίπεδο της δεξιοτεχνίας, της διακόσμησης ή της μονοσήμαντης εικονοποιΐας και ανιχνεύει αρχέτυπα. Ακραγγίζει με άλλα λόγια, τις ιδανικές μορφές. Ήδη όμως τα σώματα και τα σχήματα, μέσα από τα οποία καλείται να εκφραστεί ο Χαντζαράς, ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά…Θέατρο και ατελιέ γίνονται ένα και με κινητήρια δύναμη την αγάπη για τον πολιτισμό μεταφέρονται τα ζωγραφικά έργα στην γκαλερί με πρωταγωνιστές τα αρχετυπικά ζητήματα τόσο της ζωής όσο και της τέχνης. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να τα αποκτήσει ενισχύοντας την τέχνη καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο "Σπίτι του Ηθοποιού"".

Αίας : Τα έργα από την παράσταση

 

Αίας : Τα έργα από την παράσταση

Περισσότερες πληροφορίες

Αίας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Ο ηθοποιός ερμηνεύει όλους τους ρόλους της τραγωδίας του Σοφοκλή, συνομιλώντας με το ζωγραφικό σύμπαν του Απόστολου Χαντζαρά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Διαβάστηκε...": Σύγχρονη ελληνική κωμωδία για την περιπλοκότητα των σχέσεων

Στο Red Jasper Cabaret Theatre ανεβαίνει ένα σύγχρονο ελληνικό έργο που σχολιάζει παιχνιδιάρικα την περιπλοκότητα των ερωτικών και φιλικών σχέσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Το Άρμα Θέσπιδος καλεί σε ακρόαση νέους ηθοποιούς

Ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή "Του Κουτρούλη ο Γάμος" του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου αναζητά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

O Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί τον Γιάννη Τσορτέκη σε περφόρμανς στην Εθνική Πινακοθήκη

Το ρόλο του Κωνσταντίνου Παρθένη θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Τσορτέκης στην περφόμανς που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κουτλής στο πλαίσιο αναδρομικής έκθεσης για τον Κωνσταντίνο Παρθένη στην Εθνική Πινακοθήκη.

"Πανεπιστήμιο - Ομόνοια": Ένα νέο ελληνικό έργο για τη βία που δεν είναι πάντα ορατή

Ο Γιάννης Οικονόμου σκηνοθετεί το θεατρικό του με φόντο ένα βαγόνι της κόκκινης γραμμής του μετρό στο θέατρο Άβατον.

Η "Βελανιδιά" είναι μια τολμηρή θεατρική πρόκληση με έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε βράδυ

Σε κάθε παράσταση ένας διαφορετικός guest star ανεβαίνει στη σκηνή του Bios χωρίς πρόβα και έρχεται αντιμέτωπος με την υπνωτίστρια Μαρίνα Αργυρίδου.

"Η ράβδος": Ο Δημήτρης Καταλειφός στο ιστορικό "Αμφιθέατρο" με έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ

Το θεατρικό του επιδραστικότερου εκπροσώπου του "in-yer-face theatre" για τη βία, την εξουσία, τον εκφοβισμό και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα, επέλεξε να ανεβάσει ο Γιώργος Σκεύας με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό.

"Meursault": Ο "Ξένος" του Καμί μέσα από ένα μινιμαλιστικό σύμπαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει τη δική της εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα.