Νέα παράσταση στο Άσυλο Ανιάτων Κυψέλης

Ανάμεσα στο κωμικό, το τραγικό, το αλλόκοτο, εικόνες, αποσπάσματα, σελίδες από το βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου μετατρέπονται σε μικρά ανοιχτά μονόπρακτα από την Μαριτίνα Πάσσαρη.

Οι κόρες του ηφαιστείου

Η ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτρια Μαριτίνα Πάσσαρη μαζί με την ομάδα Bloom θα παρουσιάσουν στο εντευκτήριο του Ασύλου ανίατων στην Κυψέλη μια σπονδυλωτή περφόρμανς με ηθοποιούς και ζωντανή μουσική, εμπνευσμένη από τη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου "Οι κόρες του ηφαιστείου". Οι ηθοποιοί, ως αυτοσχέδιος "θίασος ποικιλιών", θα ερμηνεύσουν τα πρόσωπα της δύσκολης καθημερινότητας που αναδύονται στο βιβλίο: απολυμένες φίλες που ξανασυναντιούνται για να δουν νεράιδες, μια κόρη που δεν αναγνωρίζει την άρρωστη μητέρα της, ένας σύζυγος που η ανεργία τού αφαίρεσε τη δύναμή του, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά που έχασε τον ύπνο του, ένα εγκαταλειμμένο κοριτσάκι που διψάει για αγάπη, ένα άλλο κοριτσάκι μπερδεμένο ως προς το φύλο του. Η μουσική του Στάθη Ιωάννου, βασικό στοιχείο της παράστασης, συνδέει και οδηγεί τις παράξενες και ποιητικές ιστορίες.

Σχετικά με την επιλογή του χώρου οι ομάδα Bloom μας είπε: "Από τη σύλληψη της ιδέας αρχίσαμε να ψάχνουμε έναν χώρο που δεν θα ήταν θεατρικός με την κλασική έννοια και θα μας έδινε την δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε σε διαφορετικές συνθήκες. Το εντευκτήριο του Ασύλου Ανιάτων όπου φιλοξενείται η πρώτη παρουσίαση είναι ένας χώρος οικείος και ανοίκειος μαζί, στην καρδιά ενός κτιρίου με μεγάλη ιστορία, που επικοινωνεί υπόγεια με τη θεματική και τον τρόπο κατασκευής της παράστασής μας" (από 20/12).

Περισσότερες πληροφορίες

Οι κόρες του ηφαιστείου

  • Δραματοποιημένα Διηγήματα
  • Διάρκεια: 80 '

Εμπνευσμένη από την ομώνυμη συλλογή διηγημάτων, η επενδεδυμένη με ζωντανή μουσική σπονδυλωτή περφόρμανς εξερευνά διαφορετικές ιστορίες ηρώων που ελπίζουν σε έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.