Με ποιους ηθοποιούς συνεχίζουν οι "12 Ένορκοι";

Οι 12 ένορκοι

Οι Τάσος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Δεγαΐτης, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Μάνος Ζαχαράκος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Νίκος Μέλλος (δ.δ.: Νίκος Βατικιώτης), Κωνσταντίνος Μπάζας, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Ορέστης Τρίκας, Βασίλης Φακανάς, Αλέξης Σταυριανός συναντιούνται φέτος στην αίθουσα δικαστηρίου που θα στηθεί για 8η συνεχή χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη. Τι συμβαίνει σε αυτήν την αίθουσα; Ένα αγόρι δικάζεται για φόνο και στην Νέα Υόρκη όπου έχει διαπραχτεί το έγκλημα η θανατική ποινή εκτελείται με χρήση της ηλεκτρικής καρέκλας. Οι 12 ένορκοι του δικαστηρίου συζητούν για να βγάλουν ετυμηγορία. Άραγε πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά; Το ζήτημα είναι ως ένας από τους ενόρκους, θα τους πείσει να ανασκαλέψουν στο παρελθόν του κατηγορούμενου και ταυτόχρονα να αναδείξουν τους δικούς τους χαρακτήρες, που είναι και εικόνες της κοινωνίας όπου ζουν και δικάζουν. 

Η σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη στο δικαστικό δράμα δωματίου του Ρέτζιναλντ Ρόουζ καταφέρνει να κρατήσει αμείωτη την αγωνία των θεατών. Δυνατό χαρτί όπως έχει αποδειχτεί μέσα στα χρόνια πως είναι το επιλεγμένο καστ, που κάθε φορά ανανεώνεται μέσα από προσεκτική επιλογή της σκηνοθέτιδας. Οι "12 Ένορκοι" θα κάνουν πρεμιέρα 8/10. Προσφορά όλα τα εισιτήρια του Οκτωβρίου € 12. Μέρος των εσόδων όλα τα χρόνια της παράστασης διατίθεται στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ). Προπωλήσεις από ticketmaster.gr και το θέατρο στα τηλ 2103428650 και 6930590839 Το θέατρο Αλκμήνη εξυπηρετηθεί ΑΜΕΑ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Εύθραυστον": Ένας μονόλογος προς τη Φρίντα Κάλο στον Πολυχώρο Vault

Ένα έργο στο οποίο η συγγραφέας και ερμηνεύτρια Αγγελική Τσαμπάζη απευθύνεται σε μια γυναίκα σύμβολο, με την οποία ταυτίζεται, ζητώντας τη βοήθειά της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2023

"Φακντ-απ": Οι πρώτες φωτογραφίες της νέας παράστασης του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" είναι εδώ

Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα της νέας παράστασης του Τάσου Ιορδανίδη για τη Gen Z, που σκηνοθετεί η Θάλεια Ματικά, με τον Διονύση Παπανδρέου και την Αφροδίτη Λιάντου στους ρόλους δύο νέων σε ένα κέντρο αποκατάστασης ψυχικών νοσημάτων.

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Σεβάς Χανούμ" του Κωνσταντίνου Ρήγου στο θέατρο Σημείο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος επαναπροσέγγισε και επανασύστησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη θρυλική τραγουδίστρια, με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ στον ομώνυμο ρόλο.

Αλέξιος Κοτσώρης: "Η καταστροφή από έρωτα είναι αυτή που αξίζει να ζήσεις"

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την παράσταση "Υπόθεση Παραντάιν" του Ρόμπερτ Χίτσενς που σκηνοθετεί στο Αγγέλων βήμα. Το έργο μιλά για μια γυναίκα που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον τυφλό σύζυγό της. Την υπεράσπισή της αναλαμβάνει ένας νεαρός δικηγόρος, που αν και παντρεμένος, την ερωτεύεται.

"Όλοι εμείς πουλιά": Στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος το βραβευμένο έργο του Ουαζντί Μουαουάντ

Σε πανελλήνια πρώτη ανεβαίνει το έργο που πραγματεύεται την έννοια της ταυτότητας ως στοιχείο αυτοπροσδιορισμού, αλλά και ως κίνδυνο εγκλωβισμού μέσα σε δύσκαμπτα πλαίσια που μας έχουν επιβληθεί από την καταγωγή, τη θρησκεία, τις παραδόσεις, την οικογένεια και τον εαυτό μας.

Αναστασία Τσούτση, τι έχεις να πεις σε όσους ακόμη αναρωτιούνται "Γιατί τώρα";

Η σκηνοθέτρια και μέλος της ομάδας "Ανδρομέδα" μιλά, με αφορμή την παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο που ανεβαίνει στο 104, για το #metoo, τον λόγο που ασχολείται θεατρικά με ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και τον ρόλο του θεάτρου στην αλλαγή της κοινωνίας μας.

"Παραβάσεις" στο ΚΠΙΣΝ: Η Μαρία Σκουλά διαβάζει το διήγημα "Ο Ντέτεκτιβ" του Δημήτρη Χατζή

Φέτος, με τον γενικό τίτλο "Παραβάσεις/Αναγνώσεις", το θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ επιστρέφει στον πυρήνα της σκηνικής ανάγνωσης και αντλεί έμπνευση από τον Καβαφικό στίχο "ιδανικές φωνές κι αγαπημένες".