Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου την εβδομάδα 4-10/7

Το πρώτο νεοελληνικό έργο παρουσιάζεται στην Επίδαυρο από το Εθνικό Θέατρο, ενώ στην Πειραιώς 260 έρχεται μια πειραματική “Αντιγόνη”, ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και χορός από διακεκριμένους δημιουργούς.

Αντιγόνη Πηνελόπη Γερασίμου©

"Αντιγόνη"

Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Κρέοντα και την Κίττυ Παϊταζόγλου, Αντιγόνη, παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή της τραγωδίας του Σοφοκλή ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Η σχέση της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης με την εξουσία γίνεται αφορμή για ένα σχόλιο πάνω στο ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Συμπρωταγωνιστούν οι Ελένη Καραγιώργη (Ευριδίκη), Χριστίνα Δαλαμάγκα (Ισμήνη), Φοίβος Παπακώστας (Αίμονας), Βίκυ Κυριακουλάκου (Τειρεσίας), Λάμπρος Γραμματικός (Φύλακας, Άγγελος).
(Πειραιώς 260, 5-7/7)

Αδελφοσύνη

"Αδελφοσύνη, μια φανταστική ιστορία"

Η Γαλλο-βιετναμέζα Καρολίν Γκιγελά Ενγκιγέν επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα συγκινητικό παραμύθι επιστημονικής φαντασίας για την αξία της αδελφοσύνης ως πολύτιμου πόρου για το μέλλον του πλανήτη και την επιβίωσή μας. Μια πολυμελής ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών διαφορετικής προέλευσης πρωταγωνιστεί στην παράσταση που διερευνά τις σχέσεις μας με τους άλλους. (Πειραιώς 260, 6-7/7)

Μήδεια Εθνικό Θέατρο

"Μήδεια"

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου νεοελληνικό έργο. Το Εθνικό Θέατρο βρίσκεται πίσω από αυτήν την καινοτομία και μάλιστα με την επιλογή ενός έργου-σταθμός. Η εκρηκτική κωμωδία του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, αγγίζει τη δική μας εποχή μέσα από τη γλαφυρή του γλώσσα με έναν τρόπο που αιφνιδιάζει. Παίζουν: Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Σταύρος Σβήγκος, Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιος Ιακωβίδης, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κοσκινά, κ.ά. (8-9/7)

Mourn Baby Mourn
Hélène Robert©

"Mourn Baby Mourn"

Η διακεκριμένη με το ευρωπαϊκό "Prix Jardin d’Europe" (2016) Κατερίνα Ανδρέου επιθυμεί να ξορκίσει την κατάθλιψη μιας ολόκληρης εποχής μέσα από ένα χορογραφικό σόλο. Με όχημα την ιδέα του θρήνου και όπλο την αυθεντικά γυναικεία και πολιτική φωνή της διερωτάται τι απομένει από την ακύρωση του μέλλοντος που μας υποσχέθηκαν τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. (Πειραιώς 260, 8-9/7)

Farm fatale
Martin Argyroglo©

"Farm Fatale"

Πέντε σκιάχτρα, που λόγω της κλιματικής αλλαγής αντιμετωπίζουν την ανεργία, δημιουργούν μια κοινότητα και εκεί καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές της φύσης που πεθαίνει, διαδηλώνουν, παίζουν ποπ μουσική. Αυτό είναι το έργο του Γάλλου Φιλίπ Κεν που αποτυπώνει το όραμα του για ένα σουρεαλιστικό όσο και γοητευτικό σύμπαν που κατοικείται από ευγενείς ακτιβιστές και λακωνικούς σχολιαστές της πραγματικότητας. (Πειραιώς 260, 10-11/7)

Προπώληση: aefestival.gr, viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Αντιγόνη

  • Σκηνική Σύνθεση

Σύγχρονη εκδοχή του σοφόκλειου δράματος, όπου η σχέση ατομικής και συλλογικής ευθύνης με την εξουσία γίνεται αφορμή για ένα σχόλιο πάνω στην επιρροή των μέσων ενημέρωσης στον δημόσιο λόγο.

Αδελφοσύνη, μια φανταστική ιστορία

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 195 '

Η Γαλλο-βιετναμέζα σκηνοθέτρια παρουσιάζει ένα συγκινητικό παραμύθι επιστημονικής φαντασίας για την αξία της αλληλεγγύης στις σχέσεις μας με τους άλλους, με μια πολυμελή ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών διαφορετικής προέλευσης.

Μήδεια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Η γλαφυρή σάτιρα-σταθμός για την ελληνική πραγματικότητα, γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο, σηματοδοτεί την πρώτη παρουσίαση νεοελληνικού έργου στην Επίδαυρο.

Mourn Baby Mourn

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Η διακεκριμένη ερμηνεύτρια αξιοποιεί την έννοια του θρήνου για να μιλήσει για την ακύρωση του μέλλοντος το οποίο μας υποσχέθηκαν τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Farm fatale

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Στο σουρεαλιστικό, γοητευτικό σύμπαν του σκηνοθέτη, πέντε σκιάχτρα μεταμορφώνονται σε ευγενείς ακτιβιστές και λακωνικούς σχολιαστές της πραγματικότητας και της φύσης που πεθαίνει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.