Το Θέατρο Πόρτα ανοίγει τη νέα θεατρική σεζόν 2021-2022

Το μήνυμα συσπείρωσης του Θωμά Μοσχόπουλου δίνει το έναυσμα της επανεκκίνησης εν όψει της νέας θεατρικής σεζόν με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα να μοιάζει εξαιρετικά πλούσιο.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Το Θέατρο Πόρτα ανοίγει τη νέα θεατρική σεζόν 2021-2022

«Ας μην ξαναπούμε τα γνωστά… «Το θέατρο κλονίστηκε το προηγούμενο διάστημα όσο λίγοι τομείς κ.λπ. κ.λπ.». Ας θυμηθούμε ότι όλοι μας ξαφνιαστήκαμε, ταραχτήκαμε, φοβηθήκαμε, δοκιμαστήκαμε, αμφιβάλαμε, απογοητευτήκαμε, ενίοτε διασπαστήκαμε, αδικηθήκαμε. Κάποιοι πιο πολύ από άλλους, αλλά όσοι ήμασταν τυχεροί συνεχίσαμε. […]Ας μην κάνουμε τη ζωή θέατρο… Και μάλιστα του παραλόγου. Το θέατρο είναι, απλώς, ένας φευγαλέος αντικατοπτρισμός της ζωής που έχει νόημα μόνο εντός λογικών ορίων. Όταν χαθεί η λογική, η δύναμη που προσφέρει η διονυσιακή μανία καταλήγει σε μια πολύ επικίνδυνη πλάνη. Ας πιάσουμε και πάλι τη ζωή, το θέατρο, τα όνειρα από την αρχή κι ας μην καταλήξουμε να κάνουμε άλλη μια φορά… τα γνωστά».

Με το παραπάνω μήνυμα ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος μας προσκαλεί στο Θέατρο Πόρτα καλωσορίζοντάς μας παράλληλα στη θεατρική σεζόν 2021-2022, η οποία προμηνύεται ιδιαίτερα φαντασμαγορική, αν σκεφτεί κανείς πως κάνουν πρεμιέρα ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις παραστάσεις του, ενώ πρόκειται να φιλοξενηθούν ακόμη δύο δυνατές παραγωγές.

Το Θέατρο Πόρτα ανοίγει τη νέα θεατρική σεζόν 2021-2022 - εικόνα 1
©Andreas Simopoulos

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου Πόρτα αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου με το «Πόσο κοστίζει να ζεις» της Μαρτίνα Μαγιόκ σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, έργο το οποίο χάρισε στην Πολωνο-αμερικανίδα συγγραφέα το Βραβείο Πούλιτζερ μέσω του άκρατου λυρικού του ρεαλισμού.

Μερικές εβδομάδες μετά, στις 3 Νοεμβρίου, κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Λάθος χώρα» του Γκαζμέντ Καπλάνι, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παντελή Φλατσούση, με αυτό που την κάνει ιδιαίτερη να βρίσκεται στα πλαίσια της θεματικής της, καθώς σχοινοβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και θεάτρου ντοκιμαντέρ.

Το Θέατρο Πόρτα ανοίγει τη νέα θεατρική σεζόν 2021-2022 - εικόνα 2

«Ο γιατρός της τιμής του» είναι έργο του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, αποτελεί ακόμη μία σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου και κάνει πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου. Το αριστούργημα με τη δυναμική πλοκή, τον φιλοσοφικό τόνο και το ερωτικό θρίλερ, κοντεύει να κλείσει τέσσερις αιώνες ζωής και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στις 12/12 κάνει πρεμιέρα το τρίτο και τελευταίο έργο του Θωμά Μοσχόπουλου με τίτλο «Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια», μία παράσταση που ανεβαίνει ιδίως για τους νεαρούς θεατρόφιλους.

Η πασίγνωστη «Μεταμόρφωση» του Κάφκα σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή είναι το τελευταίο θεατρικό «όπλο» του Πόρτα. Φέτος είναι η τρίτη φορά που φιλοξενείται, ενώ ντεμπούτο κάνει στις 15 Ιανουαρίου.

Το Θέατρο Πόρτα ανοίγει τη νέα θεατρική σεζόν 2021-2022 - εικόνα 3
©Γιώργος Νικολαΐδης

Προπώληση μέσω viva.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Καρυοθραύστης των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Ολύμπια με μια νέα, μαγευτική παραγωγή

Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι επιστρέφει με φρέσκια ματιά, εντυπωσιακό θέαμα και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/12/2025

Ο Ίψεν σήμερα: Viral, επίκαιρος και ανατρεπτικός

Τέσσερα έργα του Νορβηγού συγγραφέα ανεβαίνουν αυτή τη σεζόν, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική τους αξία και την ανοιχτή σχέση με το σύγχρονο κοινό.

Γιορτινές έξοδοι με ρυθμό: μιούζικαλ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις

Τα φώτα ανάβουν, οι μελωδίες γεμίζουν τις σκηνές και η πόλη μπαίνει σε γιορτινό ρυθμό. Αυτές τις γιορτές, μιούζικαλ και μουσικοθεατρικές παραστάσεις μάς προσκαλούν να γελάσουμε, να συγκινηθούμε και να μοιραστούμε τη μαγεία του θεάτρου.

"Ιβάνοφ" από τον Γιάννη Χουβαρδά-Νέες φωτογραφίες από την πρόβα της παράστασης

Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει στον Τσέχοφ με τον "Ιβάνοφ!" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τον Αργύρη Ξάφη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ζωντανή μουσική του Blaine L. Reininger (Tuxedo Moon).

Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη το νέο ελληνικό έργο κάνει αίσθηση

Αυτές τις γιορτές, οι "Άγριοι" και η "Έντα", δύο δυναμικά και επίκαιρα έργα κοιτούν κατάματα την ελληνική πραγματικότητα στο ιστορικό θέατρο της οδού Ακαδημίας αποτελώντας τοπ επιλογές για θεατρικές εξόδους που πιάνουν τόπο.

Το σινεμά πάει θέατρο

Από τη μεγάλη οθόνη στο θεατρικό σανίδι: οι έξι παραστάσεις που ακολουθούν σου δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσεις διάσημα έργα του κινηματογράφου με νέα ματιά.

Ψήφισες στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού; Δες αν κερδίζεις θεατρικά δώρα

Όλα τα ονόματα των αναγνωστών/τριών που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για παραστάσεις ή ένα θεατρικό βιβλίο.