Μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Old Vic του Λονδίνου

Με αγγλικούς υπότιτλους θα δούμε μαγνητοσκοπημένη από το Old Vic το έργο του Νόελ Κάουαρντ «Present Laughter» με τον Άντριου Σκοτ.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Old Vic του Λονδίνου

Ο αστέρας του θεάτρου Γκάρρυ Έσσενταϊν ετοιμάζεται για περιοδεία στην Αφρική, μια αλυσίδα τραγελαφικών γεγονότων βγάζει την πολυτάραχη ζωή του εκτός ελέγχου. Μέσα σε δύο σαρωτικά εικοσιτετράωρα, ο Γκάρρυ, που ήδη βασανίζεται από την κρίση της μέσης ηλικίας, θα ζήσει χαοτικές καταστάσεις έρωτα, σεξ και πανικού. Αυτή είναι η υπόθεση του έργου «Present Laughter» του σπουδαίου Νόελ Κάουαρντ που θα δούμε μαγνητοσκοπημένη από το Old Vic του Λονδίνου την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Old Vic του Λονδίνου - εικόνα 1

Ο Mάθιου Γουόρτσας σκηνοθετεί και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο απολαυστικός Άντριου Σκοτ, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Μοράιρτυ στον Σέρλοκ του BBC. «Την παράσταση κλέβει ο Σκοτ» γράφουν οι The Times και «Ο Άντριου Σκοτ είναι θαυμάσιος σε αυτή τη γεμάτη φρεσκάδα αναβίωση της κλασικής κωμωδίας του Νόελ Κάουαρντ» το Time Out. Αξίζει να γνωρίζεται ότι το έργο ανέβηκε το 1942, όταν ο Κάουαρντ ακολούθησε τη συμβουλή του Ουίνστον Τσώρτσιλ, ότι θα προσέφερε μεγαλύτερο έργο στην πατρίδα αν πήγαινε να διασκεδάσει τα στρατεύματα στο μέτωπο. Και πράγματι, ο ακαταπόνητος βρετανός συγγραφέας ταξίδεψε σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία, παίζοντας και τραγουδώντας αποκλειστικά για τους στρατιώτες.

i «Present Laughter» | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη | Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου | 9 μ.μ. | € 15, 8 | Με αγγλικούς υπότιτλους | Πληροφορίες-προπώληση: 2107282333, megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ας περιμένουν οι γυναίκες": Η ταινία του Σταύρου Τσιώλη πρώτη φορά στο θέατρο

Στο Θέατρο Ψυρρή θα δούμε την κλασική ταινία του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", η οποία μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Μια κωμωδία για άνδρες που ταξιδεύουν, ονειρεύονται και γελούν με τη ζωή, γεμάτη χιούμορ, ειρωνεία και αλήθεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/12/2025

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο Βέμπο: Τελευταία ευκαιρία για τον "Ήρωα με παντούφλες"

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξανασυστήνει τον "Ήρωα με παντούφλες", μια κωμωδία που παραμένει πεισματικά επίκαιρη. Προλαβαίνετε να την δείτε έως 4/1 στο Βέμπο.

Οι ακούραστοι του ελληνικού θεάτρου

Σημαντικοί δημιουργοί και ηθοποιοί, όπως ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Μαίρη Ραζή, ο Σωτήρης Τσόγκας, ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη, παραμένουν δραστήριοι, χαράζοντας δρόμους και αφηγούμενοι ανθρώπινες ιστορίες στη σκηνή.

Αι γυμνισταί

Σουρεαλιστικής υφής κωμωδία για το νόημα και τις απρόσμενες συναντήσεις της ζωής, παρουσιάζεται σε μια ευφρόσυνη παράσταση με ωραία αισθητική και χαρακτηριστικές ερμηνείες. | Powered by Uber

Απόψε κανείς δεν πεθαίνει

Η νέα δουλειά της ομάδας The Young Quill, "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" στο Θέατρο Μπέλλος, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και ευχάριστες παραστάσεις της φετινής σεζόν. Είναι από αυτές που φεύγεις και σκέφτεσαι: "ναι, κάτι μου είπε". Και μάλιστα χωρίς διδακτισμό ή βαρύ φορτίο.| Powered by Uber

Αυτοί είναι οι νικητές των πρώτων βραβείων του D-Athens Διονύσια Greek 2025

Δείτε σε ποιους απονεμήθηκαν τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής, οι έπαινοι, αλλά και τα Βραβεία Κοινού, στην πρώτη διοργάνωση του νέου θεσμού.

Τι ανεβάζει ο Βασίλης Μπισμπίκης τη νέα χρονιά;

Μετά τα συνεχόμενα sold out του "Άνθρωποι και ποντίκια" και τις ανθρώπινες ιστορίες στα όρια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει νέα πρεμιέρα. Τον Ιανουάριο ανεβάζει στο Cartel τον "Σωσμένο" του Μποντ, ένα έργο που απαγορεύτηκε αρχικά από τις βρετανικές θεατρικές αρχές.