"Γείτονες από πάνω": Πρώτη γεύση από την πρεμιέρα της παράστασης του Δημήτρη Μαλισσόβα

Η θεατρική μεταφορά του έργου του Σεσκ Γκέι «Los Neighbours de Arriba» στην ελληνική πραγματικότητα με θέμα τον γάμο και τις μακροχρόνιες σχέσεις συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα μετά την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας.

Γείτονες από πάνω

Δημήτρης Σταρόβας, Νικολέττα Καρρά, Γιώργος Κοψιδάς, Σοφία Μανωλάκου, Θάνος Μπίρκος περιοδεύουν με τους "Γείτονες από πάνω" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα. Η επιτυχία της παράστασης που ξεκίνησε την άνοιξη από το Θέατρο Πειραιώς 131 και την πρεμιέρα της καλοκαιρινής περιοδείας στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" την 1η Ιουλίου, συνεχίζεται με σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην Αττική.

Ο γάμος, οι μακροχρόνιες σχέσεις και τα αιώνια προβλήματα που ταλανίζουν τα ζευγάρια, όπως η αναζωπύρωση του έρωτα και του πάθους μέσα από τη ρουτίνα, καθώς και όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα και παρατράγουδα που τα συνοδεύουν, δίνουν την αφορμή για μια έξυπνη κωμωδία που μας αφορά όλους. Ο Δημήτρης Μαλισσόβας και ο Χρήστος Κωνσταντίνου μετέφεραν το έργο "Los Neighbours de Arriba" του Σεσκ Γκέι (που μεταφέρθηκε στο σινεμά το 2020 με τίτλο "Sentimental” και προτάθηκε για 5 βραβεία Goya) στην ελληνική πραγματικότητα, δημιουργώντας γνώριμους και οικείους σε εμάς χαρακτήρες.

Διαβάστε Επίσης

Στο έργο ο Επαμεινώνδας Ζαχαρίας Μπέκος ή Ζακ Μπεκώ (Δημήτρης Σταρόβας) και η Άννα Μαρία Πετροχείλου Μπέκου (Νικολέττα Καρρά) περνούν μεγάλη κρίση μετά από 15 χρόνια γάμου. Η ρουτίνα και οι καυγάδες έχουν οδηγήσει στο να απομακρυνθούν μεταξύ τους. Μια μέρα η Άννα Μαρία προσκαλεί τους γείτονες προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και, παράλληλα, να βγάλουν την υποχρέωση για τη βοήθειά τους στην ανακαίνιση του διαμερίσματός τους πριν από 6 μήνες. Οι γείτονές τους, Αντωνίκος (Γιώργος Κοψιδάς) και Γεωργιάννα (Σοφία Μανωλάκου), είναι ένα απελευθερωμένο ζευγάρι που απολαμβάνει τις χαρές της ζωής και το σεξ σχεδόν καθημερινά, δίνοντας ακόμη μια αφορμή για ένταση στον Επαμεινώνδα και την Άννα Μαρία. Η συνάντησή τους θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή και των δύο. Την παράσταση προλογίζει ο Θάνος Μπίρκος στο ρόλο του "πιο πάνω" γείτονα Ναπολέοντα Δωμαπάρτη, που ακολουθεί και παρακολουθεί την παράσταση εξασφαλίζοντας ένα δεύτερο φινάλε στο έργο, ενώ αγωνίζεται υπέρ της διαφορετικότητας και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Επόμενοι σταθμοί περιοδείας

Βεάκειο 5/7
Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού "Θανάσης Βέγγος" 6/7
Θερινός κινηματογράφος "Τριανόν" - Σαρωνίδα 8/7
Θερινός κινηματογράφος "Τα χρόνια της αθωότητας" - Λαύριο 18/7
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Γέρακα 19/7
Κινηματοθέατρο Άλεξ - Πόρτο Ράφτη 29/7
Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας 7/8
Θέατρο Πέτρας 19/9

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οι γείτονες από πάνω

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η ζωή ενός παντρεμένου επί 15 χρόνια ζευγαριού ταράζεται από τη μετακόμιση των νέων του γειτόνων στο έργο του Ισπανού συγγραφέα Σεσκ Γκέι, που μεταφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

Γιάννης Φέρτης: 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.