Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Κολωνού μέχρι τέλη Σεπτέμβρη

Το φεστιβάλ κλείνει αυλαία με την θεατρική παράσταση «Δέσποινα του… κανενού» σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού, ενώ θα προηγηθούν μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις.

Προμηθέας © Μαρίζα Καψαμπέλη

Συνεχίζεται έως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας που έγινε θεσμός από το αθηναϊκό κοινό, στην ιστορική γειτονιά της πόλης, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού. Οι κάτοικοι της πόλης υποδέχονται και φέτος το φθινόπωρο ποιοτικά κι ευχάριστα, με θέατρο και μουσική, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). 

Η εβδομάδα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, 19-26 Σεπτεμβρίου ξεκινάει μουσικά τη Δευτέρα 19.9 με τη συναυλία "Οι παρέες ξανασμίγουν" και την πιο κεφάτη παρέα του ελληνικού τραγουδιού, τον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον Λάμπρο Καρελά, τον Γιώργο Σαρρή, τον Θοδωρή Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Κορδάτο. 

Το πρόγραμμα συνεχίζεται, με μία από τις μεγάλες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού, τον "Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη από το Θέατρο Πορεία, με τους Γιάννη Στάνκογλου, Αλέκο Συσσοβίτη, Ιωάννη Παπαζήση κ.α. 
Την Τετάρτη 21.9 στο θέατρο θα κυριαρχήσει η αίγλη της κλασικής μουσικής με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη  μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, όπου θα ακουστούν έργα κορυφαίων κλασικών συνθετών. Την Πέμπτη 22.9 επιστρέφουμε στο ελληνική μουσική σκηνή με έναν σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, πλαισιωμένο από δύο γνήσιες λαϊκές φωνές, την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου. 

Διαβάστε Επίσης

Την Παρασκευή 23.9 το κοινό θα παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση "Αγγέλα Παπάζογλου" σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβας και Άννας Βαγενά από το Θέατρο "Μεταξουργείο", βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου "Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης". Η σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει το Σάββατο 24.9 τον Δημήτρη Μπάση, έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του, ο οποίος θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και μεγάλων δημιουργών. 

Ακολουθεί την Κυριακή 25.9, η θεατρική παράσταση "Το χρονικό των δέκα Ημερών – Αϊβαλί 1922" σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου με τους Μαρίνα Χρονοπούλου, Αγγελική Καρυστινού, Ηρώ Σαΐα, Μάνια Παπαδημητρίου και Βαγγέλη Ψωμά, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο "Το χρονικό των 10 ημερών", ένα ημερολόγιο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη. 

Η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού 2022 πέφτει τη Δευτέρα 26.9 με την θεατρική παράσταση "Δέσποινα του… κανενού" σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού, μία σύνθεση κειμένων και καταγεγραμμένων αληθινών μαρτυριών Μικρασιατών προσφύγων, καθώς και επιστολών στρατιωτών από το μέτωπο της Μικράς Ασίας, με τους Μόνικα Κολοκοτρώνη, Νικήτα Αναστόπουλο, Αντώνη Βαρθαλίτη, Γιοβάννα Μακκά και Άντα Κουγιά. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου ΑΘηναίων

Δευτέρα 19.09 - 9 μ.μ.

Συναυλία - "Οι παρέες ξανασμίγουν"
Χρήστος Παπαδόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Γιώργος Σαρρής, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Βασίλης Κορδάτος 
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Τρίτη 20.09 - 9 μ.μ.

"Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη από το Θέατρο Πορεία
με τους Γιάννη Στάνκογλου, Αλέκο Συσσοβίτη, Ιωάννη Παπαζήση κ.α.
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Τετάρτη 21.09 - 9 μ.μ.

Συναυλία - Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων 
Θα ακουστούν η εισαγωγή κοντσέρτου "Στο φθινόπωρο" του Edvard Grieg, η "Σερενάτα" για έγχορδα του Josef Suk, οι "Εβρίδες" του Felix Mendelssohn και η 5η Συμφωνία του Franz Schubert.
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας 
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Πέμπτη 22.09 - 9 μ.μ.

Συναυλία - Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Παρασκευή 23.09 – 9 μ.μ.

"Αγγέλα Παπάζογλου" σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβας και Άννας Βαγενά από το Θέατρο "Μεταξουργείο" 
Μία παράσταση με την Άννα Βαγενά, βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου "Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης".
Στον ρόλο της αναγνώστριας η Ασπασία Μπατατόλη.
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Σάββατο 24. – 9 μ.μ.

Συναυλία - Δημήτρης Μπάσης
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Κυριακή 25.09 - 9 μ.μ.

"Το χρονικό των δέκα Ημερών – Αϊβαλί 1922" σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου
με τους Μαρίνα Χρονοπούλου, Αγγελική Καρυστινού, Ηρώ Σαΐα, Μάνια Παπαδημητρίου και Βαγγέλη Ψωμά. Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο "Το χρονικό των 10 ημερών", ένα ημερολόγιο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη. 
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Δευτέρα 26.09 – 9 μ.μ.

"Δέσποινα του… κανενού" σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού
με τους Νικολέτα Βλαβιανού, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Νικήτα Αναστόπουλο, Αντώνη        Βαρθαλίτη, Γιοβάννα Μακκά και Άντα Κουγιά
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr

Πώληση εισιτηρίων και διάθεση δελτίων εισόδου θα πραγματοποιείται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο Κολωνού, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άντρες με τα όλα τους": Η πιο αποκαλυπτική κωμωδία της σεζόν

Χορός, τραγούδι και…στριπτίζ! Κάπως έτσι ξορκίζουν τις δυσκολίες της ζωής οι "Άντρες με τα όλα τους", μια ομάδα ανδρών της διπλανής πόρτας που θα σας κάνει να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2022

Δυο ολοκαίνουργιες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο

Συνεχίζει να ξετυλίγεται το πλούσιο και πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου. Αυτή την εβδομάδα καλωσορίζουμε τις σκηνές του, ένα κλασικό δράμα του Κλάιστ, αλλά κι ένα σύγχρονο ελληνικό έργο του Γιάννη Αποσκίτη.

"I Am (VR)": Ταξίδι στο κέντρο του εαυτού

Μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας μας υπόσχεται η ιδιότυπη περφόρμανς-εγκατάσταση της ρηξικέλευθης Γερμανίδας σκηνοθέτριας Σουζάνε Κένεντι, που έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Μίνως Θεοχάρης είναι η Hedwig

Στο επαναστατικό πανκ ροκ μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ "Hedwig and the Angry Inch" του Τζον Κάμερον Μίτσελ πρωταγωνιστεί ο χαρισματικός ηθοποιός από τα μέσα Δεκεμβρίου στο θέατρο Αλκυονίς.

Παράταση για το "Σπιρτόκουτο The Musical" στη Στέγη

Η παράσταση "Σπιρτόκουτο The Musical" βασισμένη στη θρυλική ταινία "Σπιρτόκουτο" του Γιάννη Οικονομίδη. δεν είναι ένα συνηθισμένο μιούζικαλ. Είναι ένα πολλαπλό στοίχημα που πέτυχε και συνεχίζει στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Ανάμεσα σε δύο κόσμους" στο Σύγχρονο Θέατρο

Το κύκνειο άσμα του Ιβάν Τουργκένιεφ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη συνεχίζεται για μερικές ακόμα παραστάσεις.

"Πόρνη από πάνω" η Κατερίνα Διδασκάλου ξανά στο θέατρο Μουσούρη

Ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την βαθιά συγκινητική ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου, επιστρέφει για 12η χρονιά.