Ποιός ηθοποιός αντικαθιστά τον Ορφέα Αυγουστίδη στη «Μέθοδο Γκρόνχολμ»;

Από 15 Ιανουαρίου η επιτυχημένη παράσταση που παίζεται στο θέατρο Άνεσις ανανεώνεται.

Ποιός ηθοποιός αντικαθιστά τον Ορφέα Αυγουστίδη στη «Μέθοδο Γκρόνχολμ»;

Από τις 15 Ιανουαρίου ο ηθοποιός Κίμων Κουρής αναλαμβάνει το ρόλο του Ορφέα Αυγουστίδη στην παράσταση «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» που παίζεται στο θέατρο Άνεσις, με συμπρωταγωνιστές τους Πέτρο Λαγούτη, Χρήστο Σαπουντζή και Βίκυ Παπαδοπούλου. Ο λόγος για την αναβίωση της μεγαλύτερης επιτυχίας στη νεότερη ιστορία του Θεάτρου Τέχνης και προσωπικά του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Διαγόρα Χρονόπουλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Μόσχου, δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου του Τζόρντι Γκαλθεράν στην Ελλάδα.

Ποιός ηθοποιός αντικαθιστά τον Ορφέα Αυγουστίδη στη «Μέθοδο Γκρόνχολμ»; - εικόνα 1
Βίκυ Παπαδοπούλου και Κίμων Κουρής

Το έργο καταγράφει ένα πείραμα με πρωταγωνιστές τέσσερις υποψηφίους για μια διευθυντική θέση, οι οποίοι υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής. Μέσα από αυτή τη συνθήκη, η πολυβραβευμένη «Μέθοδος Γκρόνχολμ», που έχει παιχτεί σε πάνω από 60 χώρες, αποπειράται να μιλήσει για τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις. Κι όπως υπογραμμίζει ο συγγραφέας: «Θέλησα να το κάνω αυτό με αφορμή μία από τις πλέον απάνθρωπες διαδικασίες που υφίστανται στον εργασιακό κόσμο: την επιλογή προσωπικού. Όλες οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, είναι εμπνευσμένες από πραγματικές τεχνικές επιλογής προσωπικού, καταγεγραμμένες σε σοβαρά έργα που έχουν εκπονήσει ειδικοί επί του θέματος. Το μόνο πράγμα που κάνει το έργο είναι να φτάσει τις δοκιμασίες στα άκρα, χωρίς να κρύψει το κωμικό στοιχείο που υποκρύπτεται σ’ αυτές».

iΠροπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η μέθοδος Γκρόνχολμ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η παράσταση ανεβαίνει με βάση τη σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου, δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση, και την επιμέλεια του Γιάννη Μόσχου. Αφορά τέσσερις υποψηφίους για μια διευθυντική θέση και τη σαδιστικά μεθοδευμένη συνέντευξη στην οποία υποβάλλονται.

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Galtuk – Η Χώρα των Ονείρων": Ένα μαγικό ταξίδι για όλη την οικογένεια

Το "Galtuk – Η Χώρα των Ονείρων" ζωντανεύει στο Παλλάς. Είναι ένα μαγικό ταξίδι όπου κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μικροί και μεγάλοι, ετοιμαστείτε να ζήσετε τη μαγεία και να ονειρευτείτε μαζί με τους ήρωες του Galtuk.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2025

Στο Τρένο για τη Μέση Ανατολή: Η Τατιάνα Λύγαρη παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό έργο

Έξι ήρωες από διαφορετικές περιοχές της Μέσης Ανατολής προσπαθούν να δημιουργήσουν ανθρώπινους δεσμούς εν μέσω συγκρούσεων και πολέμου στο δυνατό και επίκαιρο έργο "Πυρεξία – Τρία οράματα για την Μέση Ανατολή" της Ναόμι Γουάλας, που σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη στο Τρένο στο Ρουφ.

Η Στέγη Ωνάση ανοίγει τη νέα σεζόν: Η οικογένεια στη σκηνή και στο επίκεντρο

Η νέα σεζόν της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση φέρνει παραστάσεις που ανατέμνουν τις οικογενειακές και ανθρώπινες σχέσεις, με δράματα των Γκοσλέν, Άικ, Ροντρίγκες, Αγγελάκα και χορογραφία της Φρέιτας.

Ανδρομάχη

Ο Ευριπίδης μεταφέρει τον κύκλο του αίματος από τα πεδία μάχης του Τρωικού Πολέμου σε αυτά της οικογένειας και η Μαρία Πρωτόπαππα προτείνει μία ενδιαφέρουσα ανάγνωση, αναθέτοντας -όχι χωρίς λόγο- τους βασικούς γυναικείους ρόλους σε άνδρες ηθοποιούς.

Όρνιθες

Τρυφερή και γλυκόπικρη παράσταση, που εστιάζει στο ουμανιστικό και οικολογικό μήνυμα του αριστοφανικού έργου. Ωραίες ερμηνείες από τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τον Γιώργο Χρυσοστόμου και μια δουλειά συνόλου, που συγκαταλέγεται στις αναθεωρημένες αναγνώσεις του αρχαίου κωμωδιογράφου των τελευταίων χρόνων.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Ξεκίνησε η προπώληση για τις παραστάσεις της σεζόν 2025-26

Ο Τόμας Οστερμάϊερ με Έλληνες ηθοποιούς, η νέα παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, άπαιχτα έργα, δυνατές επαναλήψεις, ξεχωριστές δραματουργικές φωνές και σκηνοθετικές υπογραφές στο νέο πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Όλα όσα θα δούμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2025

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου.