Κινηματογραφικός "Προμηθέας Δεσμώτης" σε streaming στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η διαφορετική θεατρική και μουσική προσέγγιση της τραγωδίας του Αισχύλου από τον Δημήτρη Καμαρωτό με την Αμαλία Μουτούση και τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη.

Προμηθέας Δεσμώτης Μαριλένα Σταφυλίδου©

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την άνοιξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα που κορυφώνεται τον Ιούνιο με το φεστιβάλ SNF Nostos. Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλεται ξανά η κινηματογραφημένη εκδοχή του "Προμηθέα Δεσμώτη" του Δημήτρη Καμαρωτού που είδαμε σε απευθείας μετάδοση από το Βαλλιάνειο Μέγαρο στην οδό Πανεπιστημίου το 2021, σε παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Προμηθέας Δεσμώτης
Μαριλένα Σταφυλίδου©

Η θεατρική-μουσική προσέγγιση της τραγωδίας του Αισχύλου αποτέλεσε ένα μοναδικό εγχείρημα για τον συνθέτη και δραματουργό του ήχου, Δημήτρη Καμαρωτό, κι έπειτα μετατράπηκε σε μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική ταινία την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο snfcc.org/Promitheas_Desmotis και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube από την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 12 μ.

Προμηθέας Δεσμώτης
Μαριλένα Σταφυλίδου©

Την αφήγηση της εμβληματικής ιστορίας του Προμηθέα που τιμωρήθηκε από το Δία γιατί έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους ζωντανεύουν οι ηθοποιοί Αμαλία Μουτούση και Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου και οι μουσικοί Κατερίνα Κωνσταντούρου και Χρήστος Λιάτσος, σε μετάφραση του ποιητή Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου.

Προμηθέας Δεσμώτης
Μαριλένα Σταφυλίδου©

Δείτε τον "Προμηθέα Δεσμώτη εδώ.

Όσα είπε για την παράσταση η Αμαλία Μουτούση σε συνέντευξή της στο "α" εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα γίνει Ανταλλαγή;": Μια παράσταση που θα θέλαμε να δούμε

Όσοι βρεθείτε στην Ολυμπία αυτές τις ημέρες έχετε την ευκαιρία να δείτε την αφιερωματική παράσταση στη Μικρασιατική Καταστροφή "Θα γίνει Ανταλλαγή;" της Ρούλας Πατεράκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/08/2022

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι κρατάμε από το φετινό θεατρικό πρόγραμμα της Πειραιώς 260

Τι αποτύπωμα άφησαν οι δώδεκα ελληνικές και ξένες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, που έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα; Καταγράφουμε μερικές σκέψεις, εντυπώσεις και συμπεράσματα.

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Διαμαντής για τον Σεπτέμβριο;

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σημείο θα παρουσιάσει μία θεατρική- εικαστική εγκατάσταση στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Τρεις extra παραστάσεις για τον "Συλλέκτη"

Ένα από τα σημαντικότερο θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας ο "Συλλέκτης" του Τζον Φόουλς παίρνει παράταση λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού.

Μια ακόμα βόλτα στις "Γειτονιές του κόσμου" από τον Οκτώβριο

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων, "Οι Γειτονιές του κόσμου", του Γιάννη Ρίτσου αλλάζουν θεατρική στέγη και μας δίνουν ραντεβού στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Οι "Πέρσες" θα παιχτούν στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους

Αν δεν είδατε τους "Πέρσες" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, στην Επίδαυρο ή στην Ελευσίνα, κλείστε θέση για το Ηρώδειο της Αθήνας, ή το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος βάζει πλώρη για το 2023

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που εγκαινίασε η Περιφέρεια Αττικής. Η φετινή επιτυχία γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές, οι οποίοι ξεκινούν να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά.