Το Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής εκτοξεύεται σε απόλυτο καλοκαιρινό sold out

Η πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τη συνεργασία του νέου αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, στο Αττικό Άλσος, στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

Μήδεια του Μποστ Ελίνα Γιουνανλή©

Στο απόλυτο sold out του καλοκαιριού έχει αναδειχθεί το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Ανοιχτό Θέατρο "Κατίνα Παξινού" στο Αττικό Άλσος όπου συνεχίζεται μέχρι τις 4 Αυγούστου. Εκτός από τις παραστάσεις που ήταν αναμενόμενο να φτάσουν στο τοπ της πληρότητας, παρακολουθούμε ότι και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις γεμίζουν το θέατρο μέχρι την ημέρα που ανεβαίνει η εκάστοτε παράσταση. Απόδειξη ότι το θεατρόφιλο κοινό -κι όχι μόνο- έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τη συνεργασία του νέου αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, αγκαλιάζοντας την ίδια στιγμή και τον ανακαινισμένο χώρο του θεάτρου του Αττικού Άλσους. Η τοποθεσία του, άλλωστε, στις παρυφές του κέντρου της πόλης ανάμεσα στα δέντρα και τους βράχους, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, αποτελεί ειδυλλιακό προορισμό που συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη διασκέδαση

Η Λεονί εν αναμονή
Κωνσταντίνος Λεπούρης©
"Η Λεονί εν αναμονή"

Το κοινό πάντα έδειχνε την προτίμησή του στις μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις που προσφέρει δωρεάν η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία χρόνια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και τα ανοιχτά θέατρα, πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα του θεάματος. Φέτος αυτή η εμπιστοσύνη κορυφώθηκε με το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο ενισχύει σημαντικά όχι μόνο τους θεατές αλλά και τους καλλιτέχνες σε μία δύσκολη περίοδο

Οι παραστάσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Αττικό Άλσος:

"Άγουρα κεράσια" του Μιχάλη Άνθη σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη με τους Τάνια Τρύπη και Κωνσταντίνο Καζάκο (14/7)

"Μεγάλη πλεκτάνη" του Τζόρντι Γκαλθεράν σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου με τους Λεωνίδα Κακούρη, Δήμητρα Ματσούκα, Θανάσης Πατριαρχέας, Χάρης Γρηγορόπουλος και Κατερίνα Νικολοπούλου

"Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου… Μ’ ένα όνειρο τρελό" σε σκηνοθεσία Στέφανου Οικονόμου με τους Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Ασπασία Στρατηγού, Βασιλική Γεωργικοπούλου, κ.ά. (16/7)

"Ιμάμ Μπαϊλντί" του Κώστα Παπαπέτρου με τους Θοδωρή Κατσικαλούδη, Βαγγέλη Πυρινή, Ιωάννα Προσμίτη (17/7)

"Η Λεονί εν αναμονή" του Ζορζ Φεϊντό σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη με τους Παναγιώτα Βιτετζάκη, Θάνο Λέκκα, Χρήστο Σταθούση, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Αλέξανδρο Βάρθη, κ.ά. (18/7)

"Ιωάννης Καποδίστριας, στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη” σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη και παραγωγή της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ με τους Θάνο Κοντογιώργη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Τερέζα Καζιτόρι, Νικόλα Βατικιώτη, Σπύρο Σιδέρη (19/7)

Ακούω ήχον κώδωνος
"Ακούω ήχον κώδωνος"

"Ακούω ήχον κώδωνος", σκηνική σύνθεση αποσπασμάτων από το σύνολο της συγγραφικής παραγωγής του Μποστ, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου με τον ίδιο και τους Λήδα Πρωτοψάλτη, Αργύρη Παυλίδη, Γιώργο Ζιόβα, Ευδοκία Σουβατζή, Άννα Μονογιού, Εύα Καμινάρη, Άρη Τρουπάκη, Μαρία Νίκα, Αναστασία Κονίδη, Δήμητρα Κόκκορη, Γιλμάζ Χουσμέν, Χρήστο Καρύπη και τον Διονύση Τσακνή (22/7) 

"Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν" του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Ερμηνεύουν: Χρήστος Φωτίδης, Έφη Ρασσιά, Πέτρος Αποστολόπουλος, Τάσος Μπλάτζιος, Τάσος Περάκης. Φιλική συμμετοχή: Μαίρη Βιδάλη (23/7)

Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν
"Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν"

"The opposite of blood" & "Retention", χορογραφίες των Kasper Ravnhøj και Rasmus Blad Björkvad (24/7)

Διαβάστε Επίσης

Το Διαβαλκανικό Συνέδριο Αρχαίου Δράματος που οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής στις 25/7. Ένας νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός, όπου υμνείται το αρχαίο δράμα ως διαχρονική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, εκφράζοντας παράλληλα την εξωστρέφεια, την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος.

"Ικέτιδες" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία και παραγωγή Δήμου Αβδελιώδη (26/7)

"Ξεριζωμός", παράσταση εμπνευσμένη από τη Μικρασιατική καταστροφή, σε σκηνοθεσία Άρτεμις Ιγνατίου και μουσική Μιράν Τσαλικιάν. Τραγούδι: Μαριαλένα Ροζάκη (28/7)

"Το προσφυγάκι" του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Υψηλάντη-Βαγγέλη Βογιατζή με τους Θόδωρο Ιγνατιάδη, Μαρία Βλάχου, Μέμο Ρούσσο, Ανδρομάχη Μακρίδου, Έφη Σισμανίδου, Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου,  Δημήτρη Νάστο (29/7)

"Ο γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες" του Γιάννη Παπαθανασίου με τους Ναταλία Δραγούμη και Μέμο Μπεγνή (30/7)

"Το αίνιγμα του Χαμένου Θεού" καθολικά προσβάσιμη παράσταση σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή και μουσική Νίκου Ξανθούλη (1/8)

"Μήδεια" του Μποστ από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού με τους Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Σταύρο Σβήγκο, Γιώργο Γλάστρα, Θανάση Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιο Ιακωβίδη, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κοσκινά, κ.ά. (3-4/8)

Ανατρέξτε στον διαδικτυακό οδηγό θεάτρου του "α" για το πλήρες πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε Επίσης

Τον Σεπτέμβριο έρχονται 30 μέρες μουσικής στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής και το Αττικό Άλσος. Μείνετε συντονισμένοι!

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου μέσω ticketservices.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.