Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Ποιοι είναι οι καλεσμένοι ομιλητές

Μάθετε περισσότερα για τους καλεσμένους ομιλητές που συμμετέχουν στην εναρκτήρια διεθνή διημερίδα του νέου θεσμού που εγκαινιάζει φέτος η Περιφέρεια Αττικής.

Θέατρο Αττικού Άλσους Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος©

Εγκαινιάζεται φέτος για πρώτη φορά το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος / Interbalkan Festival of Ancient Drama από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την ανάδειξη της μεγάλης θεατρικής παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας των βαλκανικών χωρών πάνω στο αρχαίο δράμα. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη καθιερώνεται σε ετήσια βάση με αφετηρία το φετινό καλοκαίρι ο νέος διεθνής θεσμός στο Θέατρο Αττικού Άλσους "Κατίνα Παξινού". Στις 25 και 26 Ιουλίου πραγματοποιείται η εναρκτήρια διεθνής διημερίδα, η οποία περιλαμβάνει στρογγυλή τράπεζα με καλεσμένους ομιλητές από σημαντικούς θεσμούς των Βαλκανίων και την θεατρική παράσταση "Ικέτιδες" του Ευριπίδη μέσα από τη μοναδική μέθοδο σκηνοθεσίας και διδασκαλίας του Δήμου Αβδελιώδη.

Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Η στρογγυλή τράπεζα πραγματοποιείται στα ελληνικά και με ζωντανή διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά με θέμα "Το Αρχαίο Δράμα ως Διαχρονική Πηγή Έμπνευσης και Δημιουργίας". Επτά καλεσμένοι (τα πλήρη βιογραφικά των οποίων μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστικά παρακάτω) δίνουν το παρόν: η Επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία Lora Chenakova, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Marin Sorescu της Κραϊόβα και του Διεθνούς Φεστιβάλ Σαίξπηρ της Κραϊόβα στη Ρουμανία Vlad Drăgulescu. Επίσης από τη Ρουμανία η Καλλιτεχνική Σύμβουλος στο Εθνικό Θέατρο Lucian Blaga της Κλουζ-Ναπόκα Iulia Huiculescu, ο Γενικός Διευθυντής του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης Krastyu Krastev από τη Βουλγαρία, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Bylis στο Fier της Αλβανίας Klajdi Marku, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Sarajevo Winter Ibrahm Spahic από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τέλος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Yugoslav Drama Theater από τη Σερβία Gorcin Stojanovic

Από την ελληνική πλευρά συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους ως μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ: η ηθοποιός και σκηνοθέτις Έλενα Μαυρίδου, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άγις Μαρίνης, η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων & Δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου Δρ Ειρήνη Μουντράκη, ο θεατρολόγος και κριτικός Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, ο Πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου και η Ιστορικός Πολιτισμού και Διευθύντρια Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού Σίσσυ Παπαθανασίου. Τη συζήτηση συντονίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Άρης Ασπρούλης.

Ικέτιδες
"Ικέτιδες"

Στις 26 Ιουλίου παρουσιάζονται οι "Ικέτιδες" του Ευριπίδη σε μετάφραση, διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Οι "Ικέτιδες" του Ευριπίδη αποτελούν ένα έργο που απαντά απλά και εκλογικευμένα στο τι είναι η Δημοκρατία, τι είναι η συνείδηση, καθώς και στο ποια είναι η ορθή πρακτική του καλού ηγέτη μπροστά σε κάθε εμπόδιο ή κίνδυνο. Μιλά καθαρά για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τη σύγχρονη διεθνή κοινωνία και την πολιτική πρακτική, υποστηρίζοντας τις ιδέες και την πλοκή του, μέσα στο διαχρονικό ηθικό πλαίσιο των πανανθρώπινων αξιών. Η επικαιρότητα αυτών των ζητημάτων μέσα από μια εμβληματική, βιωματική παράσταση, δημιουργεί μια κοινή αντίληψη για τις κοινές αλήθειες που μας συνδέουν και μας κινητοποιούν. Σε κανένα άλλο από τα σωζόμενα έργα της αρχαιότητας δεν έχει αποδοθεί με τέτοια ευκρίνεια και απλότητα, το πως αντιλαμβάνονταν και αποδέχονταν οι Αθηναίοι πνευματικοί ηγέτες  του 4ου πΧ αιώνα, τη σπουδαιότητα της Δημοκρατίας, σε σχέση με τη συνείδηση και με τον Θεό, με τις πανανθρώπινες αξίες και την αυτογνωσία - σε τέτοιο βαθμό, που να φαντάζει σαν ένας ουμανιστικός πολιτισμός του μέλλοντος. Πρωταγωνιστούν οι Δήμητρα Κωτίδου, Τζωρτζίνα Λιώση και Δάφνη Μαρκάκη. Ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης συνομιλεί μαζί τους με το πιάνο ζωντανά επί σκηνής, ενώ ο Αριστείδης Πατσόγλου υπογράφει το άγαλμα και τα κοστούμια. Η παράσταση παρουσιάζεται στα ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους. 
Είσοδος ελεύθερη | Κράτηση θέσεων μέσω ticketservices.gr

