Πικάντικοι "Γείτονες από πάνω" και το καλοκαίρι

Η σπιρτόζικη κωμωδία που σκηνοθέτησε σε πανελλήνια πρώτη ο Δημήτρης Μαλισσόβας ξεκινάει την περιοδεία της από το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Οι γείτονες από πάνω Γιώργος Καλφαμανώλης©

Ένα ζευγάρι που μετράει δεκαπέντε χρόνια γάμου και μια σχετική ρουτίνα στην ερωτική του ζωή καλεί σε δείπνο τους γείτονες που κατοικούν στο πάνω διαμέρισμα, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και να τους ευχαριστήσουν για τη βοήθειά τους στην ανακαίνιση του διαμερίσματός τους. Η συνάντηση, όμως, θα εξελιχθεί εντελώς απρόοπτα, μια που το δεύτερο ζευγάρι δείχνει να απολαμβάνει χωρίς ταμπού τις χαρές της ζωής και, βεβαίως, το σεξ, κι έτσι η ατμόσφαιρα γρήγορα θα ενταθεί, ενώ δεν θα λείψουν διάφορες αποκαλύψεις και αναπάντεχες προκλήσεις. Ο Καταλανός Σεσκ Γκέι είναι ο δημιουργός της σπιρτόζικης κωμωδίας, που ανατέμνει με παιχνιδιάρικο χιούμορ τις ανθρώπινες σχέσεις και τα σύγχρονα σεξουαλική ήθη - ο ίδιος, μάλιστα, βρίσκεται ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης και πίσω από την επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του έργου ("Sentimental", 2020), που μέτρησε πέντε υποψηφιότητες στα βραβεία Goya.

Οι γείτονες από πάνω
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Το έργο μάς σύστησε ο Δημήτρης Μαλισσόβας την περασμένη άνοιξη, επικυρώνοντας τη δυναμική παρουσία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας το σύγχρονο ισπανικό θέατρο. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης μαζί με τον Χρήστο Κωνσταντίνου προσάρμοσαν το πρωτότυπο κείμενο στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, καθιστώντας έτσι τα πρόσωπα και τις καταστάσεις ακόμη οικειότερα στους Έλληνες θεατές. Τώρα, η παράσταση ετοιμάζεται να περιοδεύσει στα ανοιχτά θεάτρα των δήμων, με αλλαγές στη διανομή των γυναικείων ρόλων. Ο Δημήτρης Σταρόβας και η Νικολέττα Καρρά ερμηνεύουν το τελματωμένο ζευγάρι του Επαμεινώνδα και της Άννας Μαρίας Μπέκου, και ο Γιώργος Κοψιδάς και η Σοφία Μανωλάκου τους απελευθερωμένους και ασυγκράτητους, Αντωνίκο και Γεωργιάννα. Μάλιστα, στην καλοκαιρινή εκδοχή έχει προστεθεί κι ένας ρόλος-έκπληξη, που ερμηνεύει ο Θάνος Μπίρκος, προλογίζοντας την παράσταση και προτείνοντας ένα δεύτερο φινάλε μετά απο αυτό του έργου.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει από το Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" την 1η Ιουλίου και θα συνεχιστεί όλο τον Ιούλιο: Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (2/7), Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (3/7), Βεάκειο Θέατρο Πειραιά (5/7), Δημοτικό Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος", Κορυδαλλός (6/7), Τριανόν Cinemax, Σαρωνίδα (8/7), Κινηματογράφος "Τα χρόνια της αθωότητας", Λαύριο (18/7), Δημοτικός θερινός κινηματογράφος Γέρακα (19/7), Κινηματοθέατρο Άλεξ Πόρτο Ράφτη (29/7). Σημειώνεται πως η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι γείτονες από πάνω

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η ζωή ενός παντρεμένου επί 15 χρόνια ζευγαριού ταράζεται από τη μετακόμιση των νέων του γειτόνων στο έργο του Ισπανού συγγραφέα Σεσκ Γκέι, που μεταφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Πνεύμονες" : Last call για το βραβευμένο έργο

Στις 27 & 28/12 προλαβαίνετε να δείτε τους "Πνεύμονες" στο Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα, ένα έξυπνο και αστείο δράμα, μια ιστορία παράξενης, σκληρά αληθινής και συνηθισμένης αγάπης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/12/2025

Theatre pick | Όταν το ελληνικό θέατρο γίνεται αιχμηρό: η "Έντα" του Παλούμπη και του Τσιοτσιόπουλου

Το "Έντα" των Αντώνη Τσιοτσιόπουλου και Γιώργου Παλούμπη φέρνει στη σκηνή ένα ωμό, πολιτικό, σημερινό έργο, συνεχίζοντας τη δυναμική των ελληνικών in-yer-face κειμένων που μιλούν ανοιχτά για εξουσία, ηθική και το μέλλον αυτής της χώρας. Πρωταγωνιστεί μια δυναμική ομάδα ηθοποιών.

Γιατί τα αγόρια δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία;

Στο νέο του έργο, "Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν", που ανεβαίνει στο Θέατρο Προσκήνιο, ο Αζάς στρέφει το βλέμμα του στην κρίση της ανδρικής ταυτότητας — ένα θέμα όλο και πιο παρόν στη δημόσια και ιδιωτική μας ζωή.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 22-28 Δεκεμβρίου και αξίζουν.

"Η σκιά της μύγας" σε ένα καφενείο, σε μια πόλη που αλλάζει

Ένα μονόπρακτο για δύο ηθοποιούς "Η σκιά της μύγας" της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη, τρυφερό, σκληρό και συγκινητικό ξεκινά νέο κύκλο παραστάσεων, αυτή τη φορά στο Ρεκτιφιέ.

Ετοιμαστείτε για Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Τρένο στο Ρουφ

Αν είστε φιλότεχνος μπορείτε να καλωσορίστε τη νέα χρονιά με γεύσεις και θέαμα! Το Τρένο στο Ρουφ σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν με ειδικό μενού, ζωντανή μουσική και καλλιτεχνικές εκπλήξεις.

"Locandiera" σε σκηνοθεσία Κακλέα και μουσική Παπαδημητρίου

Στο Θέατρο Τέχνης θα δούμε τη "Locandiera" του Γκολντόνι. Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα, μετατρέπεται σε μια τολμηρή επαναδιαπραγμάτευση που φέρνει το παρελθόν αντιμέτωπο με το παρόν.