5 θεατρικά ραντεβού στο Faliro Summer Theater

Συνδυάστε τη βόλτα στη θάλασσα με θέατρο και κοκτέιλ στο αμφιθεατρικό Faliro Summer Theater.

Θεσμοφοριάζουσες Δημήτρης Μακρής©

"Θεσμοφοριάζουσες"
 

 Ο Αριστοφάνης εμφανίζει τον Ευριπίδη, που υποδύεται ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, να ζητά από έναν γέρο συγγενή του, τον Μνησίλοχο, που ερμηνεύει ο Γιάννης Μπέζος, να μεταμφιεστεί σε γυναίκα με τη βοήθεια του ποιητή Αγάθωνα (Λαέρτης Μαλκότσης) και να παρεισφρήσει στη γυναικεία γιορτή προς τιμήν της Δήμητρας, όπου έχει ως αποστολή να φέρει τις γυναίκες που τον συκοφαντούν εξαιτίας όσων γράφει για εκείνες στις τραγωδίες του με το μέρος του. Όταν ο Κλεισθένης (Παναγιώτης Κατσώλης) ενημερώνει τις γυναίκες ότι υπάρχει ένας μεταμφιεσμένος άντρας ανάμεσά τους. Η Κρίτυλλα (Φωτεινή Μπαξεβάνη) τον ανακρίνει τον Μνησίλοχο και η ταυτότητα του δεν αργεί να αποκαλυφθεί. Στο έργο που γράφτηκε και διδάχτηκε το 411 π.Χ., μια εποχή δηλαδή που οι δημαγωγοί κατόρθωσαν να πείσουν το Δήμο να απαγορεύσει στους κωμικούς ποιητές να σατιρίζουν τα πολιτικά πρόσωπα ονομαστικά (26/8).

Διαβάστε Επίσης



Ηλέκτρα

"Ηλέκτρα"
 

Τα δύο αδέλφια η Ηλέκτρα (Μαρία Κίτσου) και ο Ορέστης (Δημήτρης Γκοτσόπουλος) βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο που όπως πιστεύουν θα αποδώσει την αρμόζουσα δικαιοσύνη. Αντ’ αυτού η μητροκτονία τους οδηγεί στη φρίκη και δίνει την αφορμή να διερευνήσουμε το φόνο, στον Ευριπίδη, αναζητώντας τα ψυχολογικά του αίτια. Αυτά συμβαίνουν στην "Ηλέκτρα” που παρουσιάστηκε το 413 π.Χ. σε μια εποχή αμφιβολίας και απομυθοποίησης λίγους μήνες πριν την ταπεινωτική ήττα στη Σικελική Εκστρατεία. Την τραγωδία του Ευριπίδη σκηνοθετεί ο Γιώργος Λύρας (3/9). 

Προμηθέας Δεσμώτης

"Προμηθέας Δεσμώτης"


Μετά από μία συναρπαστική περιοδεία με τριάντα τρεις παραστάσεις που είδαν περισσότεροι από 50.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα και τρεις θριαμβευτικές sold out παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή καλοκαιρινή περίοδο τον "Προμηθέα Δεσμώτη", του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου. Ο Φώτης Σιώτας υπογράφει τη μουσική, ενώ δίπλα στον πρωταγωνιστή βρίσκουμε τους: Άρη Μπινιάρη (Κράτος), Κωνσταντίνο Γεωργαλή (Βία), Δαυίδ Μαλτέζε (Ήφαιστος), Αλέκο Συσσοβίτη (Ωκεανός), Ηρώ Μπέζου (Ιώ) και Ιωάννη Παπαζήση (Ερμής). (6/9)

Η μεγάλη πλεκτάνη

"Η Μεγάλη Πλεκτάνη"


Ο Τζόρντι Γκαλθεράν, καταπιάνεται και πάλι με ζητήματα κυρίαρχα στην κοινωνικοπολιτική ζωή, επιλέγοντας επίκαιρα θεμάτα, τα οποία ανιχνεύει με εκπληκτική ακρίβεια. Στο έργο "Η μεγάλη πλεκτάνη", θέτει στο προσκήνιο την πολιτική διαφθορά, τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τις απατεωνιές αλλά και τους εξαρτημένους ηλικιωμένους. Χτίζοντας το έργο του γύρω από μια καταγγελία υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, μιλά για την απάτη και διαφθορά όχι μόνο στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής, αλλά και στην καθημερινότητα του απλού πολίτη. Σκηνοθετεί ο Σταύρος Στάγκος και παίζουν οι: Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα ,Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κατερίνα Νικολοπούλου (11/9).