Μάθετε περισσότερα για τους καλεσμένους

Vlad Drăgulescu

Vlad Drăgulescu | Ρουμανία 
Ηθοποιός και σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου "Marin Sorescu" της Κραϊόβα και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Σαίξπηρ της Κραϊόβα. Έχει διατελέσει διευθυντής της Φιλαρμονικής "Oltenia", διευθυντής του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Craiova και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κραϊόβα. Είναι, μεταξύ άλλων, ιδρυτής των εταιρειών Teatrulescu, Teatrulescu JUNIOR, Teatrul Cel Mai Mic. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές σημαντικές παραστάσεις και έχει επίσης σκηνοθετήσει κάποιες από αυτές. Ήταν φιναλίστ στο Young Actor's HOP Gala, Mangalia 2007, νικητής στο Young Actor's HOP Gala, Mangalia 2008, στο ομαδικό τμήμα, με την παράσταση "Metamorphosis" και υποψήφιος για καλύτερη σκηνοθεσία για την παράσταση "Η παρεξήγηση", στο InterStudio Pitești 2009. Μεταξύ 2010-2013 υπήρξε εκπαιδευτής και παρουσιαστής της ομάδας αυτοσχεδιασμού του θιάσου Teatrulescu. Είναι ο εμπνευστής και συντονιστής του προγράμματος Hektomeron, ενός μοναδικού διεθνούς εγχειρήματος που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας, μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 24 Απριλίου 2021, και στο οποίο συμμετείχαν 100 σκηνοθέτες από 100 χώρες, ο καθένας από τους οποίους συνεργάστηκε με τους ηθοποιούς της Craiova και σκηνοθέτησε μία ιστορία από το Δεκαήμερο του Βοκάκιου. Το έργο μεταδόθηκε ζωντανά και έφτασε στο αποκορύφωμά του με μια μαραθώνια παράσταση διάρκειας άνω των 25 ωρών, τη λεγόμενη Hektomeron Day, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέβηκαν και οι 100 ιστορίες.

Lora Chenakova
Lora Chenakova | Βουλγαρία
Επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής SIA, Ανώτερη διευθύντρια της "CAMERA" Ltd, δυο κορυφαίες εταιρείες παραγωγής που δημιούργησαν επτά ταινίες μεγάλου μήκους, τέσσερις τηλεοπτικές σειρές και τέσσερα ντοκιμαντέρ. Διετέλεσε επίσης διευθύντρια της "Bulgarian Distribution Company" Ltd. Και ιδρύτρια και διευθύντρια της εταιρείας παραγωγής "CINEFLO" Ltd. Έχει υπάρξει παραγωγός και συμπαραγωγός ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημιστικά κλιπ για βουλγαρικές και ξένες, ιδιωτικές και κρατικές, εταιρείες και ιδρύματα.

Iulia Huiculescu

Iulia Huiculescu | Ρουμανία
Ξεκίνησε την καριέρα της ως συγγραφέας τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα "Zece douăzeci" στην Editura CURS στην Κλουζ-Ναπόκα. Έχει πτυχίο στις Λογοτεχνικές Σπουδές (Αισθητικές στρατηγικές στα έργα του William Faulkner) και μεταπτυχιακό στις Ιρλανδικές Σπουδές (Η δυναμική των οργάνων στα έργα του Samuel Beckett). Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στην ανακάλυψη του κοινού εδάφους σε διαφορετικούς πολιτισμούς μέσω της γλώσσας και της έκφρασης και μιλάει άπταιστα πέντε ευρωπαϊκές γλώσσες. Υπήρξε καθηγήτρια αγγλικών τόσο στην πατρίδα της όσο και σε άλλες χώρες σε διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες και σήμερα κατέχει τη θέση της καλλιτεχνική συμβούλου στο Εθνικό Θέατρο "Lucian Blaga" στην Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας.

