Ποιοι τραγουδιστές πρωταγωνιστούν στο θέατρο;

Βσίλης Παπακωνσταντίνου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο γνωστός ερμηνευτής υμνεί το όνειρο με τραγούδια δικά του, αλλά και άλλων καλλιτεχνών στη μουσικοθεατρική "Κοινή ησυχία" σε κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελένης Ράντου. Το κείμενο είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας. Να σας θυμίσουμε πως η παράσταση έκανε το Φεβρουάριο του 2020 ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα με συνεχόμενα sold out και αποχδείχτηκε σχεδόν προφητική, καθώς για περίπου δύο χρόνια ολόκληρη η ελληνική -και όχι μόνο - κοινωνία βυθίστηκε σε μια υποχρεωτική "κοινή ησυχία" (Διάνα).

Χρήστος Θηβαίος

Χρήστος Θηβαίος/ Ανδριάνα Μπάμπαλη
Στο "Πώς να σωπάσω" , με συνερμηνευτές τους Βιολέτα Ίκαρη, Κώστα Τριανταφυλλίδη και αφηγητή τον Κώστα Καζάκο, μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στη μνήμη με όχημα τα τραγούδια των Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Λοΐζου κ.ά. Η παράσταση αφηγείται -μέσα από τα πρωτότυπα κείμενα της Τζένης Κόλλια που γράφει και σκηνοθετεί- τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. Την διαχρονική περιπέτεια του ανθρώπου και του ελληνισμού από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα. Μια ιστορία πικρή που όμως πάντα συνοδευόταν από τραγούδια ("Τζένη Καρέζη").

Κυρία επιθεώρηση

Κώστας Μακεδόνας
Ρόλο-έκπληξη κρατά στην "Κυρία Επιθεώρηση" των Στέλιου Παπαδόπουλου-Μάκη Δελαπόρτα δίπλα στους Γιάννη Ζουγανέλη, Ελένη Καστάνη, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη κ.ά. Μια παράσταση αφιερωμένη στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης. Από τα "Παναθήναια" της Μαρίκας Κοτοπούλη μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, από την πανδημία του 1919 μέχρι τον κορωνοιό  των ημερών μας η "Κυρία επιθεώρηση" παρουσιάζει όλα εκείνα τα θέματα που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν τον Έλληνα του τότε και του σήμερα, με τον πιο σατυρικό και ξεκαρδιστικό τρόπο (Βέμπο).

Κάποτε στο Βόσπορο

Γιάννης Διονυσίου
Από τις πιο σημαντικές φωνές της νέας γενιάς, ζωντανεύει με την ερμηνεία του μνήμες της Κωνσταντινούπολης του 1955 στο "Κάποτε στον Βόσπορο". Μαζί με την ηθοποιό Ελένη Καρακάση (φωτο) φέρνουν ατμόσφαιρα άλλης εποχής στη σκηνή του θεάτρου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αρμένης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Παρθένα Χοροζίδου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ντίνος Σπυρόπουλος, Νεφέλη Κουλούρη, Χλόη Μάντζαρη (Βεάκη)
 

Περισσότερες πληροφορίες

Κοινή ησυχία

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και όχι μόνο, τα οποία πλέκονται με ένα αισιόδοξο κείμενο για τα όνειρα που ματαιώνονται και για την ομορφιά της ζωής.

Κάποτε στον Βόσπορο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης που εκδιώχθηκαν κατά τα Σεπτεμβριανά του 1955 από τις τουρκικές αρχές ζωντανεύει με άξονα τις μουσικές και τα τραγούδια της εποχής.

Η Κυρία Επιθεώρηση

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα υπερθέαμα αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές των επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Πώς να σωπάσω

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Μέσα από διαχρονικά τραγούδια μεγάλων μας συνθετών που ερμηνεύονται ζωντανά και κείμενα επιλεγμένα από τον Κ. Καζάκο και τη σκηνοθέτιδα, ζωντανεύει η ιστορία του Ελληνισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.