"Κανονική δουλειά": O Στέλιος Ανατολίτης επιστρέφει με την τρίτη του σόλο παράσταση

Κείμενα για τη δουλειά, κουβέντα με τον κόσμο, ευτράπελα σε δημόσιες υπηρεσίες και μουσική κωμωδία.

Στέλιος Ανατολίτης © Σπύρος Περδίου

Ο Στέλιος Ανατολίτης επιστρέφει, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο Alhambra Art Theatre με την τρίτη του σόλο παράσταση με τίτλο "Κανονική Δουλειά". Μετά την επιτυχία του "Χάπι", ο Στέλιος αποφασίζει να γιορτάσει μαζί με το κοινό τα δέκα του χρόνια στην κωμωδία. Μια δεκαετία που τα είχε όλα, από αποτυχίες μέχρι στασιμότητα κι από χαρά μέχρι λύπη στη διάρκεια μισής παράστασης. 
Σε μια χώρα που το να είσαι καλλιτέχνης ισοδυναμεί με καθημερινό φάσκελο στον καθρέφτη, βασκανίες και μαγγανείες για το επόμενο μεροκάματο, αστάθεια μεγαλύτερη κι από περουκίνι αλλά και μπόλικο σουρεαλισμό, η κωμωδία είναι ίσως η μοναδική φόρμουλα που τον κράτησε ζωντανό. Εβδομήντα λεπτά με κάθε είδος αστείου, από απλά one liners μέχρι μουσικά αστεία, η "Κανονική Δουλειά" μιλάει για όλα αυτά που περιλαμβάνει μια δουλειά που δεν είναι κανονική και για να γίνει σωστά, πρέπει να την μοιραστείς με το κοινό. 

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Ανατολίτη

Ο Στέλιος Ανατολίτης είναι Stand-up κωμικός, μουσικός, δάσκαλος αυτοσχεδιασμού και συγγραφέας με πληθώρα παραστάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει σπουδάσει Χημεία και Θέατρο και γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Παράλληλα, εργάζεται ως Voice-over artist για ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφημιστικές εταιρείες και ανεξάρτητες παραγωγές. Επίσης ασχολείται ενεργά με το Youtube. Από το 2017 έχει έδρα την Αθήνα. Είναι μέλος της ομάδας "Science Comedy” όπου μαζί με κωμικούς κι επιστήμονες συμβάλλουν στην επικοινωνία της επιστήμης με αστείο κι εκπαιδευτικό τρόπο. 
Είναι ιδρυτικό μέλος του "Μαιευτήριο Comedy Club”, του μοναδικού comedy club της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε το 2014. Ξεκίνησε την πρώτη σχολή Θεατρικών Κωμικών Αυτοσχεδιασμών (Improv Comedy) στη Θεσσαλονίκη, διδάσκοντας τον αυτοσχεδιασμό στην κωμωδία (2014). Είναι ιδρυτικό μέλος του Felizol Improv Theatre Group με τους οποίο ανέβασαν την αυτοσχεδιαστική παράσταση "Σκηνοθέτησέ Μας!” τις σεζόν 2015-2017 στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.
Το 2019 ξεκίνησε η λειτουργία της  House of Improv, μιας σχολής αυτοσχεδιασμού στην Αθήνα, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Συμμετείχε στην παράσταση "StandUp for U” του 2016 η οποία προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ALPHA και παρουσίασε τον πρώτο του κωμικό μονόλογο με τίτλο "Μάχες με Νεράιδες” στο Athens Comedy Festival το 2018.
Το 2012 έγραψαν μαζί με την Ρόζα Παναγιωτάκη το θεατρικό "Ο Γάιδαρος που μισούσε τα Χριστούγεννα”. Το 2019 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Κοάλεμος: Κινούμενη Άμμος”. Το 2021 κυκλοφόρησε ένα μουσικό EP με τίτλο "Echoes” κι αργότερα ένα μουσικό άλμπουμ με τίτλο "Tourniquet”. Το 2021 εκδόθηκε το δεύτερο του βιβλίο με τίτλο "Κοάλεμος: Τερμίτες”.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Κανονική δουλειά

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Σε μια χώρα που το να είσαι καλλιτέχνης ισοδυναμεί με καθημερινό φάσκελο στον καθρέφτη, βασκανίες και μαγγανείες για το επόμενο μεροκάματο, αστάθεια μεγαλύτερη κι από περουκίνι αλλά και μπόλικο σουρεαλισμό, η κωμωδία είναι ίσως η μοναδική φόρμουλα που κράτησε τον Στέλιο Ανατολίτη ζωντανό. Εβδομήντα λεπτά με κάθε είδος αστείου, από απλά one liners μέχρι μουσικά αστεία, η παράσταση μιλάει για όλα αυτά που περιλαμβάνει μια δουλειά που δεν είναι κανονική και, για να γίνει σωστά, πρέπει να την μοιραστείς με το κοινό. Ο stand-up κωμικός μάς καλεί να μοιραστούμε τον… εργασιακό μας παράδεισο και να γιορτάσουμε δέκα χρόνια αποτυχίες και επιτυχίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας προσπαθεί για λίγο ακόμη να μας πείσει πως δεν είναι 'Εξωγήινος'

Τρεις τελευταίες παραστάσεις σε αθηναϊκό έδαφος για την πιο πρόσφατη παράσταση του δημοφιλούς κωμικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
06/09/2025

"Annie": Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση στο Παλλάς

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση του πολυβραβευμένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που ανεβάζει για τέταρτη φορά η Θέμις Μαρσέλλου με all star θίασο.

Έξτρα παράσταση για την "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Τελευταία ευκαιρία για την παράσταση - σταθμό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που έδωσε νέο νόημα στις σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος.

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.