Διαβάστε Επίσης



Athens Comedy Festival 2022

Αthens Comedy Festival 2022


Το Athens Comedy Festival επιστρέφει για 4η χρονιά, 16 με 18 Σεπτεμβρίου πιο ανανεώμενο, πιο φεστιβαλικό και πιο αεράτο από ποτέ στο Faliro Summer Theater. Μία σκηνή για τρεις ημέρες θα φιλοξενήσει περισσότερους από 40 κωμικούς δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικά Comedy Clubs με 13 κωμικούς το καθένα, αλλά και τις καθιερωμένες και αγαπημένες του παραστάσεις Big Talk Live, Κάψε το Σενάριο,  Comedy Battleκαι Logopaignia (16 – 18/9)

Προπώληση εισιτηρίων: viva.grartinfo.gr. Πληροφορίες: 210 9213310

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Προμηθέας Δεσμώτης

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Η ιστορία της αντίστασης του αλυσοδεμένου ήρωα στην τυραννική εξουσία του Δία αναδεικνύεται μέσα από το ρυθμό του ποιητικού λόγου σε μια παράσταση με έντονη μουσική υφή που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 50.000 θεατές.

Ηλέκτρα

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα τους, η Ηλέκτρα και ο Ορέστης αποφασίζουν να εκδικηθούν τη μητέρα τους και τον εραστή της, με σκοπό να αποδώσουν, όπως πιστεύουν, δικαιοσύνη.

Η μεγάλη πλεκτάνη

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας της «Μεθόδου Γκρόνχολμ» υπογράφει μια πολιτική σάτιρα με απρόβλεπτη εξέλιξη που αποκαλύπτει τις σκευωρίες της διπλανής πόρτας.

Θεσμοφοριάζουσες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Οι Αθηναίες γυναίκες ετοιμάζονται να καταδικάσουν τον Ευριπίδη που τις κατηγορεί στις τραγωδίες του. Ο ίδιος, προκειμένου να τις αποτρέψει, μεταμφιέζει σε γυναίκα το συγγενή του Μνησίλοχο και τον στέλνει στη γιορτή των Θεσμοφορίων για να τον υπερασπιστεί.

Athens Comedy Festival 2022

  • Stand up Comedy

Παρ. 16/9 Friday Comedy Club με τους Λ. Φισφή, Χρ. Κατσαρίνη, Στ. Ανατολίτη, Άγγ. Σπηλιόπουλο, Ανδ. Πασπάτη, Π. Κούδα, Άλ. Κένσιν Αποστολόπουλο, Κ. Μπούρα, Μπαϊμάκο, Ειρ. Ξυγκάκη, Γ. Ρούσσο, Μ. Σεβαστέρη, Αλ. Χαριζάνη (8 μ.μ.). Big Talk Live με τους: Λ. Φισφή, Δ. Μακαλιά, Ζ. Ρούμπο, Γ. Αγγελόπουλο, Γ. Σαρακατσάνη (10.30 μ.μ.). Σάβ. 17/9 Κάψε το Σενάριο 10 χρόνια με τους: Λ. Φισφή, Δ. Μακαλιά, Ζ. Ρούμπο (8 μ.μ.). Saturday Comedy Club με τους: Β. Θεοδωρόπουλο, Κ. Βρανά, Θ. Ζάμπρα, Δ. Χριστοφορίδη, Δ. Δημόπουλο, Π. Ρούπο, Θ. Σαμαρά, Β.η Μουλαρά, Αλ. Πασπαρδάνη, Απ. Γαρπόζη, Δ. Νικητέα, Μ. Δημητρόπουλο, Χ. Νταρζάνο (10.30 μ.μ.). Κυρ. 18/9 Comedy Battle με τους: Βλ. Κυριακίδη, Τ. Σωτηροπούλου, Μπ. Μαγγίρα, Ηλ. Μελέτη, Ευγ. Σαμαρά, Ησ. Ματιάμπα, Τζ. Θεωνά, Σπ. Γραμμένο, Λ. Φισφή, Δ. Μακαλιά, Ζ. Ρούμπο 8 μ.μ.). Sunday Comedy Club με τους: Μ. Μαθιουδάκη, Γ. Χατζηπαύλου, Ζ. Ρούμπο, Αρ. Ρήγα, Δ. Δούκογλου, Ηλ. Φουντούλη, Ήρα Κατσούδα, Blink Mike, Κ. Μαλιάτση, Σπ. Φλώρο, Αλ. Τιτκώβ, Οδ. Μαυρομμάτη, Δ. Ιατρόπουλο, Οδ. Ντενίζ Ουρέμ (10.30 μ.μ.). Logopaignia Fright Night 4.0 με τους: Ηλ. Φουντούλη, Π. Ρούπο, Άγγ. Σπηλιόπουλο, Αρ. Ρήγα, Ειρ. Ξυγκάκη, Β. Αναστασίου, Κ. Κρύο, Άγγ. Κυριακίδη, Μ. Κουφομανώλη ( 00.30).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.