Η "Σαραγήνη" του Τάσου Μπεκιάρη στη νέα σκηνή του Arroyo

Ο Τάσος Μπεκιάρης σκηνοθετεί και χορογραφεί μια νέα «σαγηνευτική» παράσταση.

Σαραγήνη © Πάτροκλος Σκαφίδας

Ο Τάσος Μπεκιάρης και η ομάδα του, Load Dance Theatre, παρουσιάζει τη νέα χορογραφική του δουλειά στην ολοκαίνουργια σκηνή του Αrroyo από τις 8 Οκτωβρίου. Μια σύγχρονη ματιά, μια νέα μέθοδος χορού εστιασμένη στο ανθρώπινο βίωμα και στο "ομιλούν" σώμα που αυτό δημιουργεί. 

Σαραγήνη
© Πάτροκλος Σκαφίδας

Έξι άνθρωποι συνεπείς στις διαφορετικές χορευτικές τους καταβολές, κουμπώνουν σ’ ένα σουρεαλιστικό θέαμα χοροθεάτρου συνομιλώντας με το κοινό σε κάποιο ομιχλώδες τοπίο. Οι λέξεις κλωβός και χρόνος που στο άκουσμα τους προκαλούν ταραχή, γίνονται το σημείο συνάντησης με την ύπαρξη καθαυτή.Σώματα που ιδιοποιούνται καταχρηστικά, αυτοαναιρούνται εθελοντικά,τζογάρουν σαρκικά, παίζουν εξουσιαστικά, πρωταγωνιστούν σε μια totaltheatreπαράσταση. Τα πρωτόπλαστα προσωπεία τους αναπαράγουν μια ρεπλίκα ζωής που εκείνοι τολμούν να την χαρακτηρίσουν "Εγώ". Και το "Εμείς"; 

Ερμηνεύουν οι Γεωργακοπούλου Αναστασία, Βασίλης Καραογλάνης, Δημήτρης Κούτης, Θεοδώρα Μανωλάκου, Βασιλεία Προσπαθοπούλου και η Κατερίνα Τσαγκάρη. Συμμετέχει η μικρή Ιωάννα Καρανδινού.


 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Arroyo

Μ. Αλεξάνδρου 128

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.