Krastyu Krastev

Krastyu Krastev | Βουλγαρία 
Ο Krastyu Krastev είναι Γενικός Διευθυντής του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης από το 2010. Είναι κάτοχος πτυχίου θεατρικής υποκριτικής από τη Βουλγαρική Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην οικονομική διαχείριση. Η καριέρα του ως ηθοποιός ξεκίνησε στο Δραματικό Θέατρο Ροδόπης. Το 1998 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του θεάτρου της Ροδόπης και κατείχε τη θέση αυτή για 12 χρόνια. Ήταν μεταξύ των ιδρυτών του Leon Katz Rhodopi International Theatre Lab (2005-2012). Το εργαστήριο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Center for Research in Engineering, Media and Performance του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Από τον διορισμό του στο Plovdiv Drama η διευθυντική ομάδα του θεάτρου έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για τα επιτεύγματα στη διαχείριση, το μάρκετινγκ και την καλλιτεχνική δημιουργία το 2012, το 2016 και το 2018. Ο κ. Krastev συνεχίζει να παίζει για το θέατρο, την όπερα και την τηλεόραση. Το 2022 του απονεμήθηκε το Βραβείο της Φιλιππούπολης για τη συνολική συμβολή του στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της τέχνης στην πόλη της Φιλιππούπολης.

Klajdi Marku

Klajdi Marku  | Αλβανία 
Αποφοίτησε από το Ανώτατο Ινστιτούτο Τεχνών, τμήμα υποκριτικής, και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο "Bylis" στο Fier της Αλβανίας. Έπαιξε σε πολλά δράματα και κωμωδίες σημαντικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως: "Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος" του F. Mitterrer, "Θάλασσα με δηλητήριο" του T. Lacos*, "Έγκλημα και τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι σε θεατρική μεταφορά, "Γιατί" δραματοποίηση του μυθιστορήματος του S. Spase, "Kërcuri" e P. Kulla, "Βαλκανική ρουλέτα" του H. Mulliqi, "Γείτονες" του Ruzhdi Pulaha, "Φυλακισμένος του 15ου ορόφου" του Neil Simon, "Τρούφα" του Moliere, "Ποιος φταίει για μένα τον Αλβανό" του Enver Petrovci. Διακρίθηκε για την σπουδαία ερμηνεία του στο ρόλο του ταγματάρχη Steve Arnold στον "Πύργο του Ελεφαντοστού". Έχει βρεθεί επί σκηνής με τη Μαίρη Βιδάλη στην "Λυσιστράτη", όπου εκείνος κατείχε τον ρόλο του Κινησία. "Ο συνδυασμός ψυχολογικών και χιουμοριστικών πλάνων μέσα σε ένα ρεαλιστικό ύφος, όπου ξεχωρίζει η αληθοφάνεια των λεπτομερειών, η ανεξάρτητη συμπεριφορά, η προσαρμογή προς τον χαρακτήρα και μια ελαφρά αίσθηση ειρωνείας" έγραψαν για την ερμηνεία του στον ρόλο του Alex στο "Πρώτα απ' όλα το κείμενο" του Doru Nococ, Το 2006 βραβεύτηκε μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων ηθοποιών από την Ακαδημία "Cult". Έχει επίσης ανεβάσει αρκετά θεατρικά έργα ως σκηνοθέτης, όπως το "Ζητείται ψεύτης" του Δημήτρη Ψαθά ή το "Στο σπίτι" του Φ. Μιτερέ και έχει επίσης ιδρύσει το Φεστιβάλ Υποκριτικής "Απόλλων" από το 2002.

