Η καθηλωτική "Μηχανή του Τούρινγκ" με τον Ορφέα Αυγουστίδη επιστρέφει

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ταλαντούχος ηθοποιός ανεβαίνει στη σκηνή με την τεράστια θεατρική επιτυχία των 25.000 θεατών σε διασκευή και σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Η μηχανή του Τούρινγκ Ελίνα Γιουνανλή©

Η "Μηχανή του Τούρινγκ” με τον Ορφέα Αυγουστίδη, η παράσταση που έγινε ένα από τα απόλυτα talk of the town αλλά και sold out της προηγούμενης θεατρικής χρονιάς, επιστρέφει από 14 Οκτωβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Την συγκλονιστική ερμηνεία του Ορφέα Αυγουστίδη πάνω στην εκκεντρική προσωπικότητα του επιδραστικού μαθηματικού του 20ού αιώνα, Άλαν Τούρινγκ, έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 25.000 θεατές.

Η μηχανή του Τούρινγκ
Ελίνα Γιουνανλή©

Διαβάστε Επίσης

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Μπενουά Σολέ "Η μηχανή του Τούρινγκ" το οποίο διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, συστήνοντάς μας την αινιγματική προσωπικότητα ενός ανθρώπου που αναγνωρίστηκε επίσημα για την προσφορά του στην Επιστήμη και την Ιστορία 60 χρόνια μετά το θάνατό του. Βέβαια, ο Άλαν Τούρινγκ δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο που καλείται να ερμηνεύσει ο Ορφέας Αυγουστίδης σε αυτήν την εκδοχή. Μέσα από τις αναμνήσεις της μαθηματικής ιδιοφυίας οι οποίες ξεδιπλώνονται στη σκηνή, ο ταλαντούχος ηθοποιός ζωντανεύει με υποκριτική μαεστρία όλα τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του και με μοναδικά μέσα το σώμα και τη φωνή του.

Η μηχανή του Τούρινγκ
Ελίνα Γιουνανλή©

Ο συγκλονιστικός μονόλογος για την ιδιοφυΐα που αποκρυπτογράφησε τους στρατιωτικούς κωδικούς της συσκευής Enigma, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Γουίνστον Τσόρτσιλ να γνωρίζει τις επικείμενες κινήσεις των Ναζί και συμβάλλοντας στη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, ξεχώρισε όπως φάνηκε στην προτίμηση του ελληνικού κοινού και των κριτικών. Εντυπωσίασε, όμως, και τον ίδιο του συγγραφέα του έργου: "Εντυπωσιάστηκα με το ανέβασμα της παράστασης, νιώθω πραγματικά συγκινημένος και θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές! Πραγματικά με μάγεψε η ερμηνευτική δεινότητα του Ορφέα Αυγουστίδη. Κατά την διάρκεια της παράστασης ένιωσα τον παλμό του κοινού, που παρακολουθούσε καθηλωμένο!". 

>>Διαβάστε περισσότερα για τον Άλαν Τούρινγκ και το έργο παρακάτω:

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η μηχανή του Τούρινγκ

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του Άλαν Τούρινγκ, του επιδραστικού μαθηματικού και δημιουργού μιας πρωτότυπης μηχανής σκέψης που με τα χρόνια θα εξελισσόταν στον σημερινό υπολογιστή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!