Έρχονται στην Επίδαυρο το σαββατοκύριακο 5-6/8

Ραντεβού στη Μικρή και τη Μεγάλη Επίδαυρο στο τέλος της εβδομάδας με τον Σύλλα Τζουμέρκα και την all star παράσταση της "Αντιγόνης" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Αντιγόνη Γκραουζίνις Εβίτα Σκουρλέτη©

"Αντιγόνη"

Η Έλλη Τρίγγου υποδύεται τη δυναμική ηρωίδα του Σοφοκλή στη φετινή κάθοδο του Τσέζαρις Γκραουζίνις στο μεγάλο αργολικό θέατρο. Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμονας), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευρυδίκη) και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως Κορυφαίος του Χορού, είναι οι πρωταγωνιστές της ανάγνωσης-πρότασης του καταξιωμένου σκηνοθέτη πάνω στη δημοφιλέστερη τραγωδία του αρχαίου δράματος, που ξεκίνησε την πορεία της με sold out στους Δελφούς.

Διαβάστε Επίσης

"Φάκελος Βάνκαου"

Στη Μικρή Επίδαυρο έρχεται ο κατά βάση κινηματογραφιστής Σύλλας Τζουμέρκας με ένα έργο του Ηλία Μαγκλίνη, εμπνευσμένο από την "Άλκηστη" του Ευριπίδη στο πλαίσιο του διαλόγου που άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου της σύγχρονης δραματουργίας με το αρχαίο δράμα. Στην περίπτωση Βάνκαου, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε όρθια στάση, αντίθετα με την παραιτημένη από κάθε δικαίωμα και παρουσία οριζόντια θέση που έχουμε συνηθίσει. Αυτή η γυναίκα μοιάζει να μας απειλεί ή να υπόσχεται το θαύμα. Σαν την Άλκηστη που "έχει και δεν έχει ξανάρθει, είναι και δεν είναι η Άλκηστη. Μπορείς και ζωντανή και πεθαμένη να την πεις".

Φάκελος Βάνκαου
Alexandra Riba©

Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Κανάκης, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκη Παπανδρέου, Άννα Τσακουρίδου και Μαρία Φιλίνη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αντιγόνη

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Η ανάγνωση του καταξιωμένου σκηνοθέτη πάνω στη δημοφιλέστερη τραγωδία του αρχαίου δράματος εστιάζει στο αίσθημα της χαράς ως βάση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φάκελος Βάνκαου

  • Δράμα

Το έργο τοποθετεί το μύθο της «Άλκηστης» του Ευριπίδη σε ένα ψυχεδελικό φόντο επιστημονικής φαντασίας που επικεντρώνεται σε μια υπόθεση θανάτου στην οποία μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε όρθια στάση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Άτλας" του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη εφευρίσκει τον κοσμογονικό μύθο της μοναξιάς

Το έργο, που παρουσιάζεται στο PalmTree-MCA, ερευνά τις ψυχές τριών πλασμάτων που είναι χαμένα στην αιώνια λήθη και ταυτόχρονα γνωρίζουν τον πυρήνα και τη σκέψη όλου του σύμπαντος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

"Fame The Musical": Μιλήσαμε με τους συντελεστές του αγαπημένου μιούζικαλ που παίζεται στο Christmas Theater

Το "α" μίλησε με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς της λαμπερής ελληνο-βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, που παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα.

"Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης": Το έργο του Ματέι Βισνιέκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η βία του πολέμου, το πώς εγγράφεται στην ανθρώπινη συνείδηση αλλά και το θαύμα της ζωής από την άλλη πλευρά απασχολούν τον σύγχρονο Ρουμάνο συγγραφέα του "Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα".

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.

"Ο συνεργός": Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων για την επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης

Το θεατρικό έργο του ηθοποιού Γιώργου Χριστοδούλου με θέμα την έμφυλη βία επιστρέφει και πάλι σε δική του σκηνοθεσία και μόλις άνοιξε προσφορά προπώλησης για όλες τις παραστάσεις σε περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.