Παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου εγκαινιάζει το θέατρο Ελέρ

Έγκλημα και τιμωρία

Από τη φράση του Θουκυδίδη "Ελπίς τε και Έρως επί παντί" δανείζεται το όνομα του το ολοκαίνουργιο θέατρο Ελέρ, που ανοίγει τις πόρτες του στην οδού Φρυνίχου στην Πλάκα με το "Έγκλημα και τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι. Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου, που ξεκίνησε την πορεία της πριν από ένα μήνα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ανεβαίνει από 17/12 στο ολοκαίνουργιο θέατρο.

Έγκλημα και τιμωρία

Ο Ντοστογιέφσκι είναι από τους συγγραφείς που διαβάζουμε στην εφηβεία μας και αργότερα επανερχόμαστε, πιο ώριμοι, για να ξανά συναντήσουμε την ριζοσπαστικότητα των ιδεών τους. Το "Έγκλημα και τιμωρία" είναι ένα εμβληματικό μυθιστόρημα στο οποίο ο Ρώσος συγγραφέας ασκεί κριτική στην κοινωνία μέσα από τη μορφή του Ρασκόλνικοφ, του τσακισμένου από τη φτώχεια νεαρού που εγκλημάτησε διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία. Σχεδόν σε όλο το έργο παλεύει με το δίλημμα: να αποκρύψει ή να αποκαλύψει το έγκλημά, το οποίο έχει διαπράξει;

Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου βασίζεται στη βραβευμένη θεατρική διασκευή των Μέριλιν Κάμπελ και Κερτ Κολόμπους, που αφηγείται την ιστορία μέσω των τριών βασικών ρόλων: του Ρασκόλνικοφ, του Πορφύρη και της Σόνια. Η μετάφραση είναι του Στέλιου Βαφέα, τo σκηνικό φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, τους τρεις ρόλους ερμηνεύουν οι Νικόλας Μίχος, Κωνσταντίνος Μπλάθρας και Χριστίνα Τασκασαπίδου, ενώ βιόλα παίζει επί σκηνής η Ελένη Φουρλάνου.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα και τιμωρία

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 70 '

Θεατρική διασκευή του αριστουργήματος του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι για τρία πρόσωπα, που εστιάζει στην εσωτερική σύγκρουση του Ρασκόλνικοφ σε μια παράσταση με αισθητική της εποχής των ασπρόμαυρων ταινιών.

Ελέρ

Φρυνίχου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber