Οικογενειακές συγκρούσεις σε ρινγκ «170 τετραγωνικών»

Το κείμενο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά / Moonwalk» επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Οικογενειακές συγκρούσεις σε ρινγκ «170 τετραγωνικών»

Ο ρεαλισμός έχει αποτελέσει πρόσφορο μέσο των σημερινών τριαντάρηδων για να εκφράσουν τα βάρη της κληρονομιάς της μεταπολίτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο νέοι δραματουργοί όπως ο Βαγγέλης Ρωμνιός και ο Γιωργής Τσουρής έχουν δημιουργήσει ένα άμεσο θέατρο που έδειξε τις δυνατότητές του με τον «Χαρτοπόλεμο» και έπειτα με το «170 τετραγωνικά / Moonwalk». Από τις 24/10 ο Γιώργος Παλούμπης σκηνοθετεί για τρίτη χρονιά το κείμενο του Τσουρή, διατηρώντας την δεμένη ομάδα τους, μετά την αντικατάσταση της Άννας Πατητή την Ελένη Τσιμπρικίδου.

Οικογενειακές συγκρούσεις σε ρινγκ «170 τετραγωνικών» - εικόνα 1

Η δουλειά της εταιρείας θεάτρου «Ma non troppo» κέρδισε τις εντυπώσεις με το βιτριολικό της χιούμορ και την ευθύτητα με την οποία αναδεικνύει τις παθογένειες της ελληνικής οικογένειας. Η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο αδελφές που επιστρέφουν στο πατρικό τους για τον θάνατο του πατέρα τους, τις φέρνει αντιμέτωπες με τις αμετάκλητες συνέπειες του παρελθόντος και την επώδυνη δια­δρομή προς τη συγχώρεση και τη λύτρωση. Ο Γιώργος Παλούμπης, πιστός θιασώτης του σύγχρονου ρεαλισμού, μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο οικεία απ’ όσο θα θέλαμε όταν 170 τετραγωνικά μέτρα ενός σπιτιού στη Θήβα μετατρέπονται από οικογενειακή εστία σε «ρινγκ» συγκρούσεων. Η παράσταση που χάρισε στον Γιωργή Τσουρή το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» για τον ρόλο του Γρηγόρη και αγαπήθηκε από το κοινό με sold out επί δύο χρόνια, επιστρέφει τον Οκτώβρη στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

170 τετραγωνικά / Moonwalk

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Την sold out αγωνιώδη ιστορία δύο αδερφών που επιστρέφουν στο πατρικό τους σε μια μικρή πόλη της ελληνικής επαρχίας, μετά το θάνατο του πατέρα τους, έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 90.000 θεατές. Η συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη θα προκαλέσει αντιθέσεις και διαφωνίες ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει. H εμφάνιση - βόμβα ενός προσώπου, θα φέρει αντιμέτωπους τους αντιήρωες με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Φόνισσα" σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή

Η "Φόνισσα" εμπνέει τη νεοσύστατη Ομάδα "Φάος", που υπό τη σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή μετατρέπει τον παπαδιαμαντικό λόγο σε μουσικοθεατρική παράσταση, φωτίζοντας εκ νέου τη σκοτεινή δύναμη του εμβληματικού έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Το θέατρο "Τζένη Καρέζη" υποστηρίζει την απεργία των ηθοποιών

'Το θέατρο χωρίς τους ανθρώπους του, δεν μπορεί να υπάρξει': Σε ακύρωση παραστάσεων προχωράει το θέατρο "Τζένη Καρέζη", δείχνοντας την υποστήριξή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Τι ισχύει με την απεργία που ανακοίνωσε το Σ.Ε.Η.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος που στηρίζει τα αιτήματα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Έξι παραστάσεις σηκώνουν ξανά αυλαία (4-10/12)

Επιστρέφουν στις σκηνές από 4 έως 10 Δεκεμβρίου κι αξίζουν οι έξι θεατρικές επαναλήψεις που ακολουθούν.

"Αγωνία Ιερή": Σπουδή πάνω στο έργο και τη ζωή της Εύας Palmer Σικελιανού

Μια τελετουργική παράσταση για τη ζωή και το όραμα της Εύας Palmer Σικελιανού. Η γυναίκα που ύφανε τον μύθο με το παρόν, αντιστάθηκε σε καθεστώτα και ανέστησε το αρχαίο δράμα επιστρέφει στη σκηνή μέσα από μια πολιτική, ποιητική σπουδή με πρωταγωνίστρια την Ελένη Νιωτάκη.

"Last Dance of Ivan Vasiliev"- Μια ιστορική βραδιά στο Christmas Theater

Ο Ιβάν Βασίλιεφ, ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές της εποχής μας, επιστρέφει στις 8 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater για μια στιγμή που ήδη γράφει ιστορία: το "Last Dance of Ivan Vasiliev". Μια παράσταση–εξομολόγηση, ένας τελευταίος χορός γεμάτος πάθος, αλήθεια και βαθιά ευγνωμοσύνη.

Δρώμενο πάνω σε κείμενο του Δημητριάδη με τη μορφή της Κερασίας Σαμαρά

Ένα πρωτότυπο ψηφιακό-εικαστικό δρώμενο του Δημήτρη Κωτσή, βασισμένο στο κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, ζωντανεύει με τη μορφή της Κερασίας Σαμαρά στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", εξερευνώντας τη διαρκή ανθρώπινη πορεία προς αυτογνωσία και μεταμόρφωση.