Πρεμιέρα για την "Τρελή του Σαγιό" στο Παλλάς

Σε μια υπερπαραγωγή ανεβάζει ο Πέτρος Ζούλιας το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζιροντού με λαμπερό θίασο.

Τρελή του σαγιό Ελίνα Γιουνανλή©

Ο Πέτρος Ζούλιας ανεβάζει στο Παλλάς την "Τρελή του Σαγιό" του Ζαν Ζιροντού σε μια υπερπαραγωγή με πολυμελή και λαμπερό θίασο, μεταφέροντας το εμβληματικό θεατρικό έργο στο σήμερα σε δική του διασκευή και σκηνοθεσία. Λίγες ημέρες έμειναν για την μεγάλη πρεμιέρα που έχει οριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου, οπότε θα ανέβουν στη σκηνή η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο της Ωρελί, της εκκεντρικής Παριζιάνας που αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας, ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του Ρακοσυλλέκτη, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. 
Ο Πέτρος Ζούλιας, αναμετριέται και πάλι με τον κλασικό αριστούργημα του Ζιροντού (που είχε ανεβάσει στο Εθνικό Θέατρο την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014) και το μεταφέρει στο σήμερα, υπογραμμίζοντας το πόσο επίκαιρο είναι, με σύμμαχο την Ευανθία Ρεμπούτσικα που υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια
Η Ωρελί, η ιδιοφυής "τρελή" από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν πετρέλαιο, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος και την απληστία.

Τρελή του σαγιό
Ελίνα Γιουνανλή©

Το εμπνευσμένο κείμενο της "Τρελής του Σαγιό", καυτηριάζει τον τυχοδιωκτισμό που συναντάμε σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας ως μόνο δρόμο την αποδοχή και την συγκρότηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.
Στην παράσταση συμπρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, η Γεωργία Καλλέργη, ο Στάθης Μαντζώρος, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης. Ζωντανά τραγουδάει και παίζει βιολί η Μαρία Ρεμπούτσικα.
Τα φαντασμαγορικά σκηνικά αναλαμβάνει η Μαρία Φιλίππου, τα εντυπωσιακά κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τον σχεδιασμό των φωτισμών η Μελίνα Μάσχα, και την κινησιολογική καθοδήγηση η Κική Μπάκα. Παίζουν επίσης οι Φανή Γεωργακοπούλου, Γεωργία Καλλέργη, Βασίλης Λέμπερος, Χριστίνα Πετρολέκα, Γιώργος Τσουρουνάκης, Μιχάλης Φιλίππου.

Η "Τρελή του Σαγιό" απετέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ερμηνευτικές επιτυχίες της Κατίνας Παξινού, με τον Αλέξη Μινωτή στο πλευρό της, στο Εθνικό Θέατρο, το 1966. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα (1981) ο Ανδρέας Βουτσινάς στο ΚΘΒΕ έδωσε νέα πνοή στο έργο, με πρωταγωνίστρια την Δέσπω Διαμαντίδου, σε μια ιστορική ερμηνεία. Τον ομώνυμο ρόλο της "Τρελής του Σαγιό" έχουν ερμηνεύσει ακόμα για το Εθνικό Θέατρο, η Αντιγόνη Βαλάκου και η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Έξτρα εορταστικές παραστάσεις την Κυριακή 25/12, 9 μ.μ. & τη Δευτέρα 26/12, 7 μ.μ.

Προπώληση μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η τρελή του Σαγιό

  • Κοινωνικό

Η Ορελί, σύμβολο της ελεύθερης ζωής, και οι περιθωριοποιημένοι από το σύστημα φίλοι της αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος και την απληστία, στη μεταφορά του κλασικού έργου στο σήμερα.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.