O Σπύρος Παπαδόπουλος μπαίνει στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών»

Η ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου Κάππα με την σκηνοθετική υπογραφή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
O Σπύρος Παπαδόπουλος μπαίνει στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών»

Μόνο απροσδόκητη θα μπορούσε να θεωρηθεί η θεατρική μεταφορά μιας τόσο δημοφιλούς κινηματογραφικής επιτυχίας όπως ο «Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» του Πίτερ Γουίαρ στην ελληνική σκηνή τον ερχόμενο Οκτώβρη σε παραγωγή της People Entertainment Group. Το ρόλο του αντικομφορμιστή καθηγητή Τζον Κίτινγκ θα ερμηνεύσει ο έμπειρος Σπύρος Παπαδόπουλος στη σκηνή του θεάτρου Κάππα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Ο γνωστός ηθοποιός μετά την ερμηνεία του Φρανσουά Πινιόν στο «Δείπνο ηλιθίων», αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, αναλαμβάνει να ζωντανέψει έναν ακόμη εμβληματικό ρόλο που έχει χαραχτεί στη μνήμη μας στα χέρια του Ρόμπιν Γουίλιαμς. Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της ταινίας του 1989, που ενέπνευσε μάλιστα και την ομώνυμη νουβέλα της Νάνσι Χ. Κλένμπαουμ, την οποία υπογράφει ο σεναριογράφος της Τομ Σούλμαν. Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του στην Οφ-Μπρόντγουεϊ σκηνή της Νέας Υόρκης, το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το αμερικάνικο φιλμ, θεωρείται σήμερα ορόσημο της δεκαετίας του ‘80 και πρωταγωνιστούν οι Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ, Τζος Τσαρλς και Γκέιλ Χάνσεν. Σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου. Η υπόθεσή της αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή Αγγλικής λογοτεχνίας που συστήνει τους μαθητές της Ακαδημίας Γουέλτον στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Στο πλαίσιο αυτό ο Κίτινγκ τους διδάσκει ποίηση και τους ενθαρρύνει να πάνε κόντρα στο σύστημα, ακόμη και στον ίδιο. Κάθε ένας από τους μαθητές θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ας περιμένουν οι γυναίκες": Η ταινία του Σταύρου Τσιώλη πρώτη φορά στο θέατρο

Στο Θέατρο Ψυρρή θα δούμε την κλασική ταινία του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", η οποία μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Μια κωμωδία για άνδρες που ταξιδεύουν, ονειρεύονται και γελούν με τη ζωή, γεμάτη χιούμορ, ειρωνεία και αλήθεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/12/2025

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο Βέμπο: Τελευταία ευκαιρία για τον "Ήρωα με παντούφλες"

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξανασυστήνει τον "Ήρωα με παντούφλες", μια κωμωδία που παραμένει πεισματικά επίκαιρη. Προλαβαίνετε να την δείτε έως 4/1 στο Βέμπο.

Οι ακούραστοι του ελληνικού θεάτρου

Σημαντικοί δημιουργοί και ηθοποιοί, όπως ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Μαίρη Ραζή, ο Σωτήρης Τσόγκας, ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη, παραμένουν δραστήριοι, χαράζοντας δρόμους και αφηγούμενοι ανθρώπινες ιστορίες στη σκηνή.

Αι γυμνισταί

Σουρεαλιστικής υφής κωμωδία για το νόημα και τις απρόσμενες συναντήσεις της ζωής, παρουσιάζεται σε μια ευφρόσυνη παράσταση με ωραία αισθητική και χαρακτηριστικές ερμηνείες. | Powered by Uber

Απόψε κανείς δεν πεθαίνει

Η νέα δουλειά της ομάδας The Young Quill, "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" στο Θέατρο Μπέλλος, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και ευχάριστες παραστάσεις της φετινής σεζόν. Είναι από αυτές που φεύγεις και σκέφτεσαι: "ναι, κάτι μου είπε". Και μάλιστα χωρίς διδακτισμό ή βαρύ φορτίο.| Powered by Uber

Αυτοί είναι οι νικητές των πρώτων βραβείων του D-Athens Διονύσια Greek 2025

Δείτε σε ποιους απονεμήθηκαν τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής, οι έπαινοι, αλλά και τα Βραβεία Κοινού, στην πρώτη διοργάνωση του νέου θεσμού.

Τι ανεβάζει ο Βασίλης Μπισμπίκης τη νέα χρονιά;

Μετά τα συνεχόμενα sold out του "Άνθρωποι και ποντίκια" και τις ανθρώπινες ιστορίες στα όρια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει νέα πρεμιέρα. Τον Ιανουάριο ανεβάζει στο Cartel τον "Σωσμένο" του Μποντ, ένα έργο που απαγορεύτηκε αρχικά από τις βρετανικές θεατρικές αρχές.