Το Εθνικό Θέατρο μας συστήνει 11 νέους συγγραφείς

Σε μορφή αναλογίου παρουσιάζονται τα θεατρικά έργα των συμμετεχόντων του 3ου Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για νέους.

Το Εθνικό Θέατρο μας συστήνει 11 νέους συγγραφείς

Έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου συνεχίζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου η παρουσίαση των έργων των συμμετεχόντων του 3ου Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου σε μορφή αναλογίου, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019. Το Εθνικό Θέατρο με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε ήδη από το 2014 τη διοργάνωση του εργαστηρίου θεατρικής συγγραφής, μέσα από την οποία στοχεύει στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών έως 35 ετών –των μελλοντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων– που έχουν την ανάγκη να εκφραστούν μέσω της λογοτεχνικής μορφής του θεατρικού έργου. Στόχος του προγράμματος είναι η μεταλαμπάδευση των γνώσεων των ανθρώπων της πρώτης σκηνής της χώρας στους συμμετέχοντες, η ενίσχυση του προσωπικού τους ύφους και η παράλληλη εξοικείωση τους με την πρακτική πλευρά του θεάτρου.

Στο δεύτερο έτος του Στούντιο συμμετείχαν, συνεχίζοντας από το πρώτο έτος, ο Νικόλας Ανδρουλάκης, η Κλειώ Βελέντζα, ο Σταύρος Γιαννουλάδης, ο Αλκίνοος Δωρής, η Γενοβέφα Ζάγγα, ο Θοδωρής Ιωσηφίδης, η Ξένια Καλαντζή, η Αλεξάνδρα Κατσαρού, η Μαριάννα Λιανού, η Δήμητρα Μητσάκη, η Αντιγόνη Σταυροπούλου, η Εμμανουέλα Οικονόμου. Την ευθύνη των αναγνώσεων έχουν οι: Μαρία Βαρδάκα, Λάζαρος Βαρτάνης, Έλενα Μαρσίδου, Γιάννης Παναγόπουλος, Στέφανος Παπατρέχας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αναλογίων μπορείτε να βρείτε εδώ

i3ο Στούντιο Συγγραφής: Αναλόγια θεατρικών έργων | 16-19 Ιανουαρίου | Εθνικό Θέατρο | Κτίριο Τσίλλερ | Αγίου Κωνσταντίνου 22 | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ανδρομάχη

Ο Ευριπίδης μεταφέρει τον κύκλο του αίματος από τα πεδία μάχης του Τρωικού Πολέμου σε αυτά της οικογένειας και η Μαρία Πρωτόπαππα προτείνει μία ενδιαφέρουσα ανάγνωση, αναθέτοντας -όχι χωρίς λόγο- τους βασικούς γυναικείους ρόλους σε άνδρες ηθοποιούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Όρνιθες

Τρυφερή και γλυκόπικρη παράσταση, που εστιάζει στο ουμανιστικό και οικολογικό μήνυμα του αριστοφανικού έργου. Ωραίες ερμηνείες από τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τον Γιώργο Χρυσοστόμου και μια δουλειά συνόλου, που συγκαταλέγεται στις αναθεωρημένες αναγνώσεις του αρχαίου κωμωδιογράφου των τελευταίων χρόνων.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Ξεκίνησε η προπώληση για τις παραστάσεις της σεζόν 2025-26

Ο Τόμας Οστερμάϊερ με Έλληνες ηθοποιούς, η νέα παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, άπαιχτα έργα, δυνατές επαναλήψεις, ξεχωριστές δραματουργικές φωνές και σκηνοθετικές υπογραφές στο νέο πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Όλα όσα θα δούμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2025

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Κλείνει τα 130 του χρόνια με σπουδαίο ρεπερτόριο

Χουβαρδάς, Καραθάνος, Δαδακαρίδης, εορταστικές εκδηλώσεις, "Όσα παίρνει ο άνεμος", "Merde" κι όλα όσα θα δούμε εντός και εκτός των τειχών του τη σεζόν 2025-26.

100 χρόνια Martha Graham Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής

Η θρυλική ομάδα που άλλαξε για πάντα τον σύγχρονο χορό γιορτάζει έναν αιώνα δημιουργίας και έρχεται στην Αθήνα με την επετειακή παράσταση "The First and The Future" για έξι μαγικές βραδιές στο Μέγαρο.

Ένα έργο-πρόκληση για όλους τους ηθοποιούς έρχεται στο θέατρο Ζίνα

Μια νύχτα, δύο ζευγάρια, μυστικά και πάθη πρωταγωνιστούν σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Ποιοι θα αντέξουν την αλήθεια που καραδοκεί πίσω από κάθε λέξη;