Ποιον ήρωα της αρχαιότητας θα ερμηνεύσει ο Μιχάλης Σαράντης;

Το γενναίο Αίαντα, που παλεύει με τη μοίρα του θα ερμηνεύσει ο Μιχάλης Σαράντης στην παράσταση του Γιώργου Νανούρη. Πού θα παιχτεί και πότε;

Μιχάλης Σαράντης

Ο Γιώργος Νανούρης από την πρώτη του σκηνοθεσία, έχει κάνει αίσθηση για την οξύτητα και την ποιητικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα των έργων αλλά και για τις αισθητικές του προτάσεις/προβληματισμούς για το τι πραγματικά σημαίνει το θέατρο. Τον ερχόμενο Οκτώβρη θα σκηνοθετήσει για πρώτη φορά τραγωδία και μάλιστα σε κλειστό χώρο. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό ανέβασμα αλλά για μια σπουδή και θα έχει ως πρωταγωνιστή έναν ηθοποιό, ο οποίος έχει κάνει άλματα στο θέατρο.

Ο εξαιρετικός Μιχάλης Σαράντης θα είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Αίαντας-Μια σπουδή» που θα κάνει πρεμιέρα στο Βεάκη. Ο «Αίαντας» του Σοφοκλή, ο καλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων μετά το θάνατο του Αχιλλέα, με το βάρος της αδικίας στις πλάτες του γίνεται έρμαιο της Αθηνάς και με τις πράξεις του, ο περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος, γεμάτος απόγνωση οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Ο Νανούρης πατώντας στη μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου ξανά διαβάζει την τραγωδία του Σοφοκλή για να στήσει μια παράσταση με του θεατές πάνω στη σκηνή του θεάτρου. Δηλαδή οι θεατές θα βλέπουν τη δράση και ταυτόχρονα το θέατρο. Μαζί με τη σωματικότητα θα υπάρχει και μια απροσδόκητη εικαστική ματιά στην παράσταση καθώς ο ζωγράφος Αποστόλης Χαντζαράς θα βρίσκεται συνέχεια πάνω στη σκηνή ζωγραφίζοντας. Παράξενο…αλλά ωραίο το πάντρεμα των τεχνών, όπως ωραία είναι και η φόρα με την οποία μπαίνουν νέοι επιχειρηματίες όπως ο νεαρός Μάριος Τάγαρης, δηλώνοντας εμπιστοσύνη σε σκηνικά εγχειρήματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Open Call: Υποβολή συμμετοχών για το Off Off Athens Theatre Festival 2026

Το Off Off Athens Theatre Festival 2026 έρχεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ και προσκαλεί νέους δημιουργούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

"Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα": Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Χώρα

Το "Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα", σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Θέατρο Χώρα, αφήνοντας πίσω του μια παράσταση ανθρώπινη, όπου το κοινωνικό βλέμμα, η τρυφερότητα και το σκοτάδι συνυπάρχουν με σπάνια ισορροπία.

"Στην εξοχή": Τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Αποθήκη

Με κοφτερούς, καθημερινούς διαλόγους αποκαλύπτονται σκοτεινά υπόγεια στρώματα στις σχέσεις των ανθρώπων στο έργο του "Στην εξοχή" του Μάρτιν Κριμπ που ολοκληρώνει τις παραστάσεις στις 25 Ιανουαρίου.

"Ο Φιάκας" : Ο Οδυσσέας Σταμούλης μπαίνει στην παρέα της απίθανης κωμωδίας του Από Μηχανής

Η διαχρονική κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή "Ο Φιάκας" συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία με τον Οδυσσέα Σταμούλη και τον Δημήτρη Μυλωνά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο "Βυσσινόκηπος" ανθίζει στη σκηνή του Πορεία με Τάρλοου – Καλτσίκη

Ο Δημήτρης Τάρλοου επιστρέφει στον Τσέχοφ και θα σκηνοθετήσει τον "Βυσσινόκηπο" με την Αλεξια Καλτσίκη στο ρόλο της Λιούμποφ Αντρέγεβνα.

"Push Up": Ένας καυστικός καθρέφτης του σύγχρονου εργασιακού κόσμου

Χιούμορ και ανατροπές πυροδοτούν τη δράση στο "Push Up" του Roland Schimmelpfennig που ανεβαίνει στο Θέατρο ΕΛΕΡ – Ελένη Ερήμου, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία της Έφης Ρευματά, για 12 μόνο παραστάσεις.

Η βία που βαφτίστηκε ελευθερία: η Ειρήνη Λαμπρινοπούλου μιλά για τη "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας"

Η Ειρήνη Λαμπρινοπούλου σκηνοθετεί το συγκλονιστικό "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας" της Vanessa Springora. Με αφορμή την πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης, μας μιλά για τη συναίνεση όταν το σώμα είναι παιδικό, για την εξουσία που κρύφτηκε πίσω από τη λογοτεχνία και για τη σιωπή που έγινε τραύμα. Φέρνει στη σκηνή μια αναγκαία, επώδυνη αλήθεια-εδώ, σήμερα, τώρα.