Θεατρική αυλαία στο Αττικό Άλσος

Ποιές είναι οι πέντε τελευταίες παραστάσεις που θα δούμε στο Ανοιχτό Θέατρο "Κατίνα Παξινού" στο Αττικό Άλσος από την Περιφέρεια Αττικής μέχρι και τις αρχές Αυγούστου;

Μήδεια

Το πρώτο σκέλος του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής "30 μέρες θέατρο", η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη σε συνεργασία με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ακολουθώντας απανωτά sold out, μετρά αντίστροφα. Πέντε τελευταίες παραστάσεις θα δούμε στο Ανοιχτό Θέατρο "Κατίνα Παξινού" στο Αττικό Άλσος μέχρι και τις 4 Αυγούστου.

Μαριαλένα Ροζάκη
Μαριαλένα Ροζάκη

Δύο παραστάσεις-φόρος τιμής στην επέτειο 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή έρχονται στις 28 και 29/7, αντίστοιχα. Στην μουσικοχορευτική παράσταση "Ξεριζωμός-Μνήμες Σμύρνης", πραγματικές μαρτυρίες και κείμενα που αναφέρονται στη ζωή των Μικρασιατών πριν και μετά την Καταστροφή γίνονται το υλικό της σκηνοθέτιδας-χορογράφου Άρτεμης Ιγνατίου, η οποία καθοδηγεί μια πολυμελή ομάδα χορευτών, την αφηγήτρια Κατερίνα Λέχου και την ερμηνεύτρια Μαριαλένα Ροζάκη, σε μουσική του πολυβραβευμένου συνθέτη Μιράν Τσαλικιάν

Το προσφυγάκι
"Το προσφυγάκι"

Ακολουθεί η παιδική παράσταση "Το προσφυγάκι" του Θεάτρου Αργώ, σε κείμενο του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Υψηλάντη και Βαγγέλη Βογιατζή, για ένα άγαλμα που μετεγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μαζί με το προσφυγικό ρεύμα του 1922. Παίζουν οι ηθοποιοί Θόδωρος Ιγνατιάδης, Μαρία Βλάχου,  Μέμος Ρούσσος, Ανδρομάχη Μακρίδου, Έφη Σισμανίδου,  Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου και Δημήτρης Νάστος. Τη μουσική υπογράφει ο Παντελής Θαλασσινός.

Διαβάστε Επίσης

Στις 30/7, Μέμος Μπεγνής και Ναταλία Δραγούμη μας ταξιδεύουν στο "Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες". Την θεατρική διασκευή του Γιάννη Παπαθανασίου πάνω στο κλασικό έργο του Ιουλίου Βερν η οποία παρουσιάζεται σε μια παράσταση με την τεχνοτροπία 3D mapping projection, σε ζωντανή μουσική και στίχους της μπάντας Αλγίμωτρα.

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

Την 1η Αυγούστου, ο Χριστόφορος Χριστοφής παρουσιάζει το "Αίνιγμα του Χαμένου Θεού" που διαδραματίζεται κατά την τελευταία περίοδο της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα. Ένα βαθιά υπαρξιακό έργο που φωτίζει διαχρονικά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από την ιστορία του ιστορικού στρατηλάτη, σε μορφή δραματοποιημένου θεατρικού αναλογίου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Βερόνικα Αργέντζη, Βασίλης Αθανασόπουλος, Γιάννης Λασπιάς, Δημήτρης Μαύρος, Γιώργος Μπένος. Η μουσική είναι του συνθέτη Νίκου Ξανθούλη.

Διαβάστε Επίσης

Την αυλαία κλείνει η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Μήδεια" του Μποστ (πρώτη φωτό, 3-4/8), σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού με τους Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Μήδεια), Σταύρο Σβήγκο (Ιάσονας), Γιώργο Γλάστρα (Τροφός), Θανάση Δήμου (Οιδίποδας), Άνδρη Θεοδότου (Αντιγόνη), Στέλιο Ιακωβίδη (Ευριπίδης), Σύρμω Κεκέ (Καλόγρια), Μαρία Κοσκινά (Κορυφαία), κ.ά. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Διασκευή του κλασικού έργου-ύμνος στην πίστη στον εαυτό μας με τη φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της μπάντας Αλγίμωτρα.

Μήδεια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Η γλαφυρή σάτιρα-σταθμός για την ελληνική πραγματικότητα, γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο, σηματοδοτεί την πρώτη παρουσίαση νεοελληνικού έργου στην Επίδαυρο.

Το αίνιγμα του χαμένου Θεού

  • Δραματοποιημένο αναλόγιο
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα βαθιά υπαρξιακό έργο που διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην αφιλόξενη Βαβυλώνα.

Ξεριζωμός - Μνήμες Σμύρνης

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 70 '

Λογοτεχνικά κείμενα που αναφέρονται στον ελληνισμό της Σμύρνης αναπαριστούν τη ζωή των Μικρασιατών πριν και κατά τη διάρκεια του ξεριζωμού με όχημα το λόγο, την κίνηση και τη μουσική.

Το προσφυγάκι

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Μπορεί άραγε ένα άγαλμα να είναι πρόσφυγας που άλλαξε πατρίδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή; Η παράσταση για όλη την οικογένεια απαντά με όχημα το λόγο, τη μουσική και το τραγούδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.