Οικογενειακές συγκρούσεις σε ρινγκ «170 τετραγωνικών»

Το κείμενο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά / Moonwalk» επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Οικογενειακές συγκρούσεις σε ρινγκ «170 τετραγωνικών»

Ο ρεαλισμός έχει αποτελέσει πρόσφορο μέσο των σημερινών τριαντάρηδων για να εκφράσουν τα βάρη της κληρονομιάς της μεταπολίτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο νέοι δραματουργοί όπως ο Βαγγέλης Ρωμνιός και ο Γιωργής Τσουρής έχουν δημιουργήσει ένα άμεσο θέατρο που έδειξε τις δυνατότητές του με τον «Χαρτοπόλεμο» και έπειτα με το «170 τετραγωνικά / Moonwalk». Από τις 24/10 ο Γιώργος Παλούμπης σκηνοθετεί για τρίτη χρονιά το κείμενο του Τσουρή, διατηρώντας την δεμένη ομάδα τους, μετά την αντικατάσταση της Άννας Πατητή την Ελένη Τσιμπρικίδου.

Οικογενειακές συγκρούσεις σε ρινγκ «170 τετραγωνικών» - εικόνα 1

Η δουλειά της εταιρείας θεάτρου «Ma non troppo» κέρδισε τις εντυπώσεις με το βιτριολικό της χιούμορ και την ευθύτητα με την οποία αναδεικνύει τις παθογένειες της ελληνικής οικογένειας. Η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο αδελφές που επιστρέφουν στο πατρικό τους για τον θάνατο του πατέρα τους, τις φέρνει αντιμέτωπες με τις αμετάκλητες συνέπειες του παρελθόντος και την επώδυνη δια­δρομή προς τη συγχώρεση και τη λύτρωση. Ο Γιώργος Παλούμπης, πιστός θιασώτης του σύγχρονου ρεαλισμού, μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο οικεία απ’ όσο θα θέλαμε όταν 170 τετραγωνικά μέτρα ενός σπιτιού στη Θήβα μετατρέπονται από οικογενειακή εστία σε «ρινγκ» συγκρούσεων. Η παράσταση που χάρισε στον Γιωργή Τσουρή το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» για τον ρόλο του Γρηγόρη και αγαπήθηκε από το κοινό με sold out επί δύο χρόνια, επιστρέφει τον Οκτώβρη στο Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

170 τετραγωνικά / Moonwalk

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Την sold out αγωνιώδη ιστορία δύο αδερφών που επιστρέφουν στο πατρικό τους σε μια μικρή πόλη της ελληνικής επαρχίας, μετά το θάνατο του πατέρα τους, έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 90.000 θεατές. Η συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη θα προκαλέσει αντιθέσεις και διαφωνίες ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει. H εμφάνιση - βόμβα ενός προσώπου, θα φέρει αντιμέτωπους τους αντιήρωες με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για καμπαρέ στη θρυλική 'Μέδουσα' της Πλάκας

Το ιστορικό στέκι της Πλάκας που συνδέθηκε με τον πολυτάλαντο Γιώργο Μαρίνο, επιστρέφει και ξαναβάζει φωτιά στις νύχτες της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

Το "Μπεν και Ίμο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Το έργο θα ζωντανέψει για 15 παραστάσεις την αληθινή ιστορία της ταραχώδους σχέσης των σπουδαίων μουσικών Μπέντζαμιν Μπρίττεν και Ίμοτζεν Χολστ.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Το δράμα του Έντουαρντ Άλμπι παραμένει ένα ανελέητο πορτρέτο συζυγικής φθοράς. Η σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και οι ερμηνείες φωτίζουν τη βία, την τρυφερότητα και τις ψευδαισθήσεις που συγκροτούν αυτό το διαχρονικό έργο. | Powered by Uber

Ο τελευταίος Γιάνκης

Ένα από τα τελευταία έργα του Άρθουρ Μίλλερ, σε μία παράσταση που φωτίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. | Powered by Uber

"Δάκρυ στο Φίδι": Graphic novel στο θέατρο από την ομάδα Hippo

Μια παράσταση που ενώνει το θέατρο με την ζωντανή μουσική και το video art με το δυσδιάστατο animation έρχεται στο Bios.

Έξτρα παρατάσεις για τον Αλαντίν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το μιούζικαλ για όλη την οικογένεια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Στέφανου Κορκολή, "Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα", παίζεται για τρεις ακόμα έκτακτες παραστάσεις.

Τελευταίες παραστάσεις για "Το αμάρτημα της μητρός μου"

Το εμβληματικό διήγημα του Βιζυηνού ολοκληρώνει τον θεατρικό του κύκλο στο Θέατρο Ραντάρ.