Δείτε το πρώτο trailer του "Κουκλόσπιτου" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου

Λίγο πριν την πρεμιέρα της, το θέατρο Πορεία αποκαλύπτει την εικόνες και τους πρωταγωνιστές της κεντρικής παραγωγής του για τη σεζόν.

Κουκλόσπιτο

Ένα ακόμη αριστούργημα δραματικής τέχνης του Ίψεν, μετά από την "Αγριόπαπια", έρχεται ως κεντρική παραγωγή στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Δημήτρη Τάρλοου. Πρόκειται για το "Κουκλόσπιτο", που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται την αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, "είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή". Στην παράσταση που κάνει πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου πρωταγωνιστούν η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Χριστοδούλου στους ρόλους της Νόρας και του Τόρβαλντ Χέμλερ αντίστοιχα, πλάι στους Θανάση Δόβρη, Κώστα Βασαρδάνη, Βίκυ Κατσίκα, Όλγα Δαλέκου.

Η αποκάλυψη ενός ψέματος είναι η σπίθα που βάζει φωτιά στον γάμο της Νόρας και του Χέλμερ, φέρνοντας στο προσκήνιο τη μοίρα μιας παντρεμένης γυναίκας σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Το έργο που διαχρονικά θεωρείται ένα φεμινιστικό μανιφέστο είναι πολλά περισσότερα από αυτό, αφού οι ήρωες που ο Ίψεν έπλασε περίπου ενάμιση αιώνα πριν, μοιάζουν να μην έχουν χάσει ούτε σταγόνα από τη ζωντάνια και τον επαναστατικό τους οίστρο, ενώ τα πάθη τους συνεχίζουν να συνταράζουν τους σημερινούς θεατές, μιας και σε αυτά αναγνωρίζουμε κάτι από τον εαυτό μας.

Ο Δημήτρης Τάρλοου παράλληλα με τη σκηνοθεσία ανέλαβε τη μετάφραση και απόδοση του έργου του Ίψεν, έχοντας ως συνεργάτιδα δραματουργό την Έρι Κύργια. Τα σκηνικά υπογράφει η Θάλεια Μέλισσα, τα κοστούμια ο Αλέξανδρος Γαρνάβος και η Τζίνα Ηλιοπούλου, τη μουσική η Κρυσταλία Θεοδώρου (CORNIZA) και την κίνηση η Εύη Οικονόμου. Οι φωτισμοί είναι του Αλέκου Αναστασίου.

Δείτε το trailer του "Κουκλόσπιτου"


Προπώληση μέσω viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.