Η Επίδαυρος το Σαββατοκύριακο με μια ματιά

Το φεστιβάλ των Επιδαυρείων συνεχίζει και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αυτό το Σαββατοκύριακο την τραγωδία «Φοίνισσες» και το νέο έργο «Η Φαίδρα καίγεται».

Η Επίδαυρος το Σαββατοκύριακο με μια ματιά

Το φεστιβάλ των Επιδαυρείων συνεχίζει και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο την τραγωδία «Φοίνισσες» και το νέο έργο «Η Φαίδρα καίγεται». Τα εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών, aefestival.gr, tickets.aefestival.gr.

Η Επίδαυρος το Σαββατοκύριακο με μια ματιά - εικόνα 1

«Φοίνισσες»: Ο Ευριπίδης συνθέτει ένα οικογενειακό και πολιτικό δράμα με φόντο τον θηβαϊκό κύκλο, που μιλά για την εμφύλια διαμάχη και τις αξίες της δικαιοσύνης και της ισότητας. Την τραγωδία «Φοίνισσες» σκηνοθετεί ο Γιάννης Μόσχος, καθοδηγώντας το θίασο του Εθνικού Θεάτρου – Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κατσιαδάκη, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά. (Επίδαυρος, 30/7-1/8).
«Φαίδρα καίγεται»: Το νέο έργο που έγραψε η Αμάντα Μιχαλοπούλου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για επαναπροσεγγίση της αρχαίας κληρονομιάς μέσα από τη σύγχρονη γραφή και θεατρική πρακτική, εμπνέεται από την «Φαίδρα» του Ευριπίδη. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλαβριανός και πρωταγωνιστεί η Άννα Μάσχα. (Μικρή Επίδαυρος, 30-31/7).

Περισσότερες πληροφορίες

Η Φαίδρα καίγεται

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Αντλώντας έμπνευση από το μύθο της Φαίδρας, η συγγραφέας δημιουργεί μια σύγχρονη ηρωίδα που αναλαμβάνει την ευθύνη της επιθυμίας της και έρχεται αντιμέτωπη με τη φλόγα του πάθους και της ζωής.

Φοίνισσες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Η μοιραία μονομαχία μεταξύ Πολυνείκη και Ετεοκλή όταν ο δεύτερος αθέτησε τη συμφωνία τους να βασιλεύουν εκ περιτροπής στη Θήβα μετά την (αυτο)τιμωρία του Οιδίποδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Dramodé": Που συναντά η ελληνική μόδα τον πολιτισμό

Η Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας διοργανώνει ένα μοναδικό φεστιβάλ με παραστάσεις, συζητήσεις και ανατρεπτικά fashion shows.

Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος με την Άννα Βαγενά: Εκάβη και η δύναμη της εκδίκησης

Η Άννα Βαγενά συνεχίζει για τρίτη χρονιά τα σεμινάρια στο Μεταξουργείο, εστιάζοντας στο αρχαίο δράμα. Φέτος, μελετούμε την Εκάβη του Ευριπίδη, διερευνώντας την εκδίκηση ως ιερό χρέος και σύγχρονο μήνυμα.

Ο Τόλης Παπαδημητρίου ξαναχτυπά με την "Οικογένεια Τσεκμέ"

Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα κωμωδία με την υπογραφή του ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη, που επιστρέφει δριμύτερος μετά την πολύχρονη επιτυχία της "Μαύρης σαμπούκας" στο θέατρο Πόλη.

Φεστιβάλ Φιλίππων: Έρχεται στο Λιμάνι του Πειραιά και το Παρασκήνιο της Λυρικής

Το Φεστιβάλ Φιλίππων ταξιδεύει στην Εθνική Λυρική Σκηνή και… στη θάλασσα, με τέσσερις πρωτότυπες παραστάσεις, μεταξύ των οποίων μία εν πλω, στη διαδρομή Πειραιάς–Αίγινα.

Θέατρο Επί Κολωνώ: Ραντεβού για μεγάλους αλλά και μικρούς τη νέα σεζόν 2025-26

"Linda" της Ελένης Σκότη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος με δική του παράσταση, εγκαινιάζεται Παιδική Σκηνή, το Off Off Athens επιστρέφει και όλα όσα θα δούμε στο στέκι της ομάδας Νάμα.

"Άνθρωπος χωρίς όνομα": 2η χρονιά στο θέατρο Αποθήκη με προσφορά εισιτηρίων

Μετά την περσινή επιτυχία, ο "Άνθρωπος χωρίς όνομα" επιστρέφει στο Θέατρο Αποθήκη με ανανεωμένο καστ. Απολαύστε την ιστορία του Σαμπέρ με έκπτωση στα εισιτήρια έως 22 Σεπτεμβρίου.