Το "Τάο" του Γιώργου Καφετζόπουλου στο Επί Κολωνώ

Στο θεατρικό ντεμπούτο του συγγραφέα, η κινεζική φιλοσοφία κοντράρεται με το ελληνικό ταμπεραμέντο, σε μια άγρια κωμωδία με φόντο τη φυλακή και τον κόσμο της νύχτας.

ΤΑΟ Γιώργος Χατζηνικολάου© 'Τάο'

Στο δρόμο που έχουν χαράξει οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς του (σκληρού) ρεαλισμού και των περιθωριοποιημένων από την κοινωνία αντιηρώων, κινείται και ο νέος ηθοποιός και δραματουργός Γιώργος Καφετζόπουλος με το "Τάο”. Στο θεατρικό του ντεμπούτο, που πρόλαβε να παιχτεί μόλις μία εβδομάδα το φθινόπωρο του 2020, η κινεζική φιλοσοφία κοντράρεται με το ελληνικό ταμπεραμέντο, σε μια άγρια κωμωδία με φόντο τη φυλακή και τον κόσμο της νύχτας, "με στιγμές που παγώνουν το αίμα και έχουν δραματικά μοιραίες συνέπειες". 
Πρόκειται για την ιστορία μιας βίαιης ενηλικίωσης. Ο Αντρέας Καραμούτσος προγραμματίζει τη συνταξιοδότηση του μετά από εννέα χρόνια στη φυλακή. Ο αλλοπρόσαλλος γιος του ονειρεύεται να κληρονομήσει το πατρικό "βασίλειο" της νύχτας και ο Ιωσήφ Μωυσίδης που "ανέβηκε σαν το φίδι" και πια "τρέχει" την Αθήνα, δεν προτίθεται να παραχωρήσει τίποτα.
Η παράσταση του σύγχρονου, ανέκδοτου θεατρικού έργου του Γιώργου Καφετζόπουλου παρουσιάζεται από τις 16 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ με τον ίδιο, τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Θοδωρή Σκυφτούλη να συμπληρώνουν την ερμηνευτική ομάδα σε σκηνοθεσία της Δανάης Σπηλιώτη.

ΤΑΟ
Γιώργος Χατζηνικολάου©

Προπώληση μέσω viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τάο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Στο θεατρικό ντεμπούτο του συγγραφέα, η κινεζική φιλοσοφία κοντράρεται με το ελληνικό ταμπεραμέντο, σε μια σπιντάτη κωμωδία σκληρού ρεαλισμού, που πραγματεύεται μια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης, με φόντο τη φυλακή και τον ειρωνικά αλληγορικό κόσμο της νύχτας. Ο Αντρέας Καραμούτσος προγραμματίζει τη συνταξιοδότηση του μετά από εννέα χρόνια στη φυλακή. Ο αλλοπρόσαλλος γιος του ονειρεύεται να κληρονομήσει το πατρικό «βασίλειο» της νύχτας και ο Ιωσήφ Μωυσίδης που «ανέβηκε σαν το φίδι» και πια «τρέχει» την Αθήνα, δεν προτίθεται να παραχωρήσει τίποτα.

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τυφλή, τυφλή φοράδα, πού πας;": Η Δέσποινα Σαραφείδου επιστρέφει με τον καθηλωτικό μονόλογο

Το έργο σε μορφή μονολόγου και σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, συνθέτει πέντε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, αποκαλύπτοντας μοναχικά και τραυματισμένα πρόσωπα μέσα σε μια κοινωνία ρημαγμένη, με ρεαλισμό και ποιητική ευαισθησία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

"Ιβάνοφ!": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο "Ιβάνοφ!" του Άντον Τσέχοφ ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, αποδεικνύοντας ότι ένα κλασικό έργο μπορεί ακόμη να συνομιλεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Δυο ή τρεις λόγοι που θέλουμε να δούμε κι άλλο από το νέο έργο του Ανέστη Αζά

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το νέο έργο του Ανέστη Αζά, "Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν", στο θέατρο Προσκήνιο, και μιλήσαμε για το επίκαιρο θέμα της "κρίσης της ανδρικής ταυτότητας".

"Σε βλέπω" στο Μικρό Παλλάς, πλέον και τις Κυριακές

Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται: το σύγχρονο έργο της Meghan Kennedy προσθέτει εξτρα κυριακάτικη παράσταση, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη, με την ίδια και τους Θοδωρή Αθερίδη και Πέγκυ Τρικαλιώτη να πρωταγωνιστούν.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (24-25/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το σαββατοκύριακο (24-25/1) και αξίζουν την προσοχή σου.

Συζήτηση με τη Γλυκερία Μπασδέκη στο Εθνικό και στον Μικρό Κεραμεικό

Διπλό ραντεβού μας δίνει η Γλυκερία Μπασδέκη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου. Μάθετε περισσότερα για τις δύο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πρωτοποριακή γραφή της.

"Παραλλαγές πάπιας": Χιούμορ, μελαγχολία και οι μελωδίες της Δήμητρας Γαλάνη

Κοραής Δαμάτης και Περικλής Μοσχολιδάκης σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν στις "Παράλλαγες πάπιας" του Ντέιβιντ Μάμετ, μια γλυκόπικρη κωμωδία που ντύνει με μουσικές η Δήμητρα Γαλάνη.