Τα «12 Κουπέ» επιστρέφουν στο Ρουφ

Η επιτυχημένη φεστιβαλική διοργάνωση κλείνει φέτος τη 10η χρονιά της καλωσορίζοντας 12 ομάδες νέων καλλιτεχνών στην Αμαξοστοιχία-Θεάτρο το «Τρένο στο Ρουφ».

Τα «12 Κουπέ» επιστρέφουν στο Ρουφ

Από 11 έως 20 Ιουνίου, η Αμαξοστοιχία-Θεάτρο «Το Τρένο στο Ρουφ» παρουσιάζει τη 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ». Καθημερινά από τις 8 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ. δώδεκα ομάδες νέων δημιουργών που ξεχώρισαν μέσα από δεκάδες άλλες, θα παρουσιάσουν τις πρωτότυπες παραστάσεις τους στην αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας.

Τα «12 Κουπέ» επιστρέφουν στο Ρουφ - εικόνα 1
© Υπατία Κορνάρου

Η εμπειρία του εγκλεισμού και της καραντίνας υπήρξε ισχυρό έναυσμα για τη διαμόρφωση της θεματικής του φετινού φεστιβάλ γύρω από τις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, τα υπαρξιακά αδιέξοδα, τις σχέσεις εξουσίας έως την αναζήτηση του βαθύτερου εαυτού.

Τα «12 Κουπέ» επιστρέφουν στο Ρουφ - εικόνα 2
Οι συμμετέχοντες του 10ου Φεστιβάλ «12 κουπέ» με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Τατιάνα Λύγαρη. © Υπατία Κορνάρου

Η Τατιάνα Λύγαρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ», όπως και της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρο «Το Τρένο στο Ρουφ», τονίζει: «Ο εγκλεισμός και τα ερεθίσματα που προκάλεσε φέτος η πανδημία ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες και οδήγησαν σε μία έκρηξη συσσωρευμένης δημιουργικότητας. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ από τους τομείς του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής και των Εικαστικών ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προηγούμενο. Ο αποκλεισμός όμως των εσωτερικών χώρων λόγω των υγειονομικών μέτρων και η αναγκαστική παρουσίαση των performances αποκλειστικά και μόνο στον υπαίθριο χώρο της Αποβάθρας, περιόρισε αναγκαστικά τον αριθμό των συμμετεχόντων και απέκλεισε πολλά από τα θεατρικά και εικαστικά δρώμενα δίνοντας έμφαση κυρίως σε performances σύγχρονου χορού. Η επόμενη προγραμματισμένη διοργάνωση τον Μάιο του 2022 ευχόμαστε να μας επιτρέψει να ζήσουμε και πάλι τη ζεστή θεατρική ατμόσφαιρα των βαγονιών της Αμαξοστοιχίας».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το Wagon Bar και το Wagon Restaurant της Αποβάθρας θα λειτουργούν αποκλειστικά για τους θεατές των παραστάσεων.

i Δείτε το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ» εδώ | Τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

  • Φεστιβάλ

Οι 12 περφόρμανς του φετινού φεστιβάλ, εμπνευσμένες από τον εγκλεισμό και την πανδημία, επικεντρώνονται στον άνθρωπο, τις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, τα υπαρξιακά αδιέξοδα, τις σχέσεις εξουσίας και την αναζήτηση του βαθύτερου εαυτού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Dramodé": Που συναντά η ελληνική μόδα τον πολιτισμό

Η Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας διοργανώνει ένα μοναδικό φεστιβάλ με παραστάσεις, συζητήσεις και ανατρεπτικά fashion shows.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2025

Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος με την Άννα Βαγενά: Εκάβη και η δύναμη της εκδίκησης

Η Άννα Βαγενά συνεχίζει για τρίτη χρονιά τα σεμινάρια στο Μεταξουργείο, εστιάζοντας στο αρχαίο δράμα. Φέτος, μελετούμε την Εκάβη του Ευριπίδη, διερευνώντας την εκδίκηση ως ιερό χρέος και σύγχρονο μήνυμα.

Ο Τόλης Παπαδημητρίου ξαναχτυπά με την "Οικογένεια Τσεκμέ"

Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα κωμωδία με την υπογραφή του ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη, που επιστρέφει δριμύτερος μετά την πολύχρονη επιτυχία της "Μαύρης σαμπούκας" στο θέατρο Πόλη.

Φεστιβάλ Φιλίππων: Έρχεται στο Λιμάνι του Πειραιά και το Παρασκήνιο της Λυρικής

Το Φεστιβάλ Φιλίππων ταξιδεύει στην Εθνική Λυρική Σκηνή και… στη θάλασσα, με τέσσερις πρωτότυπες παραστάσεις, μεταξύ των οποίων μία εν πλω, στη διαδρομή Πειραιάς–Αίγινα.

Θέατρο Επί Κολωνώ: Ραντεβού για μεγάλους αλλά και μικρούς τη νέα σεζόν 2025-26

"Linda" της Ελένης Σκότη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος με δική του παράσταση, εγκαινιάζεται Παιδική Σκηνή, το Off Off Athens επιστρέφει και όλα όσα θα δούμε στο στέκι της ομάδας Νάμα.

"Άνθρωπος χωρίς όνομα": 2η χρονιά στο θέατρο Αποθήκη με προσφορά εισιτηρίων

Μετά την περσινή επιτυχία, ο "Άνθρωπος χωρίς όνομα" επιστρέφει στο Θέατρο Αποθήκη με ανανεωμένο καστ. Απολαύστε την ιστορία του Σαμπέρ με έκπτωση στα εισιτήρια έως 22 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Νέας Υόρκης επιστρέφει στην Αθήνα

Το "Κόκκαλο", η παράσταση που μας καθήλωσε από το 2022, επιστρέφει στην Αθήνα. Μια λυτρωτική ροκ τελετουργία για τον Αντονέν Αρτώ, γεμάτη ένταση, μουσική και ακραία δημιουργικότητα.