Η "Συναναστροφή" της Λούλας Αναγνωστάκη εμπνέει την Ρούλα Πατεράκη

Το νέο έργο της σκηνοθέτιδας βασίζεται στο θεατρικό της συγγραφέως για τις διφορούμενες σχέσεις δύο αδελφών.

Συναναστροφή

Η Ρούλα Πατεράκη, μετά την επιτυχία των παραστάσεων "Θα γίνει ανταλλαγή;" στο πλαίσιο του προγράμματος "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022", καταπιάνεται με ένα σπουδαίο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη που δεν παρουσιάζεται συχνά στη θεατρική σκηνή. Ο τσεχοφικός κόσμος της "Συναναστροφής" αποκαλύπτεται μέσα από τις εύθραυστες, διφορούμενες σχέσεις δύο αδελφών, της Όλγας και της Βασιλικής, μια νύχτα που δέχονται μυστηριώδεις επισκέψεις, σε μια μεταγραφή του έργου με τίτλο "Η συναναστροφή... σε βλέπω να έρχεσαι", σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Ρούλας Πατεράκη. ρωταγωνιστούν οι Γιώργος Βουρδαμής, Ευανθία Κουρμούλη, Νάντια Μουρούζη, Γρηγόρης Μπαλλάς, Ελένη Παργινού, Κώστας Σερίφης και Τασία Σοφιανίδου.

Η συναναστροφή
Δήμητρα Παπαγεωργίου©

Πρόθεση της παράστασης είναι να καταδείξει έναν κόσμο προσώπων και ιστορικών στιγμών, ο οποίος -μέσα απ’ τις συγκρούσεις και τις ανατροπές του παρελθόντος- σημάδεψε και εξακολουθεί να σημαδεύει το παρόν. Οι ήρωες του έργου, μέσα στο δράμα τους, βλέπουν από το παράθυρο το αμείλικτο τοπίο του χιονιού την ώρα που το χιόνι λιώνει μέσα στο σαλόνι τους.

Η συναναστροφή
Δήμητρα Παπαγεωργίου©

Τα κοστούμια είναι της Κλερ Μπρέισγουελ, ο ηχητικός σχεδιασμός του Κώστα Φραντζή, τον σκηνικό χώρο επιμελείται η Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου, τις ψηφιακές προβολές ο Ανδρέας Μουρτζούκος και τους φωτισμούς ο Γιάννης Δρακουλαράκος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.