Ibrahm Spahic

Ibrahm Spahic | Βοσνία - Ερζεγοβίνη 
Καθηγητής συγκριτικής λογοτεχνίας και θεατρικών σπουδών, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σεράγεβο. Εκδότης, επιμελητής και συγγραφέας. Ποιητής και επίτιμο μέλος του BiH Pen Center. Ιδρυτής και διευθυντής των διεθνών φεστιβάλ Poetics of Space, Sarajevo Winter και City festival. Ιδρυτής και πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ειρήνης και του Μουσείου Ειρήνης και Τέχνης. Συνιδρυτής του περιοδικού "Dialog" για τη φιλοσοφία με την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Διευθυντής της 10ης Μπιενάλε Καλλιτεχνών της Νεολαίας της Ευρώπης και της Μεσογείου και πρώτος και επίτιμος πρόεδρος της BJCEM, Ιδρυτής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Συγγραφέας της διακήρυξης του Απριλίου για το αδιαίρετο του Σαράγεβο από το 1992. Έχει βραβευτεί για την πολιτιστική συνεργασία Βορρά-Νότου Μαρόκο, για τη Χρυσή Χάρτα για τον Ανθρωπισμό της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπιστών, το  Μετάλλιο "Juan Miro" της UNESCO, Ειδικό βραβείο για το έργο του για την υπεράσπιση της ανθρώπινης και καλλιτεχνικής αξιοπρέπειας (ΕΕ και ETP) και πολλά άλλα. Του έχουν απονεμηθεί μεταξύ άλλων το Τάγμα Ιππότη της Λογοτεχνίας και των Τεχνών της Γαλλίας και ο Χρυσός Σταυρός Τάγματος Αξίας του Προέδρου της Ουγγαρίας János Áder. Είναι επίτιμος πολίτης της ιταλικής πόλης Montorio Al Vomano.

Gorcin Stojanovic

Gorcin Stojanovic | Σερβία 
Σκηνοθέτης και σκηνογράφος θεάτρου και κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε περισσότερες από 60 παραγωγές σε όλα τα θέατρα του Βελιγραδίου, καθώς και σε θέατρα στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία), στο Σεράγεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) και σε διάφορα θέατρα στη Σερβία. Σημαντικότερα έργα το: Σέξπιρ (Άμλετ, Τίμων των Αθηνών, Ριχάρδος Γ'), Μολιέρος (Δον Ζουάν, Μισάνθρωπος), Wedekind (Lulu, Το ξύπνημα της άνοιξης), Toler (Hinkemann), Karl Krauss (Οι τελευταίες μέρες της ανθρωπότητας), Kushner (Άγγελοι στην Αμερική), Neil Labute (Κάποια κορίτσια), Ivo Andric (Η υπηρέτρια), Biljana Srbljanovic (Η πτώση, Via Balkan - Το ταξίδι), καθώς και τα πιο διάσημα έργα των μεγαλύτερων Σέρβων κλασικών (Nusic, Sterija, Crnanjski). Έχει σχεδιάσει σκηνογραφικά περισσότερες από 70 παραγωγές. Για το θεατρικό του έργο, τόσο ως σκηνοθέτης όσο και ως σκηνογράφος, έχει βραβευτεί σε όλα τα μεγάλα εγχώρια και περιφερειακά φεστιβάλ. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιουγκοσλαβικού Θεάτρου Δράματος στο Βελιγράδι, Σερβία, από το 2001. Σκηνοθέτησε δύο ταινίες μεγάλου μήκους (Premeditated Murder, The Hornet), μία μικρού μήκους (Porajmos) και τέσσερις τηλεοπτικές σειρές, βραβευμένες στα φεστιβάλ της Βαλένθια, της Τεργέστης, του Κιέβου, του Σότσι και σε εγχώρια/περιφερειακά φεστιβάλ. Δημιουργικός διευθυντής και σκηνοθέτης για περισσότερες από δώδεκα καμπάνιες (συμπεριλαμβανομένων εννέα συμμετοχών στο Eurosong για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, συμπεριλαμβανομένης της νικήτριας συμμετοχής το 2007). Μόνιμος αρθρογράφος σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και πύλες. Δημοσίευσε δύο βιβλία με δοκίμια για πολιτιστικά, πολιτικά και ποδοσφαιρικά θέματα.

Κατάθεση προτάσεων για το 2023

Υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται σε ισχύ η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων για τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2023 στο Θέατρο Αττικού Άλσους "Κατίνα Παξινού". Οι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά στο interbalkanfestival@patt.gov.gr έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022 τις προτάσεις τους. Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής βρίσκονται εδώ. Οι επιλεχθέντες θα ειδοποιηθούν έως τις 6 Μαρτίου 2023.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ικέτιδες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Τρεις ηθοποιοί αφηγούνται τη δράση της λιγότερο παιγμένης τραγωδίας του Ευριπίδη για τη σπουδαιότητα της δημοκρατίας, σε σχέση με τη συνείδηση, το θεό, τις πανανθρώπινες αξίες και την αυτογνωσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.