Οι πρώτες φωτογραφίες από τα "Φτηνά τσιγάρα" της ΕΛΣ

Φτηνά τσιγάρα 1 Λάμπρος Ρουμελιωτάκης©

Δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις σε μιούζικαλ μια ταινία που δεν έχει ιδιαίτερη πλοκή, όμως ο Κωνσταντίνος Ρήγος που έχει πάντα ευφάνταστες ιδέες το τόλμησε στήνοντας μια παράσταση που μοιάζει σαν ένας διάλογος, μια συζήτηση με αφορμή τα κινηματογραφικά "Φτηνά τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη. Η γνωστή ταινία του 2000 "ωδή στην καλοκαιρινή άδεια Αθήνα", που αγαπήθηκε παράφορα από τη νέα γενιά και αναδείχτηκε σε cult favorite με σταθερές προβολές κάθε καλοκαίρι,  αποκτά νέα ζωή έξω από την οθόνη, στη θεατρική σκηνή, στη μιούζικαλ εκδοχή που έχει την υπογραφή του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου στη σύνθεση και του Πέτρου Βουνισέα στο λιμπρέτο. Η πρεμιέρα θα γίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 και για 22 παραστάσεις έως και τις 13 Μαρτίου 2022.

Φτηνά τσιγάρα

Στην παράσταση ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της Ρένος Χαραλαμπίδης επιστρέφει αυτήν τη φορά ως "σύνδεσμος" και αφηγητής και ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με τους ηθοποιούς Θάνο Λέκκα, Χριστίνα Στεφανίδη, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Σοφία Κουρτίδου, Πάρη Θωμόπουλο, Ίαν Στρατή, Τάκη Βαμβακίδη, Δημήτρη Ναλμπάντη, Αθηνά Βρούβα. Τραγουδά η Idra Kayne και παίζουν ζωντανά οι μουσικοί: Σταύρος Λάντσιας (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Χρήστος Ραφαηλίδης (βιμπράφωνο), Γιώργος Παλαμιώτης (ηλεκτρικό μπάσο), Θανάσης Τσακιράκης / Χρήστος Βίγκος (ντραμς, κρουστά), Παναγιώτης Καλαντζόπουλος (κιθάρες, γιουκαλίλι).

Φτηνά τσιγάρα K. Μπιμπής, Π. Θωμόπουλος

Για μία μοναδική φορά στο πλαίσιο του εορτασμού των 5 χρόνων Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ των δύο καλλιτεχνών – συντελεστών, Kωνσταντίνου Ρήγου και Ρένου Χαραλαμπίδη, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 19.00, μέσα στο σκηνικό της παράστασης που ντύνει την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Φτηνά τσιγάρα Θ. Λέκκας, Χ. Στεφανίδη

Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το pre-talk στις 19.00 και την παράσταση που ακολουθεί στις 20.30, έχουν εξασφαλιστεί αποκλειστικές θέσεις (ορισμένος αριθμός θέσεων). Το εισιτήριό εξασφαλίζει και την είσοδό στο pre-talk. Τιμή εισιτηρίου παράστασης: €20 Μειωμένο: €10.  Αγορά εισιτηρίου εδώ

Φτηνά τσιγάρα

 

Περισσότερες πληροφορίες

Φτηνά τσιγάρα

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 105 '

Στη μετεγγραφή της ομώνυμης ταινίας των 90s σε μιούζικαλ οι χαρακτήρες αναμετριούνται με τις απόψεις για τη ζωή. Καθοριστικά για το εγχείρημα, η παρουσία του σκηνοθέτη-σεναριογράφου της ταινίας Ρ. Χαραλαμπίδη ως αφηγητή και τα νέα τραγούδια του Π. Καλαντζόπουλου.

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber