Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Ιφιγένεια εν Αυλίδι

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στην "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη συντόνισε ωραία το ανσάμπλ των ηθοποιών -Μαρία Πετεβή, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ιωάννα Παππά, Άκης Σακελλαρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Παντελής Δεντάκης- και έδωσε ώθηση, σε κάποιους από αυτούς, να μας χαρίσουν χορταστικές ερμηνείες. Αν δεν είδατε την παράσταση, έχετε άλλη μία ευκαιρία, καθώς η πολυσυζητημένη καλοκαιρινή παραγωγή ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεών της στο Ηρώδειο στις 30 Σεπτεμβρίου.
Περισσότεροι από 15.000 θεατές παρακολούθησαν στην Επίδαυρο την παράσταση που σηματοδοτεί το τρίτο ανέβασμα της "Ιφιγένειας εν Αυλίδι" από τον Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος τοποθετεί την ιστορία στο σήμερα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον μας: "Στην "Ιφιγένεια εν Αυλίδι", μια κοινωνία σε παρακμή θυσιάζει την Ιφιγένεια –και μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων- για έναν μάταιο και άδικο πόλεμο. Η "Ιφιγένεια" είναι η τραγωδία της Ιστορίας. Μια ωδή σ’ αυτό που κάθε φορά θυσιάζεται – για να γεννηθεί η καινούργια εποχή ή για να ανοίξει ένας νέος κύκλος καταστροφής; Δυόμιση χιλιάδες χρόνια αργότερα, και ενώ βιώνουμε τα πρώτα συμπτώματα ενός δυστοπικού μέλλοντος, που εμείς απεργαστήκαμε, αναρωτιόμαστε ακόμη: "είναι άραγε δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος";”

Ιφιγένεια εν Αυλίδι
Ελίνα Γιουνανλή©

Το ρόλο της Ιφιγένειας έχει αναλάβει η Μαρία Πετεβή, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νέας γενιάς ηθοποιών, δίνοντας μια αποκαλυπτική, χυμώδη και δυναμική ερμηνεία. Στο πλευρό της ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος ως Αγαμέμνων, η Ιωάννα Παππά ως Κλυταιμνήστρα, ο Άκης  Σακελλαρίου στο ρόλο του Μενέλαου, ο Γιώργος Χρυσοστόμου στο ρόλο του Αχιλλέα και ο Παντελής Δεντάκης στους ενοποιημένους, για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας,  ρόλους του Πρεσβύτη και των Αγγελιοφόρων.  Η μετάφραση είναι της Παναγιώτας Πανταζή, το σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά, η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, τα κοστούμια της Νίκης Ψυχογιού, η κίνηση της Σεσίλ Μικρούτσικου και οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου.
Τον Χορό συνθέτουν οι Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ιφιγένεια εν Αυλίδι

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση αναδεικνύει τη σχέση της ευριπίδειας τραγωδίας, όπου ο Αγαμέμνονας αποφασίζει να θυσιάσει την κόρη του στο βωμό της εκστρατείας προς την Τροία, με τις σύγχρονες δυστοπίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.