Κινηματογραφικός "Προμηθέας Δεσμώτης" σε streaming στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η διαφορετική θεατρική και μουσική προσέγγιση της τραγωδίας του Αισχύλου από τον Δημήτρη Καμαρωτό με την Αμαλία Μουτούση και τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη.

Προμηθέας Δεσμώτης Μαριλένα Σταφυλίδου©

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την άνοιξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα που κορυφώνεται τον Ιούνιο με το φεστιβάλ SNF Nostos. Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλεται ξανά η κινηματογραφημένη εκδοχή του "Προμηθέα Δεσμώτη" του Δημήτρη Καμαρωτού που είδαμε σε απευθείας μετάδοση από το Βαλλιάνειο Μέγαρο στην οδό Πανεπιστημίου το 2021, σε παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Προμηθέας Δεσμώτης
Μαριλένα Σταφυλίδου©

Η θεατρική-μουσική προσέγγιση της τραγωδίας του Αισχύλου αποτέλεσε ένα μοναδικό εγχείρημα για τον συνθέτη και δραματουργό του ήχου, Δημήτρη Καμαρωτό, κι έπειτα μετατράπηκε σε μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική ταινία την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο snfcc.org/Promitheas_Desmotis και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube από την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 12 μ.

Προμηθέας Δεσμώτης
Μαριλένα Σταφυλίδου©

Την αφήγηση της εμβληματικής ιστορίας του Προμηθέα που τιμωρήθηκε από το Δία γιατί έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους ζωντανεύουν οι ηθοποιοί Αμαλία Μουτούση και Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου και οι μουσικοί Κατερίνα Κωνσταντούρου και Χρήστος Λιάτσος, σε μετάφραση του ποιητή Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου.

Προμηθέας Δεσμώτης
Μαριλένα Σταφυλίδου©

Δείτε τον "Προμηθέα Δεσμώτη εδώ.

Όσα είπε για την παράσταση η Αμαλία Μουτούση σε συνέντευξή της στο "α" εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ο πατέρας": Ακυρώνεται η σημερινή παράσταση στο Σύγχρονο Θέατρο

Εκτάκτως δεν θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του έργου του Φλοριάν Ζελέρ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2023

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ταρτούφο" του Μολιέρου στο θέατρο Σταθμός

400 χρόνια μετά τη γέννηση του Μολιέρου, οι "σκοτεινές" λεγόμενες κωμωδίες του εξακολουθούν να διασκεδάζουν το κοινό και να εμπνέουν διαφορετικές γενιές σκηνοθετών για καινούργια και ανατρεπτικά ανεβάσματα.

"Ο αδερφός μου": Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί ένα έργο του Σταύρου Ζουμπουλάκη

Για έξι μόνο παραστάσεις θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά το βαθιά παρηγορητικό κείμενο που αφορμάται από τον θάνατο της αδερφής του συγγραφέα. Ερμηνεύουν η Δώρα Στυλιανέση και ο Άλκης Ζούπας.

4 επαναλήψεις σηκώνουν αυλαία

Δείτε ποιες παραστάσεις που απολαύσαμε σε προηγούμενες σεζόν συγκέντρωσε για εσάς το "α" για την εβδομάδα 7-13/12.

Ο άσχημος

Έργο ιδιαίτερης γραφής, που μιλάει με παράδοξο τρόπο και μαύρο χιούμορ για τη ναρκισσιστική κοινωνία, μετατρέπεται σε μια άψογα χορογραφημένη παράσταση με ξεχωριστές ερμηνείες.

Sexy laundry

Απολαυστικοί και συγκινητικοί είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουϊζίδου σε αυτή τη γλυκόπικρη κωμωδία για τις σχέσεις, όπου ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει κομμάτια του εαυτού του.

Πρεμιέρες: Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 7 έως 13 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.