''Το μαύρο ταξίδι'' μια παράσταση, μια αληθινή μαρτυρία

Η Bijoux de kant μιλά για τις ζωτικές ανάγκες και την σκληρότητα του πολέμου.

Το Μαύρο Ταξίδι Ανδρέας Κανελλόπουλος©

Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία … Ένας νέος κόσμος που φτιάχνεται στην Αθήνα από ξεριζωμένους ανθρώπους. Άνθρωποι που φέρνουν στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητα μας, όπως την ξέρουμε σήμερα. Το ταξίδι αυτό το βιώνουμε μέσα από την αφήγηση ενός ανώνυμου νέου που φεύγει από το χωριό του για να πάρει μέρος στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Ο λόγος που συμμετέχει παραμένει άγνωστος όπως το όνομά του. Ένας άνθρωπος που μοιάζει έρμαιο των αποφάσεων και συμφερόντων. Η αφήγηση του βιώματος του και ενός εσωτερικού βλέμματος μέσα στα γεγονότα, καταφέρνει να απομακρυνθεί από αυτά.

Το μαύρο ταξίδι
Ανδρέας Κανελλόπουλος©

Η αληθινή αυτή μαρτυρία μεταφέρεται στην σκηνή με την παράσταση "Το μαύρο ταξίδι" με τους ηθοποιούς Θανάση Δόβρη, τον Βασίλη Μηλιώνη και η μουσικός Θεοδώρα Αθανασίου. Ο δημιουργός του κειμένου και κεντρικός ήρωας παραμένει ένας αφανής και σιωπηλός μάρτυρας της ιστορίας. Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Bijoux de kant  είναι μια συνύπαρξη πολλών ιδεών, πολλών συναισθημάτων και πολλών εκφράσεων, δημιουργώντας ένα πεδίο που καλλιεργεί τον διάλογο ανάμεσα στις τέχνες -το θέατρο, τις καλές τέχνες, τη μουσική, το χορό και τη θεωρία της επιστήμης-. Ταυτόχρονα, η συνεργασία της με Έλληνες συγγραφείς διευρύνει τον ορίζοντα της ελληνικής δραματουργίας.

Το μαύρο ταξίδι
Ανδρέας Κανελλόπουλος©

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας στις 29 και 30 Ιουλίου (7.30 μ.μ.) με ελεύθερη είσοδο | Πληροφορίες & προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.