Πίσω από την κουίντα της "Αυλής των θαυμάτων – Το μιούζικαλ"

Λίγο πριν την πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής εκδοχής του έργου του Καμπανέλλη για δεύτερη χρονιά παίρνουμε μια γεύση από τον κόσμο που κρύβεται πίσω από την σκηνή.

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η σπουδαία εικαστικός και σκηνογράφος Ελένη Μανωλοπούλου, μέσα από τη μοναδική ματιά της διεθνούς Ελληνίδας φωτογράφου Έφης Γούση, αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον ζωντανό κόσμο που κρύβεται πίσω από την εντυπωσιακή σκηνική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την παράσταση "Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ" των Χρήστου Σουγάρη και Στέφανου Κορκολή, με αφορμή την επιστροφή της από τις 10 Νοεμβρίου και μόνο για 10 βραδιές, στο Θέατρο Παλλάς.
Για πρώτη φορά ένα ολόκληρο σκηνικό σύμπαν παρουσιάζεται "από την ανάποδη" μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Έφης Γούση αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την ασύλληπτη λεπτομέρεια με την οποία η Ελένη Μανωλοπούλου έχει διακοσμήσει κάθε γωνία του δωματίου που ζει ο κάθε ήρωας του έργου, μακριά από την παραδοσιακή θεατρική σύμβαση που θέλει να αποτελεί "σκηνογραφία" μόνο ό, τι φτάνει στο μάτι των θεατών.

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ
© Μιχάλης Γκούμας

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως σε συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν το σπουδαίο θεατρικό εγχείρημα, από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου, για δεύτερη χρονιά. Ο βραβευμένος με "Κάρολος Κουν" σκηνοθέτης, Χρήστος Σουγάρης, και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου που υμνεί την αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ευημερήσει, της "Αυλής των θαυμάτων", σε μορφή μιούζικαλ. Μαζί τους, ένα μοναδικό επιτελείο συνεργατών και πρωταγωνιστών: Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Κόρα Καρβούνη, Μάνος Βακούσης, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Μαζί τους η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Δημήτρης Πιατάς.
Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός στις χορογραφίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Στην διεύθυνση δεκαμελούς ορχήστρας ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Δείτε φωτογραφίες πίσω από την κουίντα

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 130 '

Η μουσικοθεατρική εκδοχή του εμβληματικού έργου-ορόσημο του μεταπολεμικού μας θεάτρου αποτελεί ένα εκ βαθέων ψυχογράφημα του Έλληνα της δεκαετίας του 1950.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Στέγη χορεύει 4 ημέρες για το "οικείο" και το "ανοίκειο"

Έως τις 8 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Onassis Dance Days 2026, που εστιάζει φέτος σχέσεις αίματος, μνήμης ή και φαντασίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/02/2026

Ιβάνοφ!

Ο Τσέχοφ "τραγουδάει τα μπλουζ" σε αυτό το ατμοσφαιρικό, σε σημεία συναρπαστικό, αλλά και με κάποια θολά στοιχεία ανέβασμα του ολιγοπαιγμένου έργου του Ρώσου συγγραφέα. | Powered by Uber

Η συναρπαστική εξέγερση του Χούλιο Τόγκα

Ένα έργο -και μια παράσταση- για τον καλλιτέχνη του 21ου αιώνα (που μετεωρίζεται ανάμεσα στην εξέγερση και τον συμβιβασμό), που κρύβει το πολιτικό του σχόλιο πίσω από μουσική, χιούμορ και υπόγεια μελαγχολία. | Powered by Uber

Βερόνικα Δαβάκη - Ιβάν Σβιτάιλο για τη δαιμόνια "Locandiera" του Γιάννη Κακλέα

Σε μια συνέντευξη αφιερωμένη στην πειραγμένη κωμωδία του Γκολντόνι "Λοκαντιέρα" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, μιλήσαμε με τους Βερόνικα Δαβάκη και Ιβάν Σβιτάιλο (από 5/2, Θέατρο Τέχνης).

Το θρυλικό έργο που θα ξαναδούμε στο Εθνικό Θέατρο μετά από 41 χρόνια

Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με ένα θίασο έντεκα σπουδαίων ηθοποιών.

"Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ": Μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση στη Γλυπτοθήκη

Ο Κωνσταντίνος Χατζής σκηνοθετεί τη "Μήδεια" ως σύμβολο ξεριζωμού, ενώ η μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη Eros/Demon συνηγορεί σε μια έντονη, εικαστική συνάντηση με το αρχαίο κείμενο και το γλυπτό του Χαλεπά.

Με 'Εμιγκρέδες' ανοίγει το Θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υπογράφει τους 'Εμιγκρέδες', εγκαινιάζοντας το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια και της Άννας Μενενάκου.