"Άσπρο Πάτο - Another round": Ο Αθερίδης ανεβάζει την πικρή κωμωδία του Τόμας Βίντερμπεργκ στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Ο Θοδωρής Αθερίδης σκηνοθετεί τη θεατρική μεταφορά του έργου με ένα καστ που ανοίγει το δρόμο για τη νέα γενιά ηθοποιών.

Άσπρο Πάτο Σταύρος Χαμπάκης©

Ο Θοδωρής Αθερίδης σκηνοθετεί στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε παγκόσμια πρώτη το έργο "Άσπρο Πάτο" ("Druk - Another round”) σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου, μεταφέροντας στη θεατρική σκηνή την ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία του Τόμας Βίντεμπεργκ, η οποία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2021, μεταξύ πολλών άλλων Ευρωπαϊκών βραβεύσεων. 

Ο Νίκος Ορφανός, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο Αλέξανδρος Μπαλαμώτης και ο Θάνος Γρίβας που επιλέχθηκε, μετά από ακρόαση, από τον σκηνοθέτη για τον ρόλο που υποδύθηκε ο Μαντς Μίκελσεν, θα πλαισιώσουν την παράσταση. Άλλωστε, ο Αθερίδης αποφάσισε να κάνει οντισιόν και να δώσει λόγο στη νέα γενιά, να δημιουργήσει την επόμενη καλλιτεχνική ομάδα.

Ο Αθερίδης αναφέρει για τη θεατρική μεταφορά του "Άσπρο Πάτο": "Θα προσπαθήσω να προβάλω την περιπέτεια τεσσάρων ενηλίκων  στην μάταιη προσπάθεια τους να ξαναγίνουν παιδιά. Ο βασικός σκηνικός χώρος είναι το προαύλιο του σχολείου με στοιχεία "παιδικής χαράς" τσουλήθρα, τραμπάλα, κούνια , γύρω- γύρω, για να επαληθεύουν με την χρήση τους αυτήν την "επιστροφή στην προηγούμενη ηλικία".

Διαβάστε Επίσης

Το "Druk – Άσπρο Πάτο" θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Τη μετάφραση υπογράφει ο Αντώνης Γαλέος, τα σκηνικά η Νέλλη Σφακιανάκη, τα κοστούμια ο Άγης Παναγιώτου και τους φωτισμούς ο Χρήστος Tζιόγκας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.

34 θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα μετά το Πάσχα

Ο Μάιος έρχεται με δώρα και μάλιστα θεατρικά. Συγκεντρώσαμε τις πρεμιέρες που έρχονται και οι επιλογές είναι πολλές. Στο κλείσιμο μιας σεζόν με πολλές sold out παραγωγές, φροντίστε να κλείσετε άμεσα τα εισιτήριά σας, αλλά και ένα UberTaxi μέσω της υπηρεσίας προκράτησης Uber Reserve, ώστε να παραμείνετε πιστοί στο ραντεβού σας με την 6η τέχνη.