Νένα Μεντή και Ρένη Πιττακή διαβάζουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου μοιράζονται τις πιο παραμυθένιες ιστορίες δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εθνικού Θεάτρου στο Ρεξ.

Νένα Μεντή και Ρένη Πιττακή Θεόφιλος Τσιμάς©

Δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου, η Νένα Μεντή και η Ρένη Πιττακή δανείζουν τη ζεστασιά της φωνής τους σε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Καθισμένες δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εθνικού Θεάτρου στο Φουαγιέ του Ρεξ, περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους διαβάσουν τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια: το "Κοριτσάκι με τα σπίρτα”, τον "Καρυοθραύστη”, τη "Χριστουγεννιάτικη ιστορία” και τον "Παπουτσή και τα ξωτικά”. Παραμύθια που μας θυμίζουν πως η ελπίδα βγάζει την πιο δυνατή φλόγα, πως η μια καλή πράξη γεννάει άλλες δέκα, πως η φαντασία γεννάει τους πιο όμορφους κόσμους και πως η αγάπη, σαν μια κόκκινη κλωστή, μπορεί να ξετυλιχτεί, να περάσει από χέρι σε χέρι κι από ψυχή σε ψυχή και να φωτίσει ολόκληρη την πόλη. Τα κάλαντα φυσικά δεν θα λείπουν από την γιορτινή εκδήλωση του Εθνικού Θεάτρου που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και σε όλη την οικογένεια.

Στις 10 & 11/12 (5 μ.μ.) μας διαβάζει παραμύθια η Νένα Μεντή, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 17 & 18/12 την ίδια ώρα δίνουμε ραντεβού με την Ρένη Πιττακή.

Κτίριο Rex Εθνικού Θεάτρου
Κτίριο Rex Εθνικού Θεάτρου

Την εκδήλωση επιμελείται η Ελένη Ζαραφίδου, ενώ την σκηνική προσαρμογή των παραμυθιών ανέλαβε η Τζούλια Διαμαντοπούλου. 

Χορωδία: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Αναστάσης Γεωργούλας, Χρήστος Κραγιόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντέας, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Ελένη Μολέσκη, Διονυσία Μπαλαμώτη, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Φανή Ξενουδάκη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Γιώργος Πατεράκης, Ανδρομάχη Φουντουλίδου.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

  • Παραμύθι

Δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου διαβάζουν σε μικρούς και μεγάλους τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια: το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα», τον «Καρυοθραύστη», τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» και τον «Παπουτσή και τα ξωτικά».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ελληνικό έργο είναι τάση: Πέντε παραστάσεις που αξίζει να δείτε

Το ελληνικό έργο είναι πια τάση - και όχι τυχαία. Μιλά τη γλώσσα μας, αφηγείται ιστορίες που αναγνωρίζουμε και ανεβαίνει στη σκηνή με τόλμη, χιούμορ και συγκίνηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Ο Θανάσης Σαράντος, η 'Αντιγόνη' κι ένας κόσμος με το δίλημμα "ασφάλεια ή ελευθερία"

Μιλήσαμε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Σαράντο για την 'Αντιγόνη' του, ένα πολιτικό θρίλερ, τοποθετημένο στη δεκαετία του ‘70, που θέτει σκοτεινά ερωτήματα για την τραγωδία του Σοφοκλή αλλά και για τη σημερινή εποχή.

"Το ξενοδοχείο η νύχτα που πέφτει": Έργο του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα έργο του Έλληνα λογοτέχνη που υπερασπίστηκε όσο λίγοι το ποιητικό κίνημα "beat", παρουσιάζεται από τη Λίνα Φούντογλου, φωτίζοντας την αγωνία, την ανυπακοή και τα υπαρξιακά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου.

Τι κάνει... "(κρότο)" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης;

Μια σύγχρονη σκηνική σύνθεση εμπνευσμένη από το διήγημα "Ο τρόμος" της Λιλής Ζωγράφου φωτίζει τη βία και την αδικία της καθημερινότητας έως τον αναπόφευκτο "(κρότο)".

4 παραστάσεις που αξίζει να (ξανα)δείς

Τέσσερις θεατρικές επαναλήψεις που σου ανοίγουν άλλους κόσμους και αξίζει να παρακολουθήσεις.

"Η Γυναίκα της Ζάκυθος": Ποίηση και μνήμη σε ζωντανό καφενείο

Η παράσταση "Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες" επιστρέφει στο ιστορικό καφενείο "Σωκράτης", με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αντιγόνης Γύρα, όπου η ποίηση του Σολωμού ζωντανεύει μέσα από φωνή, κίνηση και μουσική, σε μια εμπειρία σωματική και συναισθηματική.

Ποιος τελικά είναι ο φιλάνθρωπος; Οι Dirty Granny Tales απαντούν

Με "The Philanthropist" επιστρέφουν οι Dirty Granny Tales, μια παράσταση που δίνει χώρο στη θεατρική κίνηση, το κουκλοθέατρο και το animation.