Ξεχωριστά θεατρικά Χριστούγεννα στη Βικτώρια

Δύο κλασικά αριστουργήματα και ένα νέο ελληνικό έργο παρουσιάζονται στο θέατρο Πορεία, το σημαντικό θεατρικό τοπόσημο της περιοχής υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Τάρλοου.

Κουκλόσπιτο ©Μαρίζα Καψαμπέλη

Δύο κλασικά αριστουργήματα και ένα νέο ελληνικό έργο παρουσιάζονται στο θέατρο Πορεία, το σημαντικό θεατρικό τοπόσημο της περιοχής υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Τάρλοου. Ο ίδιος σκηνοθετεί το "Κουκλόσπιτο", το διαχρονικό, τολμηρό έργο του Ίψεν που εκθέτει την υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει ένα γάμο. Tο παρουσιάζει σε μια σύγχρονη και άκρως ατμοσφαιρική εκδοχή, εμπλουτισμένη από την πρωτότυπη μουσική -που εκτελεί η ίδια επί σκηνής- της συνθέτριας Κρυσταλίας Θεοδώρου και εστιάζει στην ωραία βιτρίνα της οικογενειακής και συζυγικής ευτυχίας που θρυμματίζεται βίαια. Υπέροχες ερμηνείες από τους ηθοποιούς, με επικεφαλής τη Λένα Παπαληγούρα και τον Γιώργο Χριστοδούλου, στους ρόλους της Νόρας και του Τόρβαλτ, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Βίκυ Κατσίκα, Θανάσης Δόβρης, Κώστας Βασαρδάνης και Όλγα Δαλέκου.

Κουκλόσπιτο
Μαρίζα Καψαμπέλη©

Για 4 μόνο παραστάσεις (27, 30/12 και 3, 6/1) επιστρέφει η παράσταση-έκπληξη "Νυχιάνγκ", επίσης σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Μία συνταρακτική οικογενειακή ιστορία κρύβεται στο πρώτο θεατρικό έργο της νεαρής Ευαγγελίας Γατσωτή, που έκανε αίσθηση με τον παλμό και το σύγχρονο λόγο του. Μέσα από μία απολύτως καθημερινή συνθήκη, αυτή ενός μανικιούρ, αναδύονται καίρια θέματα που αφορούν στις οικογενειακές σχέσεις, σε ένα έργο γεμάτο σασπένς, χιούμορ και μεγάλες ανατροπές,  που αναδεικνύουν μοναδικά στην παράσταση η Αλεξία Καλτσίκη και η Θάλεια Σταματέλου.

Νυχιάνγκ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τέλος, ευκαρία να απολαύσετε τη δουλειά του πολυσυζητημένου σκηνοθέτη της τελευταίας σεζόν, Γιώργου Κουτλή, που ανεβάζει σε μία εκρηκτική μουσική εκδοχή το διήγημα του Ντοστογιέφσκι, "Το όνειρο ενός γελοίου". Απόσταγμα της φιλοσοφίας ζωής του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα,  δίνει το βήμα σε μία εκρηκτική μουσική παράσταση, σε πρωτότυπη σύνθεση του jazz συνθέτη Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και ερμηνεία του Νικόλα Χανακούλα, που επιδίδεται σ’ ένα συναρπαστικό σόλο που συνομιλεί με τη μουσική και video art προβολές.

Το όνειρο ενός γελοίου
Χρήστος Συμεωνίδης©

Περισσότερες πληροφορίες

Νυχιάνγκ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Η ιεροτελεστία του μανικιούρ γίνεται αφορμή για μια σκοτεινή κωμωδία που ξετυλίγει το κοινωνικό αφήγημα της γυναίκας του σήμερα αλλά και την εξέλιξη των οικογενειακών σχέσεων.

Το όνειρο ενός γελοίου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 60 '

Το έργο που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για τη ζωή ανεβαίνει σε ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art και μια ζωντανή τζαζ χορωδία επί σκηνής.

Κουκλόσπιτο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η Νόρα είναι μια παντρεμένη γυναίκα που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο μετά την αποκάλυψη ενός ψέματος που βάζει φωτιά στα θεμέλια του γάμου της.

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η κασέτα" θα παίζει για λίγο ακόμη στο Σταθμός

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο ανέβασε ο γνώστης του συγγραφικού της σύμπαντος Μάνος Καρατζογιάννης, μετρά τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Το "4 + ένα" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι μια σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα είναι μία συνάρτηση χορού και επιστήμης που θα επιτρέψει στα στοιχεία της φύσης να καταλάβουν την αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής.

Λευτέρης Γιοβανίδης: "Με τους Τούρκους συναδέλφους μας θέλαμε να μιλήσουμε για τη δύναμη που έχει η τέχνη να ενώνει"

Διαβάστε τι μας είπε ο σκηνοθέτης του σημαντικού εγχειρήματος που φέρνει επί σκηνής Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς στη σπουδαία σαιξπηρική τραγωδία, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", που έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής (16-19/5) μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις της στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Νεκταρία Γιαννουδάκη: "Η επικαιρότητα αποδεικνύει ότι η πατριαρχία ακόμα καλά κρατεί"

Στο νέο ανέβασμα του κλασικού έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" που υπογράφει σκηνοθετικά ο Αλέξανδρος Κοέν, η γνωστή ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη που είδαμε πολύ πρόσφατα και στο "Da" με τον Γρηγόρη Βαλτινό, όπως και στις τηλεοπτικές "Ψυχοκόρες", υποδύεται το ρόλο της οικονόμου στο πλευρό της "Μπερνάρντα" Αιμιλίας Υψηλάντη.

Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι αφιερωμένο σε όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής

Η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ επανέρχονται μετά το talk of the town "Nostalgia generation" και μοιράζονται μαζί μας αποκλειστικά ένα σημείωμα με εξαιρετικές αφιερώσεις.

Νέες φωτογραφίες από τη "Γραμμή του ορίζοντος" του Εθνικού

Ρίχνουμε μια ματιά στο σκηνικό σύμπαν της νέας και τελευταίας παράστασης που ετοιμάζει η Πειραματική για φέτος, η οποία παρουσιάζει στη σκηνή το εμβληματικό βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου.

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος": Ένα νέο έργο με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ανακαλύψτε τους σταθμούς της νέας παράστασης που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο γέρος και η θάλασσα".