Πρεμιέρα για την "Τρελή του Σαγιό" στο Παλλάς

Σε μια υπερπαραγωγή ανεβάζει ο Πέτρος Ζούλιας το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζιροντού με λαμπερό θίασο.

Τρελή του σαγιό Ελίνα Γιουνανλή©

Ο Πέτρος Ζούλιας ανεβάζει στο Παλλάς την "Τρελή του Σαγιό" του Ζαν Ζιροντού σε μια υπερπαραγωγή με πολυμελή και λαμπερό θίασο, μεταφέροντας το εμβληματικό θεατρικό έργο στο σήμερα σε δική του διασκευή και σκηνοθεσία. Λίγες ημέρες έμειναν για την μεγάλη πρεμιέρα που έχει οριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου, οπότε θα ανέβουν στη σκηνή η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο της Ωρελί, της εκκεντρικής Παριζιάνας που αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας, ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του Ρακοσυλλέκτη, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. 
Ο Πέτρος Ζούλιας, αναμετριέται και πάλι με τον κλασικό αριστούργημα του Ζιροντού (που είχε ανεβάσει στο Εθνικό Θέατρο την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014) και το μεταφέρει στο σήμερα, υπογραμμίζοντας το πόσο επίκαιρο είναι, με σύμμαχο την Ευανθία Ρεμπούτσικα που υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια
Η Ωρελί, η ιδιοφυής "τρελή" από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν πετρέλαιο, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος και την απληστία.

Τρελή του σαγιό
Ελίνα Γιουνανλή©

Το εμπνευσμένο κείμενο της "Τρελής του Σαγιό", καυτηριάζει τον τυχοδιωκτισμό που συναντάμε σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας ως μόνο δρόμο την αποδοχή και την συγκρότηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.
Στην παράσταση συμπρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, η Γεωργία Καλλέργη, ο Στάθης Μαντζώρος, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης. Ζωντανά τραγουδάει και παίζει βιολί η Μαρία Ρεμπούτσικα.
Τα φαντασμαγορικά σκηνικά αναλαμβάνει η Μαρία Φιλίππου, τα εντυπωσιακά κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τον σχεδιασμό των φωτισμών η Μελίνα Μάσχα, και την κινησιολογική καθοδήγηση η Κική Μπάκα. Παίζουν επίσης οι Φανή Γεωργακοπούλου, Γεωργία Καλλέργη, Βασίλης Λέμπερος, Χριστίνα Πετρολέκα, Γιώργος Τσουρουνάκης, Μιχάλης Φιλίππου.

Η "Τρελή του Σαγιό" απετέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ερμηνευτικές επιτυχίες της Κατίνας Παξινού, με τον Αλέξη Μινωτή στο πλευρό της, στο Εθνικό Θέατρο, το 1966. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα (1981) ο Ανδρέας Βουτσινάς στο ΚΘΒΕ έδωσε νέα πνοή στο έργο, με πρωταγωνίστρια την Δέσπω Διαμαντίδου, σε μια ιστορική ερμηνεία. Τον ομώνυμο ρόλο της "Τρελής του Σαγιό" έχουν ερμηνεύσει ακόμα για το Εθνικό Θέατρο, η Αντιγόνη Βαλάκου και η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Έξτρα εορταστικές παραστάσεις την Κυριακή 25/12, 9 μ.μ. & τη Δευτέρα 26/12, 7 μ.μ.

Προπώληση μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η τρελή του Σαγιό

  • Κοινωνικό

Η Ορελί, σύμβολο της ελεύθερης ζωής, και οι περιθωριοποιημένοι από το σύστημα φίλοι της αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος και την απληστία, στη μεταφορά του κλασικού έργου στο σήμερα.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξτρα παράσταση για την "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Τελευταία ευκαιρία για την παράσταση - σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που έδωσε νέο νόημα στις